slm herkese kolaygelsin. araniza yeni katildim. kisa surede sizlerden cok seyler ogrendim. bizim gibi amatorlere bikmadan usanmadan cvp yaziyor ve tecrubenizle bize ornek oluyorsunuz. ilginize tsk ederim. soruma gelecegim. elimdeki set okuma espina ei 80 makine 4,8,1 devrinde, 0,45 mm misinadan 270 metre sarılabilen, önden kalamalı(9,5 kg kalam gucu), 680 gram ağırlıgında albastar leader 3233 350 cm 100-200 gr atarli kamış var. 1- oncelikle bu takimi aldigimda pek anlamiyordum bu işlerden. elimdeki kamışı surf amaçlı kullanmak istiyorum ama uzak atişlarda sorun yaşiyorum. halkalari degistirip surf kamışa donusturme ihtimali varmi? varsa nasil ? 2- makine surf icin uygun mudur? 3- yeni bir surf takim almayı dusunuyorum. 250-300 tl butcem var. guzel, kaliteli,makinesinin yedek kafasi olan ve uzun sure kullanabilecegim bir takim yapmak istiyorum. ustalarin goruslerini bekliyorum. simdiden tsk ederim.
Sn.Göksel kardeşim,ben Kocaelinde ikamet edip avlanıyorum.Buralarda hiç okuma kullananı görmedim.Ecusima 6000 makina ve kamışta Captain Cast strong 80-180 gr. 390 sm. 4 fincanlı kullanıyorum surf için.Çok memnunum. Kırmadığım kamış kalmadı.Bir bunu kıramadım.Av bayiim artık sana inşaat demiri vereceğim kamış diye takılıyor.Hani azami dikkat etmeme rağmen atarken Çat....Hele bir de balık varsa benim halimi bir düşün.İnşallah gönlüne göre olur.
kullandigin kamisin agirligi hakkinda fikrin nedir abi? agir- hafif - normal ? tsk ederim. kolay gelsin.
Karbon kamış olduğundan da oldukça hafif.Hatta bazen yanılıp,Ecusima 4000 'i takıp kaşık ve rapala at çeki yapıyorum.Arkadaşlar hatırlatınca farkına varıyorum.Hem hafif hemde güçlü bir kamış.Dediğim gibi kırmadığım kamış kalmadı.En çok bu dayandı ve dayanıyor.Üstelik yaş da kemale erdiğinden çabuk yoruluyorum.Hem yormayacak hemde çok iyi iş yapacak.
surf makina olarak size mitchel bigsurf veya banax poseıdonu öneririm kamış olarakta lineaffenin çok uygun ve kaliteli modelleri var mesela ben titanyum diye bir modelini kullanıyorum ve çok memnunum.rastgele
Sn.Göksel kardeşim,hem denizde hemde tatlı suda kullanabileceğin bir makina sana, Cormoran Br Xl 5500 sinüs makinayı önerebilirim.Bir tane aldım kullandım.Çok memnun kaldığımdan ikincisini de aldım.Avcılık bu bellimi olur.Arkadaşların hadi tatlı suya dedikleri de olacak.Yok ben gelemem benim tatlı su takımım yok mu diyeceksin.
Yeni alacagim surf kamışın daha cok atceke de hitap etmesini istiyordum. Tavsiyeleriniz benim için cok yerinde oldu. İlginize cok tsk ederim ustalarim. Rastgele
kamış olarak bu ikisinden birini almayi dusunuyorum. makinede henuz karar veremedim. atar degerleri 100 gr kursun için yeterli mi sizce? http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=33579 http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=33578 http://www.oltadunyasi.com/pic_lib/Daiwa-Sensor==Red-Surf-Topl.jpg
Göksel kardeşim,2. nci seçeneğin bence daha uygun senin isteğine.30-120 gayet iyi limitler.Hem kaşıkta olabilir,hemde istediğin 100 gr.a uyar.Bu limitlerin azıcık dışınada çıkabilirsin ama sorun çıkar.En iyisi limitlerde kal derim.4.20 boy biraz uzun gibi geldi bana ama tercih senin.Benim favorim 3-3.60 arasıdır. Hadi bu da olsun bende,hadi şu da olsun bende diye diye 16 tane kamış oldu.16 da makina.Sen bizim düştüğümüz bu hataya düşme kardeşim.
Tsk ederim İsmail abi. 380 gram agirlik var her 2 kamıştada beni cezbeden atarindan cok agirligi. geriye kaldi makine ona da bi kac gune karar veririm. Alüminyum makara bakmaya calisiyorum. Boyle olunca makineler daha uzun omurlu oluyor. Aynı zamanda hafif te olmasina dikkat etmeye calisiyorum.İyi bir takim yapip cok uzun zaman kullanmak ve keyfini surmek bence dogru olan. İlgin için cok tsk ederim İsmail abi. Rastgele.