Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Tatlı su balıkçılığında , doğrusu çok fazla tecrübem yok.Turna avında , başarılı gördüğünüz kaşık veya rapala tavsiyelerinizi bekliyorum.Tüm üyelere , mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan tüm üyelere kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ercan abi,her ne kadar turnada acemide olsam,yakalamışlığım var,ben iki numara klasik tip kaşıkta çok başarılı oldum,beraber avlandığımız arkadaşım ise savage marka karnı turuncu sahtelerle (8.5 cm yanlış hatırlamıyorsam) başarıl oldu,maalesef bu kadar yardımcı olabilcem az da olsa yardımım dokunmuştur umarım,bereketli avlar.
Soft4play, orijinal iğneleri ile çok yüzeyden geliyor Hakan. Ama sen gagalı başlık takmışsın. Akıllıca... Ben de jig head takıp alttan hırsız ilave ediyorum. Ayrıca alttaki silikon da yavaş aksiyon gerektiğinde iyi kandırıyor.
Sana avlağa ve havaya göre en çok verim aldığım kaşık ve silikonları yazıyorum 1.LİTTLE CLEO KAŞIK 11,3 gr(tercihen TS,YRD VE FT modelleri)) 2.REMİXON SPARK SPOON KAŞIK 30 Gr. 3.Turna yavrusu silikon değişik boy ve renklerde 4.SAVAGEAR SOFT SİLİKON BALIK 13 CM(RENK 05 free tiger ve 08 dirty roach)
Sanırım bine yakın silikonum vardır sevgili Yavuz.Hatta diyebilirmki onlarcada bundan 45 sene öncesinde kullandıklarım dahi v ardır.Bir toparlasamda resimlesem diyorum Sevgiler
Onlarca sahte götürüyorum meraya, klipse onumu taksam bunu mu derken her daim silikonlarda karar kılıyorum. Sanırım bu da benim zaafım.
Hakan bu Savagear'ı jighead ya da orijinal haliyle kullandın mı? Bu lip skull ile avcılığı nasıl? Yani üst kanca olmadan?
Bora abi aslında ben o resimdeki gibi kullanmıyorum hepsine kuyruk kısmına bir kanca daha ilave ettim.. orjinal haliylede kullandım ama dibe inmesini bekleyip sonra kamışı hafif çektirip bekleyip aksiyon vermek gerekiyor, öylede balık yakaladım böylede.. bence gagalı hali daha güzel derinden geliyor.. jig head ile kullanmadım..
Yavuz abi gaga alıp denemelisin çok güzel yüzdüyor bu şekilde.. aksiyona gerek duymadan atıp sarıyorum düz şekilde..
selamlar ben de iki yildir savagear kullaniyorum. ready to fish denen kendinden kancalilari gercekten hem cok hafif hem de cok su ustu yapiyor. bu yil fuarda bu dudak ilavesini aldim ve gercekten cok guzel aksiyonu vs. gecen raporlarimdaki turnalarin cogunu bu sahtelerle tuttum. diger silikonlar gibi cabuk da parcalanmiyor turnanin dislerinde. jigheadler ile de denedim ama bence jigheadlerde aksiyonunu kaybediyor sahte. ayrica bir de yeni cikan offset igne ve agirliklarla da denemenizi tavsiye ederim. igne sahte icine gizlendigi icin otlara saza takilma riski neredeyse sifir. aksiyonu da super. asagidaki linkte offset igne uygulanisi var. http://www.luretour.com/?p=541 ayrica su an turkiyede var mi bilmiyorum ama yine savagear in real eel sahteleri pek guzel duruyor. http://www.pirania-sklep.pl/przynety_gumowe/savage_gear/-_real_eel/20_cm_loose_body.html
Teşekkürler Hakan... Orijinal savagear jighead aldım. Denedikten sonra durumu aksiyon vs durumunu bildiririm...
real eel stoklara girsin diye 1yıldır bekliyoruz ama henüz getiren olmadı en sonunda ebayden alıcam geçen yıl en iyi turna sahtesi ödülü almış diye biyerde gözüme çarpmıştı..
ben fuarda inceledim. bayagi guzel. suda aksiyonuna bakmak lazim. ama agir silikon. en ufagi sanirim 20 cm. 38 gr at cekte biraz zorlayabilir. savagearin sahtelerinin aksiyon sorunu yok hic. gercekten guzeller.... paralarinin hakkini veriyorlar.
http://www.avmarketi.com/asp/product/140289/Savagear-SG-4Play-Lip-Scull-Kirmizi-Yesil-Damak 13cm silikon için M beden lip scull almalısın..
Benim olmazsa olmazım strike pro jl120f modeli, R114OB renk kodu ve a44e renk kodları. bunun dışındada bol otlu yerler için river2sea rover 98 ha06 renk kodu. WTD aksiyonuyla yaşayacağınız heyecanı anlatamam