arkadaşlar talısuda gölde turna avında kullanmak için motor alacağım. bot 2,8 metre lik 2 kişi ava gideceğiz sırtı çekmekten ziyade motor ile istediğimiz yere gidip olta atıp tekrar yer değiştirmede kullanacağız.motor 33 lük olabilir diye düşünüyoruz. hiç kullanmadğım için arıza yapar mı yaparsa servisi de önemli önerilerinizi bekliyorum. sit kısa yolunu eklerseniz çok iyi olur . birde akü ne takılır bunlara marine veya kuru aküler uçmuş araba aküsü olmaz mı? şimdiden çok sağolun
54 lbs den aşağısı olmaz( hangi marka senin için uygun fiatsa onu al ) 33 lbs küçük, benim kullandığım motor stınger 2,5 KPT olarak geçiyor 54 lbs tekabül ediyor, djital göstergeli, öok mem nunum. 120 amp.jel marin akü alacaksın, bir ad. jarz cihazı alacaksın. Mutlaka yedek pervane de al.
Ben geçen yaz başında kolibri km-280 bot aldım birde minnkota 30lbs motor aldım, işin özü şudur ki elektrikli motor alıyorsan amperi yüksek aküde almak zorundasın.. ben kullanılmış araba aküsü ile denedim 72 amper mutlu akü ile.. akü istediğim kadar dayanmıyordu.. forumdaki tavsiye üzerine 182 amper deka marin akü aldım bu akü oldukça uzun süre gezmemize rağmen sabah başlayıp öğlen 3 4 gibi sonlandırdığımız avda bitmedi bile şarja taktığımda %25 civarında daha şarjının olduğunu gördüm.. http://www.avmarketi.com/asp/product/109275/MINN-KOTA-ENDURA-30-ELEKTRIKLI-D-T-MOTOR Motor minn kota 30 lbs markası kaliteli ürünler yapan bir firma amerikan malı yanılmıyorsam.. güvenle alabilirsin.. hız konusunda şunları söylemeliyim bu motorlar trolling yani sırtı avı için üretilen motorlar.. 5 kademe hızı var, 2 yada 3 sırtı çekmek için en ideal hız.. 5. kademeye aldığınızda gayet hızlı bir şekilde ilerliyor.. ama nekadar hızlı kademede kullanırsanız akü okadar çabuk boşalacaktır.. akü konusunda benim şahsi görüşüm eğer sabah göle gidip öğlene kadar çok sık yer değiştirip avlanacaksanız 120 amperden aşağı akü size yaramaz.. belki yeter ama aküyü tamamen boşaltmak iyi değildir.. her zaman hava rüzgarsız su sakin olmuyor bu zamanlarda ilerler iken 5. kademeden aşağı inemiyorsunuz çünkü rüzgar hızınızı azaltıyor.. akünün sonuna kadar boşalıp tekrar doldurma işlemide ömrünü azaltan en büyük etken.. ne kadar yüksek amper olursa sizin için daha iyi olacaktır.. akü bu amerikan malı.. http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-2977-DEKA-MARINE-MASTER-START-AKUSU-27M6-182Ah.html size tavsiyem motor ne olursa olsun akü yeni alacaksanız araba aküsü almayın.. bir tanıdığınızın aracından sökün deneyin, sizi tatmin ederse alın, sıfırdan para verip aldığınız aküden pişman olmamanız için söylüyorum.. kullandığım şarj cihazıda bu 70 liraya almıştım pahalı gibi geldi şuan.. Ataba AT-7012 http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/aku-sarj-cihazi-tam-otomatik-dc-switch-mode-49564443 Elektrikli motor ve yüksek amper akünüz var ise botunuz ile son derece keyifli bir gün geçirirsiniz.. Akünüz bitipte iş küreklere düşünce, tepedende güneş yakıp geçtiğinde inanın hayatınızda unutamayacağınız berbat bir gün olacak.. bu son söylediklerim tecrübe ile sabittir
slm gökan kardeş hakan kardeşin açıklamaları çok güzel olmuş bu konu okadar alengerli bi konu ki anlatamam halen çözebilmiş degiliz motor olarak minn kota 40 lık yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim ama sorun aküde yapacagın en güzel şey 2 tane 100 -110 amper jel yada derin devir akü alıp iki aküyü birbirinr bağlayıp amperi 200 yada 220 amper yapıp uzun süre kullanman olcaktır inşallah sebep motor 5 viteste yaklaşık 40 amper çekiyor neticede bizim aküler bu kadar amper çekimine dayanmıyor yani çabuk yoruluyor iki aküyü birbirine bagladın mı inşallah bu işlem çözülecek tabi sen ne kullanıyorsun desen dekamarine 182 amper yaklaşık 4 tane kullandım en son bi akü imalatcı arkadaşımızla baya bi bu konularda konuştuk bizim için ideal akü aslıkda derin devir aküdür ama çok pahalı o olmazsa jel aküler çok kullanışlı tabi agırlıklarıda var gelde işin içinden çık taşıma dogru şarj buda çok önemli onuda çok denedik sonunda blackdacker 10 amper akü şarjda karar kıldık kardeş çok detaylı konuda yazmak benim tabiatımda yok kusura bakma istersen özelden mesaj at telefonda anlatayım inşallah hadi bakalım kolay gelsin
Bot için en azından ızgara taban olsun, diğer i kesene bağlı, Motor için ilavem, daima üçüncü fitesi kullanırsan ekonomik sürüş olur, rüzgarlı havalarda veya akıntıya dik kullandığın zaman mecburen beşinci fites yapacaksın bu da hangi akü olursa olsun avın ortasında akü bitti demektir. durumun müsait ise çift akü kullan, botuna iki kişiden fazla arkadaş tavsiye etmem, iki kişi botun yan arka taraflarına oturdumu bot randımanlı gider, kesinlikle ön tarafa hareket halinde iken oturulmaz. Avın bol olsun.
herkese çok teşekkür ederim ilginiz için, bu motorların ikinci eli satılan site veya av bayi bilen olursa burdan veya özelden msj. olarak bekliyorum. ankarada yaşıyorum ankara olursa çok daha iyi olur
http://www.sahibinden.com/deniz-motorlari?sorting=price_asc sahibinden.com da 2. el satanlar oluyor.. bazı kişiler denizde kullanmak için alıp pişman olunca satıyorlar.. denize bu tip motorlar pek verimli değil.. hele dalga varsa macera aramaktan öte değil
ben elektrikli motor için araştırma yaparken en uygun fiyatlara www.avburada.com da rastlamıştım.....Ankaralı bir firma.....ama yazın yazlığa giderken ani bir kararla yol üzerinde şak diye İstoç tan alıvermiştim motoru daha pahalı olduğunu bile bile.....acelem vede çok fazla hevesim vardı bekleyemedim ben 54 lbs stinger kullanıyorum 6o amp araba aküsü ile tam yolda yarım saat dayanıyor ancak.....yaza bende jel akü düşünüyorum, zira benim motor epey zor şartlarda çalışmakta ben motoru 310 fiber tabanlı ağır botun arkasında denizde kullanıyorum.....genede iş görüyor
Merhaba arkadaşım, Bende geçen yıl alıp kullanamadığım temiz bi akü var.Düşünürsen mesaj at.Rasgele http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tart-akusu-182ah-cok-temiz-aku-86494070/detay sahibinden .com İlan No 86494070