Herkese merhaba , Bugün öğle saatlerinde 13.00-14.30 arası Rumeli Hisarında istavrit avı gerçekleştirdim. Aslında amacım bir boğaz turu yapıp, nerede ne çıkıyor diye bi bakmaktı ki , oda ne !!! Arnavut köyde çapariler İstavritle dolup dolup taşıyor , millet omuz omuza. Herkesin çaparisini sekiz - dokuz istavrit ile doldurduğunu görünce , tamam dedim , bugün o gündür. Bebeği geçince Hisarda etraf biraz tenhalaşmıştı bende hemen yerleşip takımı kurdum. Çok geçmeden fark ettim ki hava müthiş sıcak !!! ve bende şapka yok !!! İstavritin en sevdiğim yanı kolay yakalanabilen bir balık olması yani ucuz bir takım ile bile bol bol avlanılabilmesidir. Nitekim etrafımdakilerin çoğunda 30-40 TL lik kamış+makina olmasına rağmen çaparileri neredeyse full geliyordu. Takımı kurup atışlara başladıktan sonra bende bir şanssızlık olduğuna karar verdim ( genel de buna acemilik'de denir ). Çünkü millet 7-8 çekerken ben 1 yada sıfır çekerek sınıfta kalma durumundaydım. Sonra etraftakilerin çapariyi uzun süreli bekleterek çektiklerini fark ettim. Zira ben 2 defa atıp çekerken onlar daha yeni attıklarını çekiyorlardı. Aynen uygulayınca sonuç aldım . Balık sayısı ortalama 4-5 'e çıktı ki benim için tatminkar bir sayı idi. Bir saat kadar güneşin sıcağına dayanabildim. Tam bu sıralarda boğaz turu yapan turistik teknelerden biri çıkageldi, bende 50-60 metre kala , nasıl olsa kurşun batar misina takılmaz diye düşünüp teknenin önüne attım. Tabiki tekne kaptanı benim çapariyi ve makaradaki misinanın yarısını alıp eve götürdü ))) Hayır parasında değilim de o çaparinin manevi değeri vardı ya)))) Netekim benim av işi bitti. Yakalayabildiğim miktar 1 kg'nin altında idi bende etraftakilerden para karşılığı gerisini aldım ki akşama bütün aileye yetsin. Şimdi evde kızarmış bi şekilde rapor yazmaktayım. Bundan sonra balığa gideceklere önemli uyarı : Güneş Yağı kullanınız !!! Kullanılan takım; Kamış : Linaeffe Oyster Cast 3.90 ( çift sargılı model ) Makina : Remixon Cardinal 50 Fotoğraflarda burada ; Herkese bol balıklı günler.
Raşit tebrikler boğazın bereketinden sende kısmetini yakalamışsın bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele
Bence Belki Gereksiz Diyebiirsiniz Ama Avkurallarimi Değişti Eskiden Kiraca Avlanmazdi Ama Bunlar Hem Kiraca Olmus Hemde Tebrik Almiş Ilginç
Zaman değişti... Ne demişler, ''zaman sana uymazsa sen zamana uy..!!!'' Artık Millet her konuda olduğu gibi, bu konudada zamanın şartlarına kendini uyarlama kolaylığına kaçıyor...!!! yapacak bir şey yok...!!
Merhaba Sayın abim. İstavritler ufak ama olsun,, daha irilerini alacaksınız. Kamış ve makine başlangıç için güzel. Ben aslında usta bir balıkcı değilim. Ama istavriti iyi tutarım ve hissederim. Mümkün oldukca uzak atış çalışmanızı tavsiye ederim. Hem ne kadar uzak ve dip çalışır kurşunu oturtup, akıntıya göre misinanızı takip edip kim üzerinize attı, sizi çeken birisi varmı ? Aslında ustalık bunlarda,, yoksa 30 metredende alırsınız balığı 100 metreden de ama büyüklükleri fark eder. Birde istavritten sıkılırsın lüfere sarıkanata, çinekop'a levreğe atmak istediğiniz zaman. Uzak ve dip çalışmanız gerekecek, istavrit bence bu hedefler için alıştırmanız olsun. En azından ben öyle yapıyorum. İyi Avlar