Elazığdan Selamlar Merhaba arkadaşlar. Ben sefa. Elazığda okuyorum ailemse istanbulda yaşıyor. Olta almayı düşünüyorum araştırıyorum biraz olta setlerini ve kamışlarını. Aslında hiç balık tutmadım ama hep istemişimdir.inşaallah bu site vesile olacak.
Hoşgeldin sefa,bugün ev sahibesi oldum forumun kamış ve makina konusunda bende üye oldum olalı araştırıyorum,benim gibi kararsız kalma ve bütçene ve kendine uygun en iyi takımı oluştur ve işe başla derim rastgele....
hoş geldiniz..nerde avlanacağınızı ve hedef balıkları yazarsanız daha iyi sonuç alırsınız.bunları bilmeden kamış ve makine seti tavsiye edileceğini sanmıyorum...
Öncelikle hoşbulduk üstadlar.Evim sazlıbosna barajına çok yakın bü yüzden ordan nasiplenmeyi düşünüyorum.inş en yakın zaman da takım kamış vs.. tamamlayıp başlıcam..saygılar
Sazlıbosnada sazan ve yayın var diye biliyorum..takımını sazan avına göre yaparsan ve sabaha karşı gidersen daha iyi olur düşüncesindeyim.benim gibi minik kaya balıkları tutmazsın inşallah Sazlıbosnaya inerken köyün içinden geçince aşağıda köyün bitiminde sağ tarafta suyun daha derin olduğu bir yer var orası daha iyi gibi,zaten tutanlar da var orada.Geçen gittiğimde gölün su seviyesi bayağı azdı öyle ki çekilmiş olan yerler de minik tepecikler oluşmuştu.oralara hiç bulaşma derim. Rastgele
sazan için gideceksen yemini kendin hazırlayabilirsin. un, vanilya, yumurta sarısı, civciv yemi ( isteğe göre ) yarım kilo una 5 paket vanilya karıştır daha sonra yumurtanın sarısı istersen çok az şeker karıştıracaksın. hamurun sert olması lazım. cıvık olmasın. oltanın ucuna takman için yaylı uçlar bulunmaktadır. yayın içine hamuru basacaksın. yayın etrafında bulunan iğnelere haşlanmış veya çiğ mısır takabilirsin. olta atmadan önce bılunduğun yeri biraz yemlemen senin şansını artıracakdır. yemlemeyi buğday veya ufak makarna ( yalnız suda biraz haşlaman gerekir ) ile yapabilirsin. sana bol şanslar dilerim.