en hesaplı satan neresi?

Konu, 'Kamışlar' kısmında aozcevik tarafından paylaşıldı.

1. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    istanbulda en hesaplı kamış ve makina satan firmalar nerededir? yerini tarif ederek yazarsanız sevinirim teşekkürler.

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

İstoç'a gidersen her markanın toptancısını,distribütörünü bulursun abi.Ondan sonra da Karaköy Spot ve Kısık mağazaları gelir bana göre.

3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Aslında bu birazda ne aradağınıza bağlı, Kamış ve makine bana göre cok geniş bir açılım.

İstoç'da bir çok markayı getiren toptancıların parakendeleri var. Ama yok ben gidemem yada benim ayağıma istediğim ürün gelsin derseniz tecrübede sabitlenmiş ve onayı verilmiş kullanılan bazı markalara göre modelleri internet yolu ile seçip siparişte verebilrsiniz.

Sadece ne istediğinizi bilmeniz yeterlidir. Marka veya model örneğiniz varsa mesela size en uygun olanı nerededir belki yardımcı olabiliriz;)

4. yihehe

yihehe emre

Favori Kamış:
    surf kamış
    Favori Makine:
    zigetvar 1907
    En İyi Avı:
    balık
    cüneyt abi bana da yardımcı olabilirsin. öğrenciyim. 2 tane kamışım var ama kısa ikiside. kendimi parçalasam 25 30 metre zor atıyorum. senden bana bi kamış önermeni istiyorum? spin yada surf dedikleri modellerden uzağa atış yapabilmem için? yardımcı olursan çok sevinirim.???

5. yihehe

yihehe emre

Favori Kamış:
    surf kamış
    Favori Makine:
    zigetvar 1907
    En İyi Avı:
    balık
    hesaplı ve kullanışlı olsursa sevinirim. öğrenciyim sonuçta :) geçen sordum birine 15 liralık kamış önerdi. elimde kalır die korktum. yani 30 40 50 lira civarı şimdilik idare etsin yeter.

6. chromakey

chromakey ozan

En İyi Avı:
    istavrit
  7. albatrosyuksel

albatrosyuksel yüksel KORKMAZ

Favori Kamış:
    bir makine bir kamış...
    selam ahmet bey sen beni bul ben sana yardım ederim hemen bi alt kapından 1. zile bas ben oradayım:):):

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Öncelikle nereden avlanacaksın? Bütçen ne kadar.

Spin ve Surf castin için tasarlanmış kamışlar birbirinden farklı işi gören kamışlardır.

Spinning (at-çek) Aslında atıp çekmek ve dündürmek ve bükmek gibi anlamlara gelsede kelime manası ile biraz yakındır. Sahte yem, kaşık veya streamer gibi muhtelif kandırıcılar ile kullanılan bu kamışlar yapıları ve atar değerleri ile anılırlar.

165 cm ile 300 cm arasında değişen ve uç aksiyonları ile L/M/H şeklinde anılan kamışlardır. Suni yem yani sahte balık (rapala) ile kıyıdan atış yapılmak için tasarlanmış kamışlara spin kamış denir.

Tavsiye edeceğim;

Spro Flashback 5-25 gr ile 15-40 gr arası atar değerli 240-270 spin cast kamış

Surf casting (dalgalara karşı atmak) Bu tam kelime manası gibi görünsede aslında yine kıyıdan uzak mesefa atışları için yapılmış kamışlardır. Malzeme olarak genelde karbon kullanılır ve atar değerleri 100 gr ile 400 gr arasında değişmektedir. Surf kamış kullanmak ve atış yapmak başlı başına bir beceridir. 360 ile 450 cm arasında değişen boyları ile genelde boğaz balıkçılığımızda beklemeli ve sürütme avlarında hedef balıklar avlanılabilir.

Örnek ;

Beklemeli avlarda 125 gr kurşun ile Lüfer,Sarıkanat avlanılabilir.

Çapari yada Lüfer kaşığı veya sair kandırıcılar ile sürütme tekniği ile cinekop,pamaut avcılığı yapılabilir.

Tavsiye;

Lineaffe oyster cast 390, Shimano Hyperloop 420 ax-te, Italcanna (Italcanna için model belirtmiyorum :cool: )

9. fish founder

fish founder Özgür

yaz geldiği ve sezonun açıldığı varsayılacak olunursa,
    şuan piyasada hiç iş yapmayan ürünler bile ufak fiyat artışlarına maruz kaldılar,
    dolayısı ile alacağınız ürün ve veya ürünlerinin teknik özelliklerini belirleyip,dükkan dükkan dolaşmakda fayda var.unutulmamalıdır ki,ne alacağınızı bilseniz bile malzemeye dokunmadan ve satıcı ile direk temas kurmadan istediğiniz indirimi hiçbir zaman alamazsınız,
    haydi rastgele

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Genelde İstoç'takiler pek o kadar hesaplı satmazlar..

Bu noktada durum, piyasayı takip etmekten geçer. Bu gün şurada bulduğunuz malı, ertesi gün başka yerde daha ucuza bulabilirsiniz. Şurası iğneyi ucuza satar, burası kamışı, değişir..

Bir malın fiyatı, stok maliyeti, arz durumu, alış fiyatı, fire miktarı gibi bir sürü şeyle belirlenir..

Yani, birisi, "yahu şu kamışları aldık ama boşa para bağladık, zararına filan verelim, paramız dönsün" diyebilir, kamışta muazzam ucuzluk oluverir. Bir diğeri, elinde yıllar önce aldığı ve etiketini değiştirmeyi unuttuğu ürünü size toptan fiyattan daha ucuza verebilir.

Kısaca, işte şurası yok burası daha hesaplıdır demek güçtür.

Örneğin, piyasa tipi malzeme, çapari, misina vs. arıyorsanız, Diva balık (karaköy'de) uygun fiyatlar sunar. Ama her aradığınızı bulamazsınız. Bilhassa, üst uç malları, yani yüksek fiyatlı kamışları, makineleri vs.

11. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    teşekkür

ilgi gösteren tüm balıkçı arkadaşlara teşekkür ederim