Merhaba abiler, arkadaşlar. Pazar günü eminönünde 5-6 arkadaş balıp tutmaya gidicez. (2 kişi hariç diğerleri ilkdefa tutucak.) Pazar gününün kalabalığında balığa ilkdefa giden birini köprüye götürüp tıkış tıkış balık tutturmak istemiyorum. Zaten yanyana 6 kişi zor yer bulunur. amaç balık tutmak değil. Muhabbet eşilğinde olta sallamak. Oyüzden eminönünde sakin 3-5 balığın uğradığı yer biliyormusunuz?. Acemiler çapari ile istavrit denicek 2 kişide sahtelerle dişli. Eskiden otobüs duraklarının ilersinde kumkapanına doğru giderken. İTÜ nün yanında sahil kenarında yeşillik vardı orası duruyormu hala bilen varmı? veya ona benzer sakin yerle varsa çok makbule geçer.
Halice gidin , Kadir Has Üniversitesinin karşısına sakin sakin atarsınız , tutarsınız pek bi yoğunluk olmuyor orda . İyi avlar dilerim ..
Pazar günü akin bir yer bulman çok zor. İllede sakinlik arıyorsanız tavsiyem aracınız varsa tatlı suya gidin hem muhabbet edersiniz hemde leverk/turnaya olta atarınız.
Malasef özel araç yok, en yakın tatlısuda alibeyköy tarafında var tatlı suya pek gitmiyorum balığa fazla tecrübem yok oyüzden.
Haritadan baktımda şimdi. Tam kadirhasın karşında bi park vamış Özlem Parkı orasımı? Birde ne çıkıyor oralardan. İstavrit uğruyor mu oralara ve kefal izmarit fln. Sahtede atmayı düşünüyorumda.
Orada bir atmaya uygun kıyı şeridi var parkın adını bilmiyorum .. İstavrit denemelerinde sonuç aldığım oluyor .. Kefala atanlarda oluyor ama çıkar mı çıkmaz mı bilemem ..
2-3 renk istavrit çaparisi bulunuyor herzaman yanımda. Kefal takımı aldım. İzmarit için dip takımı var ama daha nasip olmadı izmarite . Dişliler içinde 2 tane Pelican Nitro 7 cm (Gümüş ve Gümüş, Mavi, Siyah) Oskar Magician 5 cm (Gümüş, Turuncu, Mavi) Yanıma bunları aldım. Orada ilkdefa avlanıcağım için neçıkar bilgim yok. Senin tavsiyelerinide almak isterim.
Hee şimdi anladım . Biraz fazla kayalık bol bol takım patlatırsın diyorsun Yeni algıladım Teşekkürler uyarı için.
Kayalık yok lodos yüzünden deniz anaları yosunlar karaya vurmuş durumda kullanacağın kurşunlar hafif olmalı ki dibi taramamalısın
Dün geç saatte geldim bakamadım hiç. Fikir değişikkliği oldu Avcılar sahil tarafında tutmaya karar verdik. Ordada 5 e kadar kayıklar ağ açmış onlardan kaçan 3-5 balık geldi. 5 den sonra güzel balık yaptı. Ama haftaiçi bigün kadirhas karşısını denicem muhakkak.