Merhaba, Albastar Lucky 2770 (3.50m, 100-150g) kamış ve Lyra 600-70 makinem var. Normalde Kalamış'tan atıyorum. Bu takım ile boğazda avlanma şansım var mı? 150 gram kurşun boğazdaki akıntıya dayanır mı? Bir de kamışın üstünde yazan ağırlık limitini aşarsam (185g kurşun) kamışın kırılma ihtimali var mı? Ömer
Makinanın elinde kalması pek uzun sürmez. Ama kamış bir müddet idare edebilir. Fakat 115 gr'ı aşma, üstünde yazana güvenip. Ha, bu sadece patlama, çatlama, kırılma açısından bakış. 100 gr kurşuna bir karış sarıkanat binerse, nasıl sararsın o başka bir soru. Atışların nasıl hayal kırıklığı olacak meselesi bir başka soru.
Olta balıkçılığına başlayalı 1-2 ay oluyor. Makineyle kamış 10 senelik. Acemi olduğum için yeni makine ve kamış almayı sürekli erteliyorum, bir kere de iyi bir takım almak için. Ben şansımı fazla zorlamadan Kalamış, Dragos vb. yerlerden atmaya devam edeyim en iyisi. Boğazdan da avlanabileceğim bir takım önerebilir misiniz? (Bütçem 300TL civarı) Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.