En büyük hayalimi yapmışar :( Oysa ben patent alıcaktım :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rapalacikral tarafından paylaşıldı.

1. rapalacikral

rapalacikral ali

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    3-5 kiloluk balık gelirse, helikopterin gidişini seyretmek de var.:D :D

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    benim abimin bir sözü var diyor ki : senin hayalini kurduğun şeyin millet suyunu çıkarmış bile.

seninkide o mesele olmuş.

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkadaşlar ben modelcilikte yapıyorum 450 size helikopter kullandım. levrek denk gelse helikopteri su altında gezintiye çıkartırdı :D paylaşım için teşkkürler,

yanlız bilmenizi isterimki o helikopterin sabit olmayan bir ağırlığı daha doğrusu sallanan bir ağırlığı taşıması hiç kolay değildir. burada pilotajda çok önemli.

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Benim de aklımda hep benzer bir düzenek vardı. :)

Şöyle tarif edeyim: Kıyıdan yemli takımı uzaklara erdirmek istiyoruz. Surf atış yerine örneğin takımın fırdöndüsüne irice (örn. 2 cm çapında) bir halka ekliyoruz. Model helikopterin de altına, yapı marketlerde satılan duvara birşey asmak için montelenen çengeller gibi bir parça sabitliyoruz. Hani şu soru işaretine benzeyenlerden. :) (bu parça yerine kendimiz yapacağımız 85° gibi eğimli bir "L" tel parça daha uygun olabilir). Fırdöndüdeki halkayı bu çengele geçirip makarayı boşa alıp helikopteri havalandırıyoruz takımla birlikte. :) İstediğimiz uzaklığa geldiğinde helikopteri ani bir hareketle sola/sağa yatırıp halkanın çengelden kurtulmasını ve takımın dibi boylamasını sağlıyoruz. Helikopter görevini yapmış olmanın gururuyla pır pır yanımıza gelip konuyor. :) Takımdaki boşluğu alıp beklemeye başlıyoruz.

Surf takımı alma masrafı ya da yemin düşme riski kalkıyor. Üstelik çok daha uzaklara bile erdirebiliyoruz takımı.

Tabii tamamen teorik olarak. :D :D

Helikopter masrafını, ayrı bir hobiye yapılan harcama olarak düşünün. :p :D

Pratikte böyle işler mi dersin Hakan arkadaşım? :)

6. tefo32

tefo32 tevfik

Aykut bey dediğini yaptık diyelim tam helikopterden bıraktık yemi o anda balık geldi balık mı çekecen yoksa helikopterimi kurtaracan. rast gele

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

:D
    Tevfik Bey, helikopterden bıraktığımız anda takım dibe iner inmez balık gelirse zaten daha misinanın boşluğunu almadığımız için geldiğini anlayamayız. Hadi aldığı gibi açığa bastı gitti diyelim, takım dibe gittiği halde misina boşaltmaya devam eden makinayı farkeder kılavuzu kapatırız, balık kalamaya takılır. :)
    Ama her şartta ekonomik değeri çok daha yüksek olan helikopteri önce sağ sağlim yanımıza indirip sonra balıkla uğraşmak en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum. :)
    O arada balık kaçarsa da kaçar. :)
    Takımı çeker yemler tekrar göndeririz.

Asıl olay, helikopter takımı taşıyıp istenilen noktaya geldiğinde sağlıklı şekilde boşaltıp bırakabilir mi? :eek:hwell:

8. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
  9. rapalacikral

rapalacikral ali

hahaah

hahaha harika valla
    bende tüfek gibi bir model vardı kafamda
    kurşunu koyuyoruz ve atıyoruz:D

oo müthişş:))

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tevfik abi 4 yıl önce bende bu iş için başlamıştım model helikoptere, oyuncak, 4 kanallı, 6 kanallı, governorlu helikopter derken, bir baktım bayağı pro olmuşum, ama maddi imkanlardan 3 ay önce bıraktım.helikopteri ,3 kiloluk balık için heba edilmeyeceğini 1.700 tl ödedikten sonra farkettim :D :D

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hep öyle değilmidir, Erkin kardeşim; 50 liraydı, 70 liraydı vs.vs. derken, bir bakmışsınız 3 ay sonunda fatura, 2000 lira olmuş.:confused: :confused: :eek: :D

Ama güzel uğraşlar bunlar. Tabii, kişiyi mutlu ediyorsa, haz veriyorsa.

Benim bakış açım ve gözümde canlandırmam, elinde joystick, uçuruyorsun. Sonra bir bakmışsın kumanda bir balığın ağzında ve atta götürüyor helikopteri. Joystick elinde kalakalmış. :D :D

Ne komik olurdu ama.hihi hihi

12. rapalacikral

rapalacikral ali

valla helal olsun
    balık sevdası bu olsa gerek :)

13. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    :D :D aynen
    Helikopterimin elektroniksiz hali, şuan satılıkta, valla bir kırımda en az 100 ila 500 tl lik masraf çıkıyor yeter dedim yahu :D :D
    http://www.sahibinden.com/ilan/alis...awk-pro-50-lik-os-50-motorlu-103192147/detay/

14. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar RC helikopterle gümüşten balık tutacağımı bilsem girmem o işe. Her kazasında yüzlerce dolarlık masraf çıkaran bir aracı bir de suyun üzerinde tamamen riske etmek pek mantıklı değil :) . Bir kaç yüz gramlık bir balığı taşımak için muhtemelen en azından 1000 liralık bir araca ihtiyaç duyacaksınız.

Aramızda Richie Rich varsa bir şey diyemem ama :) .

15. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Aslnda bu işler için tasarlanmış türk yapımı uzaktan kumandali bir tekne var koltana tekne, yapılan testlerde 10kg lik su bidonunu rahatça çekmiş 300mt kumanda mesafesi bulunan teknede gece avları için güçlü led ışıklandırmada bulunuyor..

dalgalı sularda alabora olmayacak şekilde dizayn edilmiş biraz ebatları büyük 130cmx50cm ben yerinde gidip görmeyi düşünüyorum.

dizaynı mantıklı geldi motoruda idda ettikleri kadar güçlü ise iş yapabiliceği kanısındayım.

http://www.koltana.com/index.php

16. rapalacikral

rapalacikral ali

çok şık.............

17. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Duyduğum fiyatıda doğru ise 1800-2000tl civari kaliteli bir surf makina parası nerdeyse.. teknenin kullanım alanı daha fazla olabilir balık bulucu vs.

balık bulucuların çalışma mantığı nedir nasıldır bilmiyorum ama kablosuz sinyal gönderebilen modeli varsa kıyıya oda eklenebilir tekneye, birde emniyet hattı lazım tekne giderse oturup ağlamamak için ,)

18. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

İlgilenen arkadaşlar şu siteye(http://www.carplounge.de/xtcommerce/) bakabilirler, Almanya kökenli bir firma ama alanın da şu an en iyilerinden diyebilirim...

Aletin fiyatı 1500 - 3000 euro arası (sizin istediğiniz özelliklere göre değişiyor, sonar ,gps vs..)

Balık yakalamaktan ziyade 400-500 metre mesafeleri yemleme ve de takım bırakmak için kullanılıyor...

Aynı zamanda gps sayesinde balık yakaladığınız bölgeyi işaretleyebiliyorsunuz ya da sonar sayesin de dip yapısını öğrenebilirsiniz..

19. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Umarım yazdıklarımdan "Rc helikopteri av için kullandığım ve düşürdüğüm " anlamı çıkarılmamıştır :D ilk başta fantezi idi daha sonra sadece heli maliyeti devreye girince, bırakın uçurmayı gölün yakınına bile yaklaştırmadım :D

20. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Arkadaşlar videolardaki helikoptörler hep sakin rüzgarsız havada kullanılmış. Gelde sen onu kıyılarımızdaki rüzgarlı havalarda kullan. Hem bir aksilik olması durumunda sonuç hüsran olur. Giden balık büyük olur misali giden helikoptörün acısı büyük olur cyrr

Bunun yerine uçurtma modeli var. hep yapması kolay hem de giderse gitsin diyeceğiniz türden aşağıda 8 dakikalık video var, sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim. İzlediğinize değecek :D :D
    http://www.youtube.com/watch?v=sA-4wcaRM9w