saygıdeğer üyelerimğiz ufak bir sorum olcak 2 gündür araştırdım ama tam anlamıyla bilgi edinemedim.uzakdan kumandalı oyuncakların menzilini nasıl arttırabilirim acaba teknik bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.hedef 100 -120 metre?
Kizil otesi ise menzil kisa olur fakat radyo frekansli ise epey menzil saglar.Anlasilan kizil otesi(infrared),ise yarar mi bilmiyorum ama vericiye-araca- bi sinyal guclendirici yani amplifikator koyup, aliciyi da ona gore ayarlayabilirsiniz.Ise yarayacigini cok fazla dusunmuyorum acikcasi, zor is.Siz en iyisi yuksek frekansta alisveris yapan tertibatlar kullanin.Sizinki 27MHz ise mesela, 47MHz isinizi gorebilir.Yani yeni bi oyuncakSaygilar...
Mevcut antenler cikartilip daha kuvvetli antenler monte eediliyor forumda bi sayfada bi anlatim vardi resimlerde vardı yemler ve yemleme kismina bi bak istersen
merhaba amatörce kendi capınızda anten boyutunda oynama yaparak menzili azda olsa arttırabilirsiniz diğer yazılan cvplardaki kızılötesi inf. gibi seçeneklere kafanızı takmayın çünkü sizin sisteminiz rf sinyali ile çalışıyor amp.falan filan kafanızı yormayın onu yapmak için işin ehli olmak lazım zamanında fm bandına verici yapmak için kafayı yemiştim oldukça tatminkar fm vericiler yaptım sonra hevesim kaçınca arkadaşlara dağıttım hatta bir ara tv vericilerinede el atmış bir türlü renk ile görüntüyü tam olarak üst üste bindiremiyorurdum sonra baktım işin içinden çıkılacak gibi değil kendimi balığa verdim iyi fprumlar
büyük ihtimalle rx/tx2b entegreli. Entegre beslemelerini +5 v verici/alıcı katını 12 v ile beslemeniz ve uygun bir anten ile (deneyerek) tamamlarsanız 100 mt civarında bir mesafe elde edebilirsiniz. Ancak bu da tam verimli olmaz çünkü enterferansa çok açık bir frekans. Bu saydıklarımı yaparken oluşacak maliyetin üç katına yeni bir UK verici alıcı alabilirsiniz. THK nın sitesinde 100 lira civarında 4 kanal uk alıcı vericiler mevcut. (not: sizin yapmak istediğinizi daha önce denedim ondan biliyorum.Yani teorik olarak anlatmıyorum.Oyuncak kumandanın menzilini artırmak için ek ağırlık ve maliyet, ve çalışma sitemi, onu kullanışsız yapıyor.)