Elektronik Sorularınız

Konu, 'Genel Konular' kısmında egealtay tarafından paylaşıldı.

1. egealtay

egealtay EGE

Merhaba Elektronik ile ilgili her türlü sorularınızı Bana Sorabilirsiniz,

Selam

2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    :confused: Niye :confused:

3. modena

modena

:D :D :D :D :D :D :D :D

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Aramıza hoşgeldiniz. Anladığımız kadarıyla elektronik konusunda çalışmaktasınız. Değerli katkılarınızı bekleriz.

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    ege aramıza hoş geldiniz tanışma bölümünde sizi bi tanısak daha iyi olur bence :)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Selamlar Ege aramıza hoş geldin ben bir bot motoru yapmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim:confused: :confused:

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ege aramıza hoşgeldin, keyifli paylaşımlarını bekliyoruz.

8. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Hemşerim hoşgeldin ihtiyaç durumunda yardımlarını görmek isteriz.

9. egealtay

egealtay EGE

Bot Motoru

Sn Esabi,

Bot Motoru ile ilgili Kontrol Kısmını Yapabilirim Motor benim işim degil,
    Motorun Uzaktan Kumanda ile hız ayarını,Sag ve sola Dönüşlerini ve daha ne istiyorsanız Yapabilirim,

Kolaygelsin

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sayın Esabi, motor işinide ben halledeyim bari, :D :D

11. egealtay

egealtay EGE

Teşekkürler

Teşekkür ederim Hemşerim ,
    ARGE yapıyorum Elektronik Özel Kontrol devreleri ,Isı kontrol,Programlanabilir Sayaçlar,Sera Kontrol , Uzaktan Kontrol devreleri, vs.vs ,
    Yapmış oldugum tüm devreleri istek üzerine yapıyorum Programını kendim yazıyorum istege göre ,

Balıkçılar için ne yapabilirim bilemiyorum zaten herşeyide bilmem mümkün degil ,

kolaygelsin

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Motor işi ve motor kontrol işi tamam. Bunlar aradan çıksın.;)

Peki, balık işi nasıl olacak? Bir fikri olan var mı? :rolleyes:

Ege merhabalar, hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar dilerim kardeşim.:)

13. egealtay

egealtay EGE

NİYE'ye Cevap

Teknolojiyi insanlar o kadar yüzeysel biliyorlarki bu yüzeysellik dereceside sadece Kullanıcı olarak bilirler ve Alır sadece kullanırlar,

Örnek verirsek,

Yollarda hala Su kaynatan ve Motor Contaları yanan ve Motorları tamamen Bozulan Vatandaşları Sizlerde Görüyorsunuzdur,

Halbuki bu işlerin Çözümü 100% garantili çalışan basit bir devresini ben istek üzerine 4 kişiye yapmıştım,

Her ne olursa olsun ister aracın Yağı bitsin ister suyu bitsin en ufak bir ısı artışında otomotik olarak Fanı açar ve eger Fanınıda Bozuk ve ısıs artışı olursa Bu sefer Sesli Olarak Uyarır,

Gördügünüz gibi bir sistem var ama Hala İnsanların Yaz Günü yollarda kaldıgını Görürüz neden çünkü Kimse teknolojyi takip etmiyor yani araştırmak yok,
    Motor yandı gidip yaptırırlar monoton bir döngü gibi bu işler devam eder gider,
    neden Araçlara bu sistemleri takmazlar derseniz Araba imalatı yapan Fabrikalar araba satarak para kazanmıyorlar Parça satarak para kazanıyorlar onun içindir ,
    yoksa Tamir haneye Araba gitmeyecek Bir Teknoloji var,
    ben işte onun için Elektronik için Sorularınız Varsa Sorun Dedim ,
    Türkiyede Bilgi Bedeva ve bunun Kıymeti bile bilinmiyor , Yurt dışında soru sordugunuzda Fatura ederler hemen Çünkü Bilgi Parayladır,
    İşte Sizin NİYE diye sordugunuz sorunun cevabı budur umarım anlatabimişimdir

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Hımmm Ege senin bahsettiğin o devrenin bir benzerini Beşiktaş'ta bir arkadaşım 1995 yılında icat etmişti;)

15. egealtay

egealtay EGE

1995

1995 Yılından berri o köprünün altından çok sular geçti benim dedigim şey Digital Sistemdir Microişlemciye Program yazıp çalışır Lcd Ekranlı- 1/4 derece ısıs hasasiyetli bir sistem Menü ile secenekleri Kullanıcı Girip istedigi degerlerde Set edebilmektedir ,1995 tabikki yapılmıştır ancak arada hem çok sene farkı var hem Sistem fark var ,

16. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Birşey demeyeceğim. Allah işinizi rast getirsin.

17. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    birincisi yollarda su kaynatan motorları yanan vatandaşlar görmüyoruz. Şu an üretilen yeni motor teknolojileri ile motoru yakmak göründüğü kadar kolay değildir. Yani isteyerek yakmazsanız motor yanmaz. Bunun için sizin üreteceğiniz basit elektronik devrelere ihtiyaç yok. Otomobilde yağ ışığı da var hararet göstergesi de var. Ekstra sesli ikaz fan takmak gibi amatörce çözümlere yönelmek yönlendirmek doğru değil. Yedek parça satışı konusunda komplo teorisi üretmek yerine çalıştığınız yerde ARGE çalışmalarına devam etseniz belki bir gün gerçekten işe yarar ürünler üretmek mümkün olur. Herhalde yeni mühendis hevesi ile bu konuyu açtın. Hevesini kırmak istemem ama yapmış olduğun mikroişlemcili kontrol devreleri yeni bir icat değil. uzaktan kumandalı oyuncaklardan tut beyaz eşyalara kadar her yerde var.

Forumdan ne gibi sorular bekliyorsunuz. Burda herkesin aklı fikri balık dolayısıyla gelen sorular en iyi ihtimalle teknemin motoruna şöyle bir devre yapsak nasıl olur? ya da balığın yerini kıyıdan gösteren bir sonar yapabilir miyiz? tarzında olacaktır. :)
    sağlıcakla kal.

Son düzenleme: 8 Mart 2010
  18. egealtay

egealtay EGE

Yapma Satma tarfına bakmıyorumki

Sn Yeknet,
    Ben Yapmak satmak için yazmadımki galiba yazdıklarımı iyice okumadan cevap yazıyorsunuz Başlıkda bile Elektronik ile ilgili Sorularınızı sorabilirsiniz diye yazdım verdigim örnek sadece Araç için bir Örnektir Balıkçılara Isı kontrolu Saatacak Çabasında da degilim böyle bir düşüncem de yok ,

Araçların yolda kalmalarınada Şöyle cevap vereyim Yeni Çikan Araçları her kes alamıyor eski model araçlarda Problem oluyor,Netde girin bakalım Kimlerin araçları Conta Yakmış kimler yeni araç kullanıyor görürsünüz yollarda Görmediginizi Nede çok daha iyi görürsünüz Kanısındayım,

Kalın Sağlıcakla

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    beni yanlış anlama, yaptıklarını satmak gibi bir amacın varsa bundan doğal bir istek de yok. arge ve üretim bedavaya olmamalı bence. Mesleğinizin kıymetini bilin çünkü ARGE dediğiniz şeyi sizden bedavaya alırlar. İnsanlara faydalı olmak çabası içinde olmak hoş birşey. Ama işin içinde bir hizmet olacak ve o ürün verdiğiniz kişinin hayatını kolaylaştıracaksa bunun bedelini ödemeli. mesela bana böyle bir istekle gelen olursa kibarca öğreneceğim şey bu iş için ne kadar ücret verebileceğini öğrenmek olacaktır. önce sen araştır yap hazırla emek ver sonra ben şu kadar veririm olmaz. bunları iyi düşünmek lazım.
    değil mi meslektaşım?

Son düzenleme: 8 Mart 2010
  20. egealtay

egealtay EGE

Herkesin Düşünce ve Fikrine Sonsuz Saygım Var ancak dedigim gibi ben Özel Projeler Yazılım ve Devre Dizaynı yapıyorum Arge İşleri 300-500 TL yapılacak işler degil zaten , bu örnek verdigim basit bir şey Satmak adına yazdıgım şey degildir ve bu işin ARGE si de olmaz zaten yani verdigim Örnek ile ilgili,

saygılar