Elmalı Barajına Sazan Avına Gideceğim Yardımlarınızı Bekliyorum

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında SaWYeR53 tarafından paylaşıldı.

1. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Arkadaşlar peder kimden duymuş bilmiyorum ama barajda sazan olduğunu duymuş tutalım diyor banada mecbur gidip tutmak kalıyor.

Şimdi sazan yakalamak için bana barajda neler gerekli mısırla tutuyorlarmış dediklerine göre ama küçük sazanlar geliyormuş ben büyük yakalamak istiyorum bana kabaca kaç numara kanca kaçlık misine hangi yem kaçlık kurşun gerekli bunları yazarsanız sevinirim birde bendeki olta 4 metre gölde balık tutmaya uygun değil ama aşağıdaki resimdeki oltadanda var ayrıyetten bunu götürsem işime yara mı bilgilendirirseniz bu konuda sevinirim...

2. cor

cor furkan

Favori Kamış:
    lineaffe spirit surf kamış
    Favori Makine:
    okuma safina noir 55
    Kürşat abi önce yemleme sonra 2 yada 3 no iğneye boili yada mısır tak ama mısır 2_3 tane tak.Misine 0/35 işini görür 50-60 gr bi kurşun kullanabilirsin ama tek iğne kullan.Aşağıdaki oltayı bance hiç deneme büyük bir balık gelirse anında kırılır,aynısından bendede vardı kamışı sallarken sap kısmından kırıldı.

3. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Bendeki 4 metrelik oltada çok büyük olmaz mı furkan ?

Birde bunun takımı nasıl olacak fırdöndü misine köpük sonra misine kurşun ve iğne mi olacak yani kefala attığımız gibi mi olacak takım şekli ?

4. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Takım dizilişi böyle mi olsun ?

5. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Kürşat kardeşim sana en kestirme yolu ve aktif verim i söyleyeyim.bir adet sazan yayı alacaksın iri balık istiyorisen kucuk iğneli değil buyuk igneli olanından al.Fazla iğnelerini kes çunki onlar 10 iğneli flan satılıyor.Aha buda resmi

Gelelim yemine 2 adet ekmek al azar azar su ekleyerek yogur yaklasık 15 dk.Kıvamı cok önemli ama balığı hamurun kıvamıyla tutarsın bunu sakın unutma,hamur öyle bi olacakki ne içinde tane kalıcak,ne yaydan nede iğneden hemen dusucek kadar yumusak,nede bir saat suda dursa dusmiyecek kadar sert olacak.Takribi kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak.
    Yem iğnelere ve yay metal kısımlar görünmiyecek şekilde ve olabildiğince oval sekilde takılacak.Eğer 30 dk bekledin hiç vuruş almadnsa yem tazelenecek ve kıvamı sertse yumusatılıcak,yumusaksa sertlestirilecek.
    Hadi rastgelee....

6. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Kürşat kardeşin instant fishermanadındaki olta takımı senin yukarda resmini gösterdiğin.Sakın onla balıga gitme rezil olursun.Onunla gidene kadar bir kasnak al at cok daha verimliolur.
    Ve birde mumkunse aksam sazan avına git en guzel ve iri balık sabaha karşı ve gece geç saatlerde gelir.Dediklerimi yap hiç pişman olmazsın.Sakın gece balık yemi nasıl görürki deme o görürr... :)

7. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Sağol hocam o zaman ben hiç mısır işine girmeyeyim peder mısır alan dedi bana.

Dediğin gibi vanilya ekleyeceğim muhakkak içine.

Sazan yayı bizim burda oltacılarda yok mecbur bana üsküdar göründü anlaşılan.

Birde takım dizilişi yukarıdaki resim gibi mi olacak acab daha önce hiç sazan tutmadımda.

8. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Eğer şamandıralı atacaksan yukardaki gibi olabilir.Yay atacaksan şamandıraya gerek yok oltana birtane zil tak balık geldimi şangır şangır çalar koş oltanın başına usul usul çekmeye başla.

9. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Şamandrıya gerek yoksa kurşunada gerek yok o zaman peki tamamen dibe batmasın yay sonra

10. cnytersln

cnytersln cüneyt

En İyi Avı:
    kefal 1,200 gr
    gecen sene gidiyordum elmalıya hevesini kırmak gibi olmasın ama oranın insanı gölü mahvetmiş yüzlerce kişi aynı anda küspeli tırıvırı atıyor oraya ben denemediğim yemli yöntem kalmadı tek iğne boili yay tek iğneli küspe solucan daha neler neler tek tutabildiğim en büyüğü 10 cm kızılkanat yavruları suyun altı inanılmaz şekilde tırıvırı dolu ve bol bol atılan tırıvırılardan düşen küspe bu nedenler le büyük balık zor ama gecen seneydi bu bu sene ne oldu bilmiyorum ben sinirimden jandarmayı dahi aradım hiç bişi yapmıolar