en iddialı sahteler sizce?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında şanssızbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

arkadaşlar tüm sitedeki arkadaşlara rastgele diyorum öncelikle. Ben de amatör ruhu taşıyan, defalarca balığa gidip de malesef genelde eli boş dönen bir kardeşinizim. Ama siteyi takip ediyorum, bulunduğum yerde iyi balıkçı abilerim var onlara takılıp onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. 6-7 aydır balık merakım başladı, haftada 1 veya 15 günde 1 sağa sola gitmeye çalışıyorum, genelde tatlı suya gidiyorum, baraja veya dereye... barajdan bi 55 cm lik turna, bir yayın, bir kaç da sazan aldım; denize de 2-3 kez gittim ve çapariyle istavrit aldım, bir de çipura, hepsi malesef bu. bu umudumu kaybetmeme sebep olmuyor, geçirdiğim güzel anları, yaşadığım heyecanları anarak umudumu her ava gittiğimde canlandırmaya çalışıyorum.
    siteyi incelemeye çalıştım, elbette pek çok görüş var, farklı tavsiyeler. benim malesef bulunduğum yerde kendimi sahte veya suni yem konusunda geliştirmem mümkün değil, çünkü hiç çeşit yok, balıkesirdeyim bu arada. Siz değerli üyelerle şunu paylaşmak istiyorum, gerçekten bu suni yemlerden, sahtelerden, denizde levrek için, tatlı suda da turna için neyi tavsiye edersiniz? İnanın araştırdım, okudum ama iyice kafam karıştı, bir sürü çeşit renk desen vs... bu iki balık türü için tavsiyenizi bekliyorum, her ikisi de kıyıdan ve at-çekle olacak... Şunu da belirtmek isterim, bu sahteler için nasıl bir olta düzeneği grekir? bir konuda yer alıyordu, su dolu şamandra, yani nasıl? şamandralı mı şamandrasız mı? su üstünde gezen mi? dibe dalan mı? bu çeşitleri neye göre tercih edicez? veya avlağımızda hangi çeşit sahtelerin iş yapabileceğini nasıl kestireceğiz? kaşık konusunda da aynı soruyu yöneltebilirim? turna için hangi kaşık en avcıdır?
    UMUDUMU KAYBETMEK İSTEMİYORUM, ÇOK DEĞİL ARASIRA DA OLSA EVE ELİMDE BALIKLA DÖNMEK İSTİYORUM, BUNUN İÇİN TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR... ŞİMDİDEN YAZDIKLARIMI OKUMA ZAHMETİNDE BULUNAN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Ekim 2009
  2. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

furkan abicim ben bir turna sevdalısı olarak sana yem tavsiye edeyim ama çeşitleri dersen benim balıkçının stres atma odası konuma bakabilirsin :)
    turna için hareket eden ne yem görürse saldırıyor yeterki görsün :D
    yinede hepimizin favarileri var bana özelden mail adresini ver sana favorilerimi yollayım:)

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Balık avına başladığın kısa dönem içinde, balıkavı.net forum kişisel ortalamasının 10 katı balık yakaladığının farkında mısın? :)

Kişisel tavsiyelerim;

Hiç acele etme, markaya, şekle vs. takma...

Canlı yemle avlan,

Fırsat bulunca en cırtlak renkli en tombul en ucuz sahte balığı al...

Türkiye'de en çok turnanın kaşıkla tutulduğunu unutma...

4. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

canlı balık ama nasıl bir düzenek nasıl bir balık?

cevabınız için teşekkür ediyorum ancak turna için nasıl bir canlı balık yem kullanarak takım oluşturabilirim? teşekkürler

5. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Size iddialı olarak tanımlanabilecek sahteler saymadım çünkü; bizim gibi takım çantasına sayısı 50 ye yakın sert, 100 lerce yumuşak kandırıcıyıyı doldurup, hiç suya sokmamanız yerine, öğrene öğrene, ihtiyaç duydukça almanızın, bu arada ucuzundan ama etkili bir iki sahte ve yemli olta ile idare etmenizin daha doğru olacağını bildiğimden (kendimden biliyorum :))

Turna sakin bir balık, saz ve ot diplerinde, su içindeki kütüklerin yanıbaşında durup beklemeyi sever. Bu tür alanlar da sahte atmaya pek müsait değildir.
    Üstelik en iri turnalar da böyle alanları kendine mesken edinir.

Turna avcılığında kullanılacak yemli oltaların başında Dratkovitch sistemi gelir. Özellikle yem balığının ağzından sokulabilen hafif yay şekli verilmiş desteği bulunan tipleri en az sahte kandırıcılar kadar etkili olur.
    http://passione-pesca.blogspot.com/2008/10/altre-tecniche-per-insidiare-il-luccio.html

Şamandıralı takıma gelince;
    Çok seyrek gittiğim turna avında, klasik şamandıralı olta ucuna gagasından ve/veya sidikliğinden 3 lü kanca geçirdiğimiz takım ile verimli avlar yaptığım zamanlar oldu. Kancalar ince çelik tele bağlanırsa daha güvenilir av yapmak mümkün.
    Turna şamandırası canlı balığın tam batıramıyacağı bir büyüklükte olur. Amam batan tip olta da kullanılabilir.

Yine sashy tarzı yumuşak sahtelerin 10 cm ve daha irileri ile güzel turna balığı avlanabilir.
    Little cleo kaşık ta turna da mucize yaratır.
    http://balikcilarkahvesi.blogspot.com/2008/03/turna-balii-esox-lucius-ve-avcilii.html

Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Karayel Hocam

Değerli Hocam

Fotoyu görünce kafamda şimşek çaktı.

Aşağıdaki takıma canlı balıkmı takılıyor acaba?

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Merhabalar;
    Evet, canlı balık ile turna avında, şamandıranın suya battığı ama takımı dik tuttuğu bir düzenek bu. Ölü balık ta takmak mümkün. Sistemin çalışma biçimi aşağıdaki gibi.

8. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

tamamdır bi deneyeceğim teşekkürler...