En ince en sağlam ve en görünmez misina

Konu, 'Misinalar' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Herkese merhabalar siz değerli arkadaşların engin tecrubelerine dayanarak misinalar hakkında bir kaç soru sormak istiyorum bu soruma vereceğiniz cevapların tüm paylaşımların tüm üyelerimize faydalı olacağına inanıyorum
    malumunuz bir çok amatör balıkçı ve balıkçılığa yeni başlayan arkadaşlarımızın sıkıntılarından biri olan misina seçimi hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum
    sizce hem kamış motoruna sarmak hem çaparide beden için hem köstek yapımında kullanilabilecek kıyıdan uzak atışlarda en iyi sonucu alabileceğimiz gam yapma orranı en az olan suda görünme oranı en az olan çekeri kuvvetli hayalet misina diye değerlendirebileceğimiz misina türleri ve markaları hakkında tavsiyeleriniz nelerdir sizlerden paylaşmanızı rica ediyorum şimdiden teşekkkürler.
    tabiki fiyat olarakta en ucuzu

Son düzenleme: 26 Aralık 2009
  2. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Angel kiss modeli uygundur.

3. turna

turna

Güzel bir konuya değinmişsin, ancak kamış motoru nedir, nasıl birşey bunu anlayamadım.

4. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Arkadaşlar ben bir kaç marka duydum sırayla şöyle

Oskar ınvisiline

wiking ultra

bu markaları bilen var mı ?

yorum yapan yok mu arkadaşlar

5. Adil Akırmak

Siz avlanma tarzınızı ve hedef balıgınızı söyleyin bizde ona göre tavsiyelerde bulunalım?

6. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    çapari yapımında

yemli dip oltası yapımında

hem balığın göremeyeceği hemde gam yapmayan çekeri fazla düğümde kopmayan bildiğiniz marka misinalar nedir

7. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Mehmet bey balık avında kullandığımız kamışa takılan motorlardan bahsettim ama bende sizin bunu anlamayışınızı anlayamadım :D :D

8. Adil Akırmak

Valla ben sizin aradıgınız özelliklerde misina oldugunu düsünmüyorum:)
    Söyle acıklayım görünmez özellikli misinalar pahalı misinalardır cekerleri düsüktür.Komple makinaya sarmaya gerek yoktur.Onları sadece kösteklerde kullanmak yeterlidir.Fakat kalite bir görünmez misina 30-40-50 ytl arasındadır.
    Siz ucuz arıyorsanız görünmez sevdasından vazgecip ince cekeri yüksek gam yapmayan misina kullanmalısınız.
    Size bu yönde yapabilecegim tavsiyeler;Angel kiss,Lazer tornado,asso ultra fiyatları uygun kalite misinalardır.
    İlave sorularınız olursa beklerim.
    Saygılar...

9. fish founder

fish founder Özgür

bu konuda tavsiyeler tabi ki faydalı olacaktır,
    lakin forumda bu konu üzerine bir çok mesaj ve detay var,

bence en doğrusu avlanma şeklinize,takımınıza ve avlağınıza göre azbuçuk biraz maliyetine katlanıp bahsi geçen ürünleri alıp denemenizden geçmektedir.

çok pahalı ve herkes tarafından uygun gözüken bazı markaların bazı ürünleri bazı avlanma şekilleri ve avlaklarda çok başarısız kalabiliyorlar,

dolayısı ile size en uygun marka ve ürünü öyle veya böyle satın alarak,deneyerek uygunluğuna karar vereceğiniz düşüncesindeyim,

10. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
  11. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Gösterdiğiniz bu ilgi ve alakanız ile değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim saygılar bizden
    Bu saymış olduğunuz markalar çapari ve yemli dip takımlarında yeterli olur mu son olarak buna cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

12. Cumali

Cumali gokhan

yakamoz şimdi sen nrde ve ne tür balıklar avlıyacagını yaz sana tavsiye ederim sandaldanmı kıyıdanmı attıgın yer kayalık kumlukmu kaç gram atıyorsun caparide kaç gram arası dip kaç gram arası lüferemi cinekopamı mezgitemi bunlar sadece ayrıntı şimdi ner tür balık avlarsan veya kaç gram kursun atarsan ona göre misina kullanman lazım örnek verirsem mesala 50 gram capari atarsan 018 .020 yok 25 gram atarsan 014 .016 tı veya otuz gram yani ne tür balık avlayacaksan ve agırlık kullanacaksan ona göre yardımcı olunur ayrıca makina içinde bu böyle onunda farklı misinaları var tmm

13. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Mesela kıyıdan eşkina avı ispari avı mırmır avı izmarit avı gibi genelde bunlar içinde 50-100 gram arası kurşun kullanıyorum

14. Cumali

Cumali gokhan

makinaya oscarın 030 zunu sar gerekirse 035 bu iki misina sana yeter yemli için at cekte capari için 025 sararsın buyuk balık için 30 35 yaparsın izmarit için 020 025 köstekler 012 015 igne ise buyuk balık için gerekirse 2 3 4 5 mezgit için 5 izmarit için 10 11 birde bak çek var etrafında ne tür igne ve misina kullanılıyorsa ona gore takım yaparsın misinalara gelince oscar ve sufix misinaları tavsiye edrim hem ucuz hem bütceti sarsmaz hem kaliteli her pahalı misina iyi demek degil birde zamanla ustalasırsın kendinde durumunu buna göre hazırlarsın tamam

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ocak 2010
  15. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    makinaya takcaksan OSKAR KEVLON beden yapcaksan ASSO ULTRA baskası boş bence

16. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Bu misinaların hangisini ( sağlamlık ve az görünürlük açısından ) köstek yapımında; hangisini beden yapımında; ( sağlamlık ve az görünürlük açısından ) hangisini makineye sarmada ; ( gam yapmama açısından ) kullanmamı tavsiye edersiniz ayrıca bu markalar fc misinamı

http://www.avmarketi.com/asp/product/6329/0-30-OSKAR-INVISILINE-MAKARA-MISINA-100M

http://www.avmarketi.com/asp/product/9068/0-30-ASSO-ULTRA-MAKARA-MISINA-200MT

bu markaları kullanıp test eden arkadaşlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme: 5 Ocak 2010
  17. evren.kibaroglu

evren.kibaroglu evren

asso ultra,

0,26 alın ve kullanın sağlamlığı sizi çok şaşırtacak...