Bu gün çok sevdiğim bir arkadaşım bana çok güzel bir sahte hediye etti(malum yarın doğum günüm diye)sahteye görür görmez aşık oldum.Bu strike pro gerçekten çok uçuk kaçık sahteler yapıyor.bakın kesin sizde beğeniceksiniz.Sahte fosforlu bir yapıya sahip.doğal ortamın ışığını haps ediyor hele birde fener gibi birşey kullanırsanız sahte adeta cayır cayır yanıyor.linkini veriyorum seri numarası 696sl(Bu sahte kesin gece avında iş yapar)siz ne düşünüyorsunuz?:thumb: http://www.denizdukkani.com/strike-pro-jl-120f-suni-yem==-097d-9-cm/u39777
Üstad, aynı renk kodunun jl 120 f modeli bende var. Tam da dediğin gibi mükemmel bir fosforu var. Suya düştüğü andan sudan çıkana kadarki tüm aksiyonlarını çıplak gözle görebilmek enteresan oluyor. Lakin ben tatlısu avında tek bir vuruş dahi alamadım. Umarım deniz avında iş yaparda, kutumda hala saklamaya değecek bir özelliği olur raporlarını takip ediyor olacağım.. Edit: aynı rapalanın a44e rengini bulursan benim için dene, ben hayatımda görmedim böyle avcı bir rapala..
Ya ben bu sahteyi çoook beğendim yaaa tatlısu da iş yapmamış olmasını anlarım.tatlısu balıklarının davranış biçimleri çok farklı oluyormuş raporlardan öyle gözlemledim.denizde işin rengi biraz değişiyor.en olmadı bu sahteye garanti kalamar sübye atlar(daha onun av zamanına var)gece avunda deniz turnasına baya baya bi ümitlendim.arkadaşım tavsiye ettiğin sahte deniz balığında verimlimi?
Antalyada avlanan birkaç arkadaşımdan da teyit aldım bu rapala için. Levrekte de iş yapıyor. tek sorun, biraz üstten gelmesi. sanırım zeytin kurşunla dalarını artırmak faydalı olacaktır.
http://www.avmarketi.com/asp/product/5277/STRIKE-PRO-JL-120F-SUNI-BALIK-9CM burada a442 olarak belirtilen renk kodu a44e dir..
Bugün aynısından birde kırmızı beyaz olandan aldım tanesi 7.5 liraya istoctan aldım (9 cm). 5 saat istocta dolaştım çok yorgunum ama Balik Avi kadar zevkli idi
bunlara benzer kendonunda sahtesi var fosforlu yeni çıktı.Sahtede tüm gövde fosforluysa genelde kalamarda kullanıyolar.Kendodaki fosfor sahtenin yanlarınca parantez şeklinde gidiyo ) ) ) ) ) ) ) bu şekilde
Senin dediğini bilmem de 005 renk kodlu sahteyle tuttuğum balık sayısını ben bile bilmiyorum. Hatta en çok balığı o sahteyle tuttum Gece avlarında...
Erkan sırf bu yüzden malzemecileri gezerek bir gün bitirdiğim zamanlarım oldu.Sana tamaaaamen hak veriyorum oldukça keyifli:thumb:
Anıl bende de aynı izlenimi yarattı.keşke bu bendeki sahte ile tecrübe edinen biri olsa.meraktan çatlıcam turna da neler yapar diye
005 den bende de var o da hediye geldi bana(malum doğumgünü hediyesi)ilk fırsatta gece avında denicem.sen gece avında ne yakaladın o sahteyle?
Bu tip sahteler darca ama genişce olan sahteler olup yavaş çekimde dahi yan veren e dolayısıylaözellikle gece avında liman içersindeki loş ışıkta yukarılarda dolanıp av arayan iri levrekleri cezbeden sahtelerdir. Fazla dalmaması avantajdır.
Yorumunuz için teşekkür ederim Vedat amca.Ben de sizin gibi düşünüyorum özellikle sizlere bahsettiğim o linkteki R96SL kodlu sahte!Kalamar ve sübye de çook faydalı bir sahte olacağına eminim lakin onların dikkatini çekecek kadar parlak olan sahteler gece avcılarını (bölgemde çoğunlukla baracuda var)huylandırmaz mı?
Sanırım lerekle ilgili bir konumda bana bazı uygun sahteler sormuştun,bende,herhalde o zamanlardada netle ilgili bir sorunum olduğundan geç cevaplayabilmiştim. Bilmem cevabımı görebildinmi. Şimdi bence sevgili Özgür,bir avcı şayet kalamar yada sübye peşindeyse,normal sahteler yerine bu tür kafadan bacaklılar için üretilmiş daha uygun kandırıcılarla alvanmalı. Çok yakın bir tarihte sizlere duyuracağım renklere haiz yeni bir kandırıcı olacak. Sanırımki bu kandırıcı genel olarak,başta levrek olmak üzere tüm avcı balıklarda fark yaratacaktır. Sevgiler
Alakanız için teşekkür ederim Vedat amca.esasında şu anda bahsettiğim sahtenin niteliğinden dolayı sübye ve kalamar hakkında bir öngörü de bulunmuştum.Yani aslında bu tür sahtelerle kafadan bacaklıları yakalamak gibi bir niyetim elbette olmayacaktır.Daha evvelinden size sormuş olduğum sahteler hakkında araştırma yaparak detaylı bilgiye ulaştım fakat sizin yeni tesbit ettiğiniz ve yakında bizlere sunacağınız sahteyi öğrenmeye daha çok ihtiyacımız şüphesis ki olacaktır.Tekrar teşekkür ederim.:thumb:
Yeri gelmişken,özellikle kalamar avının gündeme gelmesine kısa bir süre kala bir noktaya değinmek istiyorum. Bilinmelidirki bazen kalamar çok parlayan sahteler yerine daha mütevazi fosfora sahip olanlara itibar gösterebilirler. Sanırım kalamar avıyla ilgili bir konu açarak bazı tavsiyelerde bulunacağım. Sair enteresan sahte bu konuda bir eksiği kapatacak nitelikte olacaktır. Yani uzağa erimi,aerodinamik yapısı(gagasının uygunluğu,genel şekli ve denge bilyalarının şekli)renk skalasının gayet geniş olması gibi ayrıcada fiyatının ehven olup,ikamesininde herzaman kolay olabilmesi gibi hususlar öne çıkmaktadır. Sevgiler
Yo-zuri Arc minnow serisinin şu modeliyle http://arsenalribaka.ru/d/157607/d/3_4.jpg 2009-2010 sezonlarında çok başarılı su üstü lüferciliği yapmıştım geceleri. Karnında bir yarık vardı, içine hafif fosfora sahip bir plastik çubuk takılıyordu ve kesinlikle lüferde 3-4 katı fazla vuruş alınıyordu. Sonradan bir yere taktırdım bir daha da piyasada bulamadım. Kofanada da çalışacaktır gece bu tip fosforlu sahteler ama tüm gövdesi fosfordan yanan bir sahte ne derece verimli olur bilemiyorum. Levrekte ise hiç bilmiyorum çünkü hiç fosforlu bir şey atmadım yemli levrek avlarımda kullandığım iğne dibi silikon hortumlar hariç. O başarılı oluyor ama sahtede yorum yapamayacağım.
Akşam suyunda bu sahtenin üstüste limit altı pekçok turna aldığına şahit oldum... Fakat bizim grup içindeki ismi pek hoş değil