Merhaba, elektrikli motor kullanan ustalarım,abilerimden tecrübelerini,bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum. Öncelikle motorda 2.10 botta kullanacağım. Çoğu zamanlarda gölde ve nadiren denizde kullanacağım.(meteoroloji raporlarını kontrol ederek) Motor isca 66 lbs(Tuzlu su için) Özellikleri; Piyasadaki 12 volt ile çalışan tek 66 lbs motordur. 430 polyester ve şişme bota takılabilen elektrikli motordur. 360 şişme bot ve polyester teknede saate 5 deniz mili hız yapar. Hem uzun hemde kısa şaft olabilme özelliği vardır. Bağlı olduğu akünün şarj durumunu gösteren akü şarj göstergesi vardır. 90 amp akü ile 4 saat yol yapabilirsiniz. Boşta 12 saat çalışma süresi vardır. Yedek 3 Kanat pervanesi yanında hediye verilir. Tüm bağlantı elemanları paslanmaz 316 çelikten yapılmıştır. 2 yıl garantilidir. Tedarikçi firma Alamatra Balıkçılıktır. Garanti süresi ve sonrasında tüm parça temini bu firma tarafından yapılır. Tuzlu su İçin Özel üretilmiş olup . Sudaki statik elektrik için tutya bulunur. Kullanacağım bot ve özellikleri: Amatör balıkçıların seçimi olan K210 boyutları ve ergonomisi açısından oldukça kullanışlı bir bottur. Oldukça hafif olması, taşıma kolaylığı, kısa sürede hazırlanmasıyla çok pratiktir. Motor takma aparatı ayrıca satılır. Kolibri botlar çok katmanlı malzemeden yapılmıştır. Kullanılan malzemeler: PVC PLASTEL 750-900gr/m2 (Czechia), PVC VALMEX 1050 (Germany) ve PRO-BOAT-1000gr/m2 (Güney Kore). Botun kumaşı iki taraflı bir polyester malzemenin etrafı Polivinil Klorür ile yapıştırıcı karıştırılmış bir malzeme ile kaplanmıştır. PVC tabaka malzemenin gerginliğini sağlar. Malzeme ultraviyole radyasyon, tuzlu su, benzin ve yağlara karşı dayanıklıdır. - 30C kadar + 60C sıcaklıkda malzeme deformasyona uğramaz. EVET SORUM İSE BU MOTOR BENİ DENİZDE KIYIDA BU BOTLA İDARE EDERMİ? FAZLA BİR MALZEME BULUNMİYACAK. ŞİMDİDEN CEVAP VEREN BİLGİ,TECRÜBELERİNİ PAYLAŞAN ABİLERİM,USTALARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.
uğur motor hakkında bilgim yok. bot olarak onu alma zodiak tipi al şu olabilir.http://www.avmarketi.com.tr/asp/product/13353/Kolibri-KM-200-Izgara-Ahsap-Tabanli-Sisme-Bot-2mt
Merhaba motor seciminiz oldukca iyi ama bazen deniZde av yapmayi dusunuyorum yazmisiniz deniz icin zodiac tarzi bot kullanmalisiniz,motor cok iyi sinifinin en iyilerinden ama bot yaramaz ergonamik yapilari kotu o botlarin Tabi bu benim fikrim.
Cevaplayan arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum. Elektrikli motoru denizde kullanmaya yönelik fikrinizide almak isterim.
Şuan bota yüksek mevla ayıramadığımdan bu tip bir bot seçmiştim. Fakat şuan ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Bota ayırabileceğim bütçe 600 TL
bu botun 2.60'ı var bende 2.10 bir bot için seçmiş olduğun motor çok büyük 4 metrenin üstündeki fiber kayıklarda kullanıyorlar o motorları. bende 44 lbs flover var hem deniz hem tatlısu işimide gayet iyi görüyor. ufak bir bot alıcaksan motor gücüde ufak olsunki aküden fazla yemesin rahat rahat gezip dolaşabilesin
Bende kolibri km-280 bot var motor da minn kota endura 30 lbs.. bu motor gölde gayet yeterli.. 2kişi avlanıyoruz zaten 3. kişi botta engel olur.. denize elektrikli motor ile çıkılması bizim ülkemizden başka hiçbir yerde konuşulmaz sanırım bu motorlar bota takıp sonrada denize açılmak için değildir, esas amaçları gidilecek yere benzinli motor ile gidip trolling avcılığı yaparken yani bizim sırtı çekmek dediğimiz yöntem ile avlanılırken gerek sessizliği gerekse yakıt tasarrufu açısından kullanmak için yapılmıştır.. gölde kullanacağım derseniz o bota eğer takılabiliyorsa en ufak motor yeterli gelir.. 30lbs örneğin.. hem büyük motor aküyü çabuk bitirir.. birde bu işin akü kısmı var akü satın almanız gerekecek.. ben geçen yıl 90amper yeterli gelmediği için 180amper marin akü aldım 400 küsür liraydı.. göl için güzel bir sistem ancak denizde kullanılmamalı.. Uğur kardeşim meteoroloji raporlarını kontrol edip denize çıkacağım demişsin ama hafif dalga var bişey olmaz dersin hevesin vardır çıkarsın.. bizde denize gidip az dalga var boşunamı bu kadar geldik, indir tekneyi çıkalım dedik ama kıyıya zor attık kendimizi deniz işi göle benzemez deniz için zodyak tipi bot ve benzinli motor alacaksın tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra çıkacaksın.. o resimdeki botun tabanı ahşap değil sadece branda ayağa kalkarken suya bile düşersin..
bende hem benzinli hemde elektrikli motor var, her ikisinide denizde kullanmaktayım. ancak elektrikli motorumu sadece keyif amaçlı, tabiri caizse oyuncak niyetine kullanmaktayım.....akşamüzerleri kıyı kıyı (yüzerek kendimi karaya atabileceğim mesafede), kesinlikle ve kesinlikle açılmadan, limitlerini kollayarak, sakin havalarda çıkılırsa güzel seyirler yapılabiliyor.....bu şartlarda avlanılabilirmi, o konuda tecrübem yok, ama deniz zevkini en pratik vede maliyetsiz şeklde almak açısından ben elektrikli motorları seviyorum.....
http://www.youtube.com/watch?v=CIcGLjjOOb0 tam konumuz değil ama elektrikli motorlar hakkında biraz fikir verebilir.....şu keyfe bi bakın bu vesile ile evde tekne yapımınada değinmek istedim, şu botu inanın hepimiz yapabiliriz
ama en son olarak söylemezsem içimde kalır, ben asla ve asla bu adam kadar açılmazdım genede.....iç sularda bile olsa elektrikli motor ile kıyıdan ayrılmam.....
Saygıdeğer abilerim, verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu takımdan vazgeçtim. Bunun yerine eylül ayını bekleyip 3.6 HP Parsun ve 2.60mt. zodiac tipi bot düşünüyorum. 2 kişi çıkacağız ikimizin toplam ağırlığı 100kg. Malzeme olarak pekte ağır olmayacak sizce bu motor yeterli olurmu? (Amacımız kesinlikle hız değil. Meraya gidip olta atabilelim yeterli) Tekrardan değerli bilgilerini paylaşan abilerime teşekkür ediyorum.