Elmalı Barajında Balık Avı?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında nihatkr tarafından paylaşıldı.

1. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Arkadaşlar ilk defa tatlı su balık avı yapmaya niyetlendim. Hedef balığım turna, hedef suyum elmalı barajı.

Ancak biraz bilgiden zarar gelmez diye düşünerekten sormak istiyorum.

Elmalı barajına nasıl gideriz?
    Elmalı barajında turna olduğunu duymuştum ama acaba gerçekten doğrumudur.
    Ve giderken yanımızda av malzemesi dışında ne götürmemizi tavsiye edersiniz.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Elmalı barajında turna olduğunu senden duyuyorum.
    Belki sonradan bırakmışlardır.
    Nerede oturduğunu söylersen nasıl gidebileceğini tarif edebilirim

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Arkadaşim Bu Sitede Turna Ile Igili Herşey Mevcut Birazcik Sitede Dolaşirsan Bulursun

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    :) sitede dolaşmadığımı düşünüyorsunuz sanırım. siteyi hergun hatmediyoruz acaba nerden ne kaparız diye arkadaşım. sonra ben turna hakkında birşey sormadım. Sadece bildik ve malzemelerin dışında birşey lazım olurmu diye sordum. Hani biraz dikkatli okusanız yorumunuz farklı olurdu sanırım...

5. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Teşekkür ediyorum. Erenköyden gideceğiz. Bizde öyle bir duyduk sadece. deneyip göreceğiz. yada yeni bir yer öğrendik diyeceğiz. varsa kısmetimizde bakacağız. Tarif için şimdiden teşekkür ederim.

6. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Özelden mj attım ama sanırım görmediniz.
    Şimdi; özel aracınızla gelecekseniz çevreyolundan 2. köprü yoluna gireceksiniz.
    Kavacığa geldiğinizde (şehirlerarası otobüslerin durakladığı yer) sağdan çıkacaksınız orada zaten kime sorsanız gösterir.
    Yok toplu taşımayla gelecekseniz,bulunduğunuz yerden 2. köprü otobüsü varsa aynı şekilde kavacıkta inecek ve yaklaşık 500-600 metre geri yürürseniz tam gölün üstüne gelirsiniz oradaki viyadüğün altından aşağı yol var.
    bulunduğunuz yerde 2. köprü otobüsü yoksa bostancı dudullu minibüsüyle dudulluya gelip oradan bineceksiniz.
    Rastgele.

7. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    teşekkür ederim. kendi aracımızla gidecez.

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Rastgele,rapor bekliyoruz...

9. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Sevgili kardeşim, Elmalı barajında balık yakalayabilmen için alttaki göle değil, üstteki ana göle gitmelisin. Alttaka göl, Fransızlar tarafından yapılan ilk baraj yeri. Şimdi sadece arıtılacak su, üstteki ana gölden kapaklardan günlük belli miktarda aşağıya bırakılıyor. Her sene en az bir sefer üst kapaklar kapatılır ve aşağıdaki su tamamen boşaltılır. Bu nedenle aşağıdaki gölde balık bulamazsın. Kaldı ki üstteki gölde de turna olduğunu sanmıyorum. Üstteki ana göle çok fazla fabrika ve diğer atıklar karıştığı için balıkların içinde kurtlar oluşuyordu. Uzun zaman bu suyun evlere kullanmak amacıyla verilmesi yasaktı. Birtakım iyileştirmeler yapıldı ve şimdi kavacık ve yakın bölgelere buradan su veriliyor. Bu sene su seviyesi de yüksek, balıklar da oldukça büyümüş. Ben büyük gölde 18-20 yıl önce çok iyi balıklar aldım ancak hiçbir zaman yiyemedim. Yakından izlememe karşı, orada balık tutmayı şimdilik düşünmüyorum. Size de tavsiye etmem. İllaki gidecekseniz, Kavacık'a geldiğinizde sağa Rzgarlıbahçe istrikametine dönün. Yolu izleyin, yaklaşık 1-1,5 km sonra sağda ''Hacı abi'' nin yerini göreceksiniz. Sahibi barajın eski bekçilerindendir.Baraja inen yola da hemen yanından gireceksiniz. Yolu doğru izlerseniz setin üstüne inersiniz. Oraya inmeden soldan ormanın içine doğru giren patikayı bulursanız gölün kenarına, olta atabileceğiniz uygun yerlere ulaşabilirsiniz.
    Eğer arabanız ile gelecekseniz orada vakit kaybedeceğinize 15-20km daha gidip Riva'da balık tutmak bence daha mantıklı olur. Tabii ki niyet ve tercih sizin

10. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Nejat bey, bilgilendirme için çok teşekkür ederim. istediğimden fazlasını bile verdiniz. Teşekkür ediyorum.

11. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    meraba arkadaşım geçen sene elmalı barajına 3 kere gittim ama hiç turna vurmadı fakat muaazam dercede israil sazanı var en ufağı bile 500 gr geliyo
    nejat abinin dediğini 3 sene öce bende duydum tuttuğumuz balıkların hepsini konturol ettim hiç ras gelmedi artı balıkta zerre koku yok arkadaşım benim sana tavsiyem sen yinede yanına birkaçtane dip oltası al bir kutuda freş mısır mısırdan başka bişey iş yapmıyo nejat abinin dediği kapaktan önceki sapaktan gir arbayla barajın yanına kadar girersin bide dipleri en fazla 10, 12 mtr den ileri atma abi acayipiş yapıyo biz oraya genelde sabah 4,5 arası gidiyoz 11 dedimide dönüyoz öglende balık hareketi az olduğundan .arkadaşım yine diyorum hiç turna vurmadı çok boşa kürek salladım bende turna için çok eskiden yakalayan olmuş yakın tarihte daha hiç duymadım .abi yine diyom dip oltasız gitme birazda dipleri salladığın kısımları küspele valla çok güzel balık çıkıyo geçen sene kuzenle orda 2,5 ,3 kilo sazanlar aldık abi eve sadece 4 tane sazan getirdik ama saldıklarımızın hesabı yoktu abi bol şanslar abi raporunu 4 gözle bekliyorum abi
    saygılarımla
    ha bide trıvırılara dikkat et dipte çok trıvırı var abi kopmuş inan hemen hemen her balıkla birlikte bir tırıvırı çıkardım diye bilirim