Neresi bilmiyorum ama Bana ilginç geldi arkadaşlar link aşağıda bir bakın derim...Yorumsuz!!!! KATLİAM... (Suyun ılerısınde balık hareketi yok büyük ihtimalle Ağla kıyıda çevirdiler balıkların yolunu....) http://www.facebook.com/video/video.php?v=184178764974034
Tahminim ,Görüntüler bizim ülkemizden değil , mevsim sonbahar -kış gibi kıyafetlerden anlaşılıyor , çok sert rüzgarda var.suda oldukça bulanık. hava kapalı çok yagmur olmuş olabilir. muhtemelen akarsu taşkını sonucu, sagda solda ufak çukurlara sürüklenen balıklar oldu , sular çekilince hayvanlar bu çukurlarda hapis kaldı..bunu gören millet te saldırmış.. benim görüşüm bu... ag işi değil. ani değişikliklerde hayvanlar bir müddet aptallaşır..akıntı -su sıcaklıgı gibi sonra adapte olur. iri hayvanlar ,, demekki suyun ana mekanı geniş ve derin bir nehir veya göl ,
Görüşlerine katılmamak mümkün değil, artı etrafta ağa benzer bir şeyde göremedim.Birde balıkların bazıları sanki şoka girmiş gibi duruyorlar, acaba elektirik verme yada başka yasadışı avlanma metoduda kullanmış olabilirlermi diyede düşünmeden edemiyorum.
Suyun renginden de anlaşıldığı gibi büyük ihtimalle yağmurdan sonra sel gelmiş ve dolayısıyla balıklar sudan oksijen almakta zorlandıklarından dolayı sersemlemişler, bunu gören uyanıklarda fırsattan istifade edip balıklara eziyet ediyorlar...
Yaban tv sizlerden gelenler basligi altinda bi çayda elle balik çikaran birini yayinlamisti. Av demiyorum çünki bu zat ahanda buralar benim mekanlar yuvalardan aliyorum diyerek sazanlari kiloluk hatta 50-100gramlik yavrulara kadar t-shirtüne doldurup karadaki erketesine veriyordu. Seyredince tü allah sizi bildigi gibi yapsin demistim
Hala mı? Çok önceleridir, çok-çok önceleri. Konu dışı: Ne kadar süredir Fransa'dasın abisi, Yaban TV'nin orada da yayını var mı?
17senedir fransadayimda bi ayagim istanbulda Epey oluyor adamin ismi çetin di. Yaban tv uydu yayinina geçtiginden beri izliyorum 6-7senedir
Yaban TV nin geçmişte çok sayıda sorunlu görüntüleri vardı.. malum acemilik yılları ama zamanla sistem oturdu. doguda bir yerlerde . (unuttum) 1 metre - 50 cm eninde bir dağ suyu derinlik diye bir şey yok içi taşlık artık pınarmı diyelim neyse bir karıştan ufak alabalık ları el yordamı ile topluyorlardı.. herne kadar yaban tv ve-veya konuya hassas insanlar düzgün iş yapsada halen o dag daki yaylada çoban o balıgı el yordamı ile tutmakta. konu etikmidir ? değilmidir? tartışılır.. olaya bir bakış şehirden.. her türlü imkanın oldugu bilginin oldugu ortamdan diger bakış dağların arasındaki bir yayladan . şehirdeki ortam ve imkanların hiç biri yok.. konu derin..
Evet ben bu görüntüleri National geographic kanalında seyretmiştim alaskada akarsu kenarlarında ayılar somon balıkları tutuyorlardı ama sadece karınlarını doyurmak için ve ne hikmetse böyle garip sesler de çıkarmıyorlardı
Muhteşem Yorum.. Bence de Sanki o belgeseldeki ayılar biraz daha medeniydi. Öyle bahsedildiği gibi selde sıkıçan balıklar oldugunu düşünmüyorum. Kızılırmakta av yapan varsa bilirler. Irmağın rengi her dem bu renktir. Burası da öyle bir nehirdir. Bu kadar balık bi araya toplanmaz doğal sebeplerle.. ayrıca Balıkların akarsuda oksijensiz kalması gibi bir dusum söz konusu olamaz.
Peki senin fikrin nedir kardeş ? bu boyda bu balıkların bir karış suda olmalarının sebebi?? yanlış anlama seni tenkid amacı ile söylemiyorum ama bir teoriyi kabul etmiyorsa insan mutlaka vardır bir karşı teorisi..merak ettim..sen ne düşünüyorsun..??
Teori üretmeye millet olarak bayılıyoruz özellikle komplo teorilerinde baya ustayızdır:laughing: ayrıca buradaki herkesten ulema olmasını bekleyemeyiz değilmiidk bu da senin fikrin saygı duymaktan başka yapacak şey yok,Serhatım boşver gerçeği söyleme :laughing: mrsparkle