Merhaba sayın abilerim kısa süre önce aldığım albastar eta6 makinem yarı yolda bıraktı kolu koptu şu an banax st3000c bi makinam var ve 2 kattan düştü bişey olmadı bu makinayı hangi balıklarda kullanırım ? nasıl bi misina sarıyım, boğazda surf kamışla uyumlu olurmu ? şimdide teşekkür ederim.
http://www.balikmarketim.com/?urun-52357-BANAX-ST-3000C-OLTA-MAKiNESi.html 550 gr. ağırlığıyla sizi yorar; spin kullanımlarda. Yemli ve beklemeli avlarda çok rahat kullanabilirsin.
İsotevfik abicim zarganaya denedim dün surf kamışla Tuzlada pek yormadı gücü nasıldır örnek verirmisin
Koray yeğenim, olmaz diye bir şey olmaz. Her amaçla elbette kullanabilirsin elindekileri. Bu kişinin zevkidir, değerlendirmesidir. Ben, sadece o makinaya bakarak, gerçek kullanım amacının '' Genel kullanıma '' uygunluğunu yazdım. Sizin kullanım şekliniz de genel kullanımlar içerisinde olduğuna göre, sorun yok demektir. Banax'ı hiç denemedim. Sadece o dönemlerin Viking olanını kullandım. Taş gibi, tank gibiydi. O dönemlerin hemen hemen tüm markaları, iyi iş çıkartabilecek standartlardaydı. Elinizde ki makina da iyi değil, bayağı iyi olduğunu düşünüyorum. Zamanla ve ilerleyen yıllarda edineceğin tecrübelerle, günün şart ve koşullarına uygun, çok çok güzel takımların olacağı kesin. Elinde ki makina, şimdilik fazlasıyla uzun süre işini görecektir.
Çok teşekkür ederim abi dediğin gibi gün geçtikçe birşey ögreniyor insan okulum dolayısıyla her haftada gidemiyorum yaz tatiline kadar bi miktar para biriktirirsem tavsiyeni almak isterim çok sağol
Banax makineler, surfa uygun değildir. Kaşık sahte vs. ile uğraşacaksanız çok yorar. Misinaları çabuk yıpratır, gam yaptırır. Ama kalınca bir misina sarıp, yakın mesafeye atar, yemli ile filan uğraşırsanız, taş gibi makinedir, senelerce aynı şekilde çalışır.
Ne kadar para, o kadar köfte. Az paraya çok köfte olmaz. Sonra ekmek arası bol soğan, domatesle idare edersin sonra.hihi hihi
Bende karaköy kısık av bayinden Albastar eta 60 modeli makina aldım onunda kolu kırıldı.Garantiden bir tane kol taktılar ama orjinali gibi katlanır tip değildi.İtiraz ettim orjinali hiç yok dediler mecbur kaldım taktırdım.Bence Albastarın ürünleri kaliteli malzemesi olan bir marka değil.Marıtıme 420 kamışta almıştım ondanda memnun değilim yüzük kısımları dönüyor ve çıkma yapıyor.Çin de yaptırılan maldan ne kadar kalite beklenilirki zaten.Aldık ama sonradan pişman oldum.Akıllanmadık aynı yerden hafif olsun diye 2770 lucky fiber kamış aldım.Üzerinde 100-150 gram atar işareti vardı.Daha 1 ay içinde 3.kere balığa gittiğimde 100 gram kurşunla misina boşluğunu alarak normal savurma ile salladığımda kırılarak 50 cm kadar sap kısmı elimde kaldı 3 metre olan ön kısmı düştü denize çıkaramadım battı gitti.Aradım yardımcı oluruz dediler.Gittim gösterdim şöyleydi böyleydi derken yenisini export fiyatından veririz ancak dediler.Lanet olsun dedim içimden ve 15 tl ye mecbur gene satın aldık.Benim sizlere tavsiyem sakın böyle yerlerden üzerinde çin malı işareti bulunan hiçbir ürünü satın almamanızdır.Boşuna dememişler ucuz etin yahnisi yavan olur diye.banghead
Öncelikle 15 liralık bir üründen 100-150 gram kurşun ve beraberindeki takım ağırlığını hakkaniyetiyle atmasını beklemeyin... Sonrasında piyasada bulabileceğiniz balık-av malzemesi ürünlerinin en azından %90'ının Çin'de üretildiğini de bilgilerinize sunarım; tabii parasına göre bunların içinde ortalama ürünler de mevcut; ortalamanın altındaki ürünler de... Kolun katlanmaması katlanmasından daha iyidir; hem daha sağlam olur; hem daha stabil çalışır... Makinanın fiyatına bakarak çok fazla beklentiniz olmamasını söyleyebilirim; yine de belli alanlarda gayet güzel kullanılabilir; mesela köprüden yemliye bırakma yapabilirsiniz; ama 100-200 gram ağırlık ile at-çek veya çapari yapayım derseniz sorun çıkaracaktır kuşkusuz... Makinanın 9 bilya veya rulman taşıdığını görüyorum; eğer bunlar rulman ise kaliteli bir makinanın tek rulmanının sizdeki makina fiyatından yüksek olduğunu belirteyim...
Bu makinadan bir ara kullanmaya çalışmıştım; eğer benim kullandığım arızalı değilse ki herhangibir problem görememiştim sarması epey kasıntılı ve at-çek için çok fazla yorucu olur; nisbeten sakin sularda yemli-beklemeli avlar için kullanmaya uygun olduğun düşünüyorum...