arkadaslar eminönü , bakırköyde hangi balık çinsi nasıl bir takımla yakalanır bana bi bilgi verebilirmisiniz?
ben bugun bakırköyde yarım kilo felan gümüş balıgı tuttum ama hiç zevk almadım daha büyük balık tutmak için hangi takımı kullanmalıyım yada orda yoksa nerde vardır büyük balık
Bana kalırsan Eminönü ve Karaköye giderek ordaki balıkçılara sorman lazımdı bu soruyu ama Eminönünde çarpma ile Lüfer tutulduğunu , sarmaya iri kefallerin geldiğini , normal istavrit çaparasi ile tek tük istavrit sardalya zargana geldiğini biliyorum.
Evet Nuri abi olta takımı.Aslında isminin çarpma olduğundan pek emin değilim ama çarpma diye hatırlıyorum.10 adet 3 lü iğne ile çapari hazırlıyorlar.iğnelere herhangi bir yem takmıyorlar.Oltayı fırlatıp hızlı hızlı ve sert darbelerle oltayı balıklara çarptırıp takılmalarını sağlıyorlar.Daha dün kulelide bu takımla 15 e yakın kefal ve 1 adet lüfer tutanı gördüm.zargana ve istavritleri saymıyorum bile.
Sizinle aynı düşüncedeyim.Balıklara işkence çektiriyorlar adeta.Balıklar yakalandığında ya karınlarında yada kuyruklarından yakalanmıs oluyor genelde.En acı durum ise git gide yaygınlasıyor bu teknik.Hemen hemen heryerde satılıyor bu takım.
Sen kullanmadın ve eminim kullanılmasını da tazvip etmezsin. İyi niyetli, yardımsever ve merhametli bir kardeşimiz olduğuna inanıyorum ve kesinlikle de bu öngörümde yanıldığımı sanmıyorum. Çarpma kötü, feci, en kötü. Olta takımı değil O. Olsa olsa canice bir saldırış için tahripkar ve mel'un ve Allah'ın cezası bir alet. Ya, çarpma ile yaralanıpta kıyıya alınamayan balıklar? Sırtından, kuyruğundan, karnından, gözünden darbe almış limit altı küçücük balıklar? Bu şekilde darbe alan bir balığı geriye de salamazsınız, salsanız da neye yarar ki?
Söylediğiniz gibi kullanmadım ve kesinlikle kullanmamda.Kulananlarıda uyarıyorum.Hatta bu sabah Kulelide çarpma kullanan bir adamla tatsızlık yaşadım.Bu kişileri anca gerekli yerlere şikayet edersek durdurabiliriz.Hem suçlular hem güçlüler.Balık tutucam diye kılıktan kılığa giriyorlar.Umarım öteki dünyada onlarda aynı duruma düşerler..
çarpmanın balık tutmakla alakası yok ne zevki var ki anlamıyorum atıyorsun sonra kastıra kastıra çekiyorsun kendini yormaktan başka birşey değil. malesef çarpma kulelide ben bildim bileli çok sık kullanılan bir takım. gerekli yer diye birşey yok malesef şkayet etsen de bir sonuç alamassın sanmıyorum. tırıvırı ile nasıl mücadele edildiyse bunun gibi şeylerle de bu şekilde mücadele edilmeli ama denizlerimiz malesef çok iyi denetlenmiyor. aslında bir denetlense ne kadar güzel olucak. o boğazı kapatan gırgırlardan kurtuluruz hem, hemde daha keyifli daha güel avlar yapabiliriz. lüfere ve bir zamanlar denizlerimizde olupta şimdilerde ender görülen bir çok türe yeniden kavuşabilir. keşke denetlense ...
Eminönünde Çapari Tabir Ettiğimiz Püsküllü Kanca ile istavrit(1saatte 4 kilo) bakırköyde ise Kıbrıs Sarma dediğimiz Bir takım ile en az yarım kilo kefal çektim .(tanesi) tavsiye ederim.
Aynen katılıyorum Engin Abi. Üstelik çarpma sadece kıyıdan değil çok eskiden beri küçük - orta ebatli balikçi tekneleriyle yunuslardan yüzeye kaçan palamutları yakalamak için karadenizde yaz aylarında yaygın olarak kullanılmakta. Tam yol vs. yaparak balığın parıltı verdiği yerden 30 mt lik pala iğneli çarpma çaparilerini yüzeyden tarayarak palmutları katlediyorlar. belki 20 balık yakalanmışsa 8*9 tanesini ancak getirebiliolar parçalıyorlar resmen ya.
Eski Bakırköylü olarak sana tavsiyem . Bakırköy sahilinde akşam üstü. arkadaşınla çaybahçesinde güzel muhabbet edilir..(heleki romantizimde varsa)
Muvaffak abi, sizin bahsettiğiniz keyifler eskisi kadar tad vermiyor artık Bakırköy sahilinde.Ortam eskisi gibi değil maalesef.Annem ve babam yürüyüşe gittiklerinde tedirgin oluyordum, artık Yeşilköy, Florya tarafına gidiyorlar da aklım kalmıyor. Ara ara Zeytinburnu'nda olta sallayanlar görüyorum ama durup bakma şansım olmadı, çekende görmedim.Bakırköy sahilinden en son eskiden petrol taşıyan bir tanker battıktan sonra balık tutmuş, kokmasından dolayı da bir daha adım atmamıştım.Ama giden eş dost İstavrit tuttuğunu söylüyor zaman zaman.
Tinerci olayımı.? 2 sene önce akrabalara gittiğimde ki bende gençler cad. otururdum , arka tren köprüsü civarı tinerci kaynıyordu...
Tinercisi var ama daha da beteri kim olduğu belirsiz kişiler, ipsiz sapsız, bir şey olsa da olay çıkarsak diye bakınan tipler. Hele ki kışın sahile inmek hiç akıllıca değil malesef.Ben 25 yıldır Bakırköy'de oturuyorum, çocukken daha sahil yolu yapılmamışken akşam 22:00'de arkadaşlarımla balıktan döndüğümü bilirim.O derece güvenliydi eskiden.