elimdeki olta uygun mu?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında batu_34 tarafından paylaşıldı.

1. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Lineaffe unicast extra 4.20
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Merhabalar sitenizin yepyeni bir üyesiyim:)elimde bulunan kamış ve makine bunlar bunların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ben İstanbul'da yaşıyorum şileliyim aslında ağvalı:) ağvada tatlı sularda balık avlıyoruz ailecek. Ama boğaza balığa gidiyoruz elbette. 1-2 ay önce çok güzel ve hemen hemen kimsenin bilmediği kefallerin bol olduğu bir avlak keşfettim ağvada. Sizce bu set yeni başlayan biri için yeterlimi yoksa önerdiğiniz setler varmı? Şu an siteyi araştırmaktayım lakin elimde bir set olduğundan dolayı öznel bir durum olarak düşündüm ve konu açtım. Şimdiden cevap veren tüm tecrübeli abilerime teşekkür ederim

2. Kamış-makina tamam.
    Hangi balığı tutacaksan ona göre hazır takım alıp başla.
    Takıldığın yerde yine sor.
    Rastgele.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bozulana kadar bunları kullan, sonra bakarsın... Kefale uygun. Misinanı 0,30 mm den kalın sarma makinana, kefal için de kıbrıs takımı denen şey dışında araştırmalar yap forumda, ustalığın gelişir. "Sar ekmeği at" dışında şeyleri araştır bakalım... Bulamazsan yardımcı oluruz...

4. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Kıbrıs oltasini biliyorum kullandım daha önce şahsen ben yakalamadim ama babam yakaladı nasil kullanılacağını ekmeğe Nasil satılacağını biliyorum yardimlariniz için tesekkurler Yavuz bey ve Kaan bey. Misinanin kalınlığının ne kadar olduğunu bilmiyorum.ama ilk aldığımız misina adam sarmıştı herhalde uygun misinayi sarmistir.

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Batuhan Ağvada tatlı su yerine merkezde bulunan o koskoca kumsal şeridinde de avlanabilirsin... O meralarda şu sıralar lüfer, sarıkanat veya derelerin denizle buluştuğu yerlerde levrek avlarına deneyebilirsin diye düşünüyorum... bence bir göz at oralarada ;)

6. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Aslında haklısınız derenin denizle buluştuğu noktaya olta atmayı düşündüm lakin ne balık çıkar daha doğrusu balık cikarmi diye düşündüm :) benim bahsettiğim avlakta kefaller çift çift dolaşıyorlardı benim de pek fazla tecrübem olmadığından dolayı orayı düşünmedim. Ama agvaya gitmeden yakalayabilecegim balıklara uygun takımları alip şansımı denerim tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim Ersin bey.

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Batuhan derenin denizle buluştuğu nokataları bulmak için millet kilometrelerce yol katediyor, bisürü masraf yapıyor, ağvada bu tarz avlaklar ayağınızın dibinde nerdeyse :) bence kesinlikle dene bu tarz meraları, hatta o sahil şeridinide dene mutlaka, forum içinde araştır biraz sahte yemlerle veya gerçek yemli takımlarla güzel balıklar avlanabileceğini düşünüyorum oradaki meralarda... Sizin o tatlı sudaki kefaller ( derede gezenlerden bahsediyorum, normal deniz kefali) burdakilerden dahada kurnaz, oltaya zor geliyor, bu nedenle eğer illa kefal avı deneyeceğim dersen olta takımlarını FC misina ( Fluorocarbon - görünmez) kullanarak yap.. Rastgele..

8. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Yillardir agvaya gider gelirim 1 kisi gormedim orda balik tutan ama tabii ki sizin gibi tecrubeli buyuklerimin tavsiyelerine uymaliyim. Agvaya gider gitmez denicem Ersin abi tesekkur ederim

9. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Ustadlar birsey Rica etsem bana elimdeki makinenin sarim sayisini soyleyebilirmisiniz?

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Teknik bilgileri burada görebilirsin.

http://www.guneyav.com/default.asp?git=9&urun=2633

Kolun 1 turun çevrilmesiyle, makara 4 tur sarar ( Döner ), 0.40 misinada 200 m. misina alır der. Diğer misina değerleri, makarasının üzerinde belirtilmiş olmalı.

11. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Tevfik bey tesekkur ederim pazar gunu bogaza gitcez buyuklerimle bayaa bilgili ve tecrubeli insanlar olcak cevremde bu makine ve kamis Ile uygun yemi birlestirirsem balik yakalama Sansim Nasil olur acaba ve ne tur balik tutmaya gitcegimizi bilmedigimden Ben lufer levrek cinekop istavrit turleri icin ayri ayri setler almayi dusunuyorum cuma gunu hepsini tedarik etcem sanirim ve lufer icin pro strike R1140B turu sahte yemi ovduklerini gordum forumda bu sahte yemi almayi dusunuyorum. 1-2 sahte yemi kendim alirsam Geri kalan malzemeleri gittigim yerdeki insanlarin tavsiyelerine uyup almayi dusunuyorum

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Rast gelsin dilerim.

Şunu unutma ki bu hobi, dipsiz kuyu misalidir.

Derim ki, çok aceleci olma, yavaş yavaş ve çevrenden edineceğin gözlemler ve denemelerin sonucu en ideal ürünlere yönel. Gerekirse, oluşan ürün portföyünü, burada ki değerli arkadaşların görüşlerine sun ve en sağlıklı olanını değerlendir. Bir sefer al, ama alabileceğinin en iyisini al.

13. Since1453

Since1453 NoYaN

makine albastar mı eger albastar ıse7-8 sene once o makıneden almıstım albastar 3.90 kamıs ıle beraber kamısın markasını untutum sımdı kahverengılı bır kamıs ıdı sagolsunlar cok bana sarıkanat lufer aldırdılar caparı ve yemlı avlarda sonra emektar ettık bır arkadasa hedıye ettım yenı baslıycaktı balıga hala kendısıde kullanıyor bır yuzuklerını deıstrdık kamısın okdar agırıdır bıraz makıne ama uzmez senı

14. batu_34

batu_34 batuhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma avenger av65-b
    En İyi Avı:
    2 kg Sazan
    Evet haklısın abi biraz ağır güzel kas yapcam:) İlerde ihtiyacıma göre elimdeki setleri yenileyeceğim yorumunuz için teşekkür ederim