merhaba ben nippon ve asso tercih ediyorum;sizin dediğiniz gibi en güçlü diye bir yargı kullanmak yanlış olur;önemli olan fiyat ve performansdır diye düşünüyorum.
Bende takım bedenleri için powerline(0,30 150gr ile uzak atışta sorun yok!) , makineye sarmak için lineaeffe vigor big fish kullanıyorum (0,35 takıldığında korkmadan asılıyorum, hatta bir kez teknenin palamut çaparisini aldım çürüktü misinası herhalde).
Reha kardeşim, bunu en güçlü misina değilde, '' Kullanıp en çok memnun kaldığınız misina '' şeklinde algılayalım. En son tercihim daha iyisini bulana kadar Trabucco misinalarıdır. Tabii ki orijinali olması kaydıyla. Çünki piyasada bol miktarda taklitleri mevcut. Bunuda ya anlayacaksın, yada distribütör firmadan alacaksın. Kıyıdan beklemeli avlar için Trabucco Soft, Tekneden derin avlar için Trabucco Special Casting
örgü misinalarım var. ben sadece oltanın uç kısmında kullanmak için ( 2 m kadar) bir misina istiyorum. görünmez olacak ve çekeri yüksek olacak. fiyat sınırı koymuyorum yeterki istediğim performansı alayım
İstisnasız en güçlü misina Berkley Whiplash'tır. SK75 Dyneema'dan yapılan tek misinadır. Eğer takım yapmak için misina arıyorsanız, P-Line %100 Fluorocarbon'u söyleyebilirim. Velakin Türkiye'de bulunmuyor. Onun yerine Okuma Shotai, Berkley Trilene %100 FC misinaları tavsiye edebilirim. Ben DICLE %100 FC kullanıyorum, gayette memnunum. Çok çekerim, çok sağlamım iddiası yok ama yeterince iyi netice veriyor. Daha iyisi pek ucuz olması. Temin edebilirseniz, Cabela's Nonvis %100 FC'de gayet güzel bir misina. Ama misina, kullanılacağı yere göre seçilir. Bir misinanın sağlam olması bakılacak en son kriterlerden biridir. Elbette çok abartı, çürük denecek kadar zayıf olmadıktan sonra...
ben asso diyecem ama makinaya sarılmaz çok fazla gam sorunu yaşarsın asso gerçekten sağlam bi misina eğer görünmez dersen de berkley derim.en son trabuccoyu denedim ama tutmadım.
Bende şamandıralı levrek avında ara beden için almıştım bu misinayı. Açıkçası hayalkırıklığına uğradım. FISHING LINE BERKLEY VANISH FLUOROCARBON 110y-12lb/5.4k 0.33 dü sanırım kalınlığı. Düğüm mukavemetinden hiç memnun kalmadım. 0.35 lik Sufix ondan kat kat daha iyi. Şu an o şekilde duruyor çantada.
************************************************************ Fluoro Carbon misinalara düğüm atarken acayip hassas davranıyorum tabiri caizse tükürük içinde boğarak düğümü sıkıyorum ısınmaya karşı acayip hassaslar
Bu misina biizm söylediğimiz misina değil zaten. Bu Vanish. Bizim bahsettiğimiz daha yeni çıktı: Trilene FC. Düğümler yavaş ve ıslatarak atarsan vanish'te idare eder.
...............mehmete vanish alma esnasinda bende 1750yds trilene onermistim ama sadece leader olarak kullanacagi icin cok fazla gelecegini soylemisti... ama bunun 100 luk olanlarida vardi... ................................ben son 3 aydir 10lb yozuri h2o %100 fluorocarbon kullaniyorum ve cok memnunum..... dugum mukavemeti mukemmel.....500 ila 1500g civari baliklarla cok hoyratca mucadeleye ragmen banamisin demedi.....hoyrattan kastim tasa, kayaya surtunme ve uzerine basilip, ezilmesine ragmen sorun cikarmadi..... bunun rengi digerlerine nazaran invisible green ama cok basarili.... fiyatida makul 200 yardasi icin 16 dolar odedim... ...............yozuri powercarbon cikmis simdi ama cok pahali oldugundan dusunmuyorum... Fluorocarbon dusunen arkadaslar mutlaka h2o denesin siddetle tavsiye ederim...
oskar denedinizmi asso asso diyrolar tek düğüm at çek çat patlıyor oskar at çek işlerinde gam yapabiliyor ama düğüm mukavemeti müthiş hemde görünmez