En Kaliteli Bot Tavsiyesi

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında murat303 tarafından paylaşıldı.

1. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Selam Arkadaşlar,
    Buradaki bir çk konuyu ve güzel yazıları okudum. Gerçekten çok faydalı ve güzel bilgilere ulaştım, fakat 1-2 noktada takıldım ve konu açmak durumunda kaldım, yardıncı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Ben yaklaşık 5-6 senedir 5m fiber ve 7m ahşap tekne kullandım. Tekne ve deniz tecrübem biraz var fakat yer probeminden dolayı artık Bot düşünüyorum. Botu genellikle Marmara denizinde Maltepe-Tuzla-Adalar üçgeninde ve güzel havalarda Boğazda gezme ve balık amaçlı kullamayı düşünüyorum. ABD belgem var, kayıt işlemlerini biliyorum. Daha çok 3-4 kişi çıkıyoruz. gezi amaçlı 5-6 kişi Adalara git Gel yapabilmeliyiz.

Katlanır taban istemiyorum , Botu römork ile çekmeyi düşünüyorum. Römorku bırakacak yerim mevcut. Araştırmalarımda bana en iyi Fiber tabanlı ve 4.00m - 4.20 m uygun olacağını düşünüyorum. Motor için ise 20-25 BG 4 zamanlı bir sıfır motor almayı düşünüyorum.

Bot için 4-5 bin TL, Motor için ise 9-10 Bin TL bütçem var.Toplamda maximum 15 bin TL yi geçmeyecek şekilde, özellikle Bot için;

Marka, Boy, malzeme, Tip v.s. gibi tecrübeli arkadaşların yardım ve önerilerine ihtiyaç duymaktayım. Boğazda bot kullanımının zorluklarının farkımdayım fakat güzel havalarda sorun olmayacağını düşünüyorum ve denemek istiyorum. Boğaz akıntılarında beni savurmayacak, Marmarada sorun yaşatmayak nasıl bir Bot almalıyım ?

Çok uzun yazdım, şimdiden Teşekkür eder, saygılarımı sunarım....

2. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Uzun süre kullanırım diyorsan özel yaptırmanı tavsiye ederim istediğin özellikleride ekletebilirsin
    yok uğraşamam dersen bir arkadaşım Quiksilver kullanıyor dehşet birşey

3. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Rica etsem özel yapan yerlerin telefonunu verebilirmisiniz ?