değerli üstadlar ; ben yaklaşık 1 senedir (daha evveliyatıda var ) balık tutma işine merak sardım. sardım sarmasına ama izmir civarına birçok yerine gitmeme rağmen doğru düzgün balık tutamadım. ( bir kaç isparoz , karagöz haricinde ve orta boy 1 tane mırmır haricinde) şimdiler de kefale merak sardım. ama onuda beceremiyorum. son iki haftadır sitenizde her forumu okumuya öğrenmeye çalışıyorum ... artık hem balığa olan tutkum azalıyor. hemde çevremde rezil oluyorum. alay ediliyorum. bana yardımcı olabilirmisiniz.. mesala sizin gittiğiniz avlara beni de çağırabilirmisiniz. yada kesin sonuçlar verecek önerilerde bulunabilirmisiniz.
. Merhaba Fatih, Aslında tuttuğun bu balıklarda fena değil. madem İzmir'de yaşıyorsun. Çipura tutmaya yoğunlaşabilirsin aslında. Kefal için , Sitemizden "Mufi" Muvaffak Amcamızdan yardım alabilirsiniz.Kendisinin geçmiş yazılarını kaynak olarak kullanmanız bile Size birçok şey öğretecektir. .
eyvallah tarkan abii abi çupra için uzağa atmak gerekmiyor.. ben en fazla 45-50 mtr kamışla uzağa atabiliyorum. bir de sülünez kullandım. birarada yengeç kullandım ama fayda etmedi.
mufi amca abi onun yazılarının hepsini okudum. çok bilgi veriyor. zaten ondan kefal olayına sardım. ya bi balık tutsam gerisi gelecek ama
. Sitemizde çok değerli Çipura avı ustalarımız var, Onlardan iğne / Yem / Takım tiyoları alabilirsin. mesela Mod larımızdan AvcıPerdeci Serdar kardeşim den rica edersen seni doğru yönlendirecektir.
Bence http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18660 konusunu ilk önce güzelce oku ve soruların varsa (ki mutlaka vardır) Güzel bir kutlama tebriğinden sonra sor. Mutlaka güzel bir cevap alırsın.
Boşver bu işi..... bir balık tutarsan zehirli virüsü vücuduna alırsın... Artık geri dönüşü olmaz.... Yol yakınken gel vazgeç.... Hayatın boyunca bana dua edersin... Devam edersende "bir arkadaş beni uyarmıştı ama dinlememiştim" diye hayatın boyunca pişmanlık duyarsın... Benden söylemesi.... Yinede rastgele....
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18491 Fatih kardeşim mesela şu anda yukarıda linkini verdiğim konu içinde bir organizasyon bulunmakta. Bu konuyu inceleyebilirsin. Biraz daha tanışma amaçlı olan bu organizasyonumuza seni de bekleriz. çipura avına gelince, Çeşme, seferihisar, ıldırı taraflarını deneyebilirsin. Ya da kadronun boş olduğu bir zamanda sen de müsait olursan birlikte Bodrum a gidebiliriz.
izmirde siz amatör olsanız balık tutmaya bu hafta sonu nereye gidersiniz. benim gibi izmirli amatorler için çok önemli bir soru
Kefal avcılığı, kıyı balıkçılığında gerçekten tecrübe ister. Bu sebepten dolayı, kefal avlamak için onlarca teknik geliştirilmiştir, sitemizde bu tekniklerin bir çoğunu vakti zamanında arkadaşlarımız paylaşmıştı. Şu zamanlarda en çok kullanılan yöntem dip kıbrısı ve tek iğneli takımlarla avcılığı. İzmirde çipura, levrek gibi balıkları kıyılarda bulmakta kolay değildir, genellikle izmirde av yapan bir çok kişinin (ben dahil) sürekli gittiği avlaklar vardır, yani tesadüf eseri oltaya geldiği çok nadirdir. Bunlara rağmen bazı zamanlar hiç balık vurmadığıda olur, kısmetiniz neyse o. Ancak kefal avı çok zevkilidir, kurnaz bir balıkla mücadele etmek ve sonunda zafere ulaşmak oldukça keyif verir. Muvaffak abi (Mufi) ve Mesut abinin (MESUT_GULAN) yazılarını takip etmenizi öneririm, kefal avı konusunda iki usta ve tecrübeli abilerimizdir. Bu arada 30 martta izmirde bir tekne organizasyonumuz var dilerseniz sizde katılabilirsiniz o güne ait planınız yoksa.
Bence sen çabuk bıkmışsın.Balık tutmak için şansa ve tecrübeye çok ihtiyaç vardır.ama önce tecrübe olacak.Onun içinde uzun zaman gerekir.Ayrıca balık tutarken hiç kimse herzaman iyi balık tutmaz.Balık tutma işinden soğuyorsan bence sen bu işi tam benimsememişsin.Organizasyona katılırsan ordaki arkadaşların balık tutmasını izle ve neler gördüğünü uzun uzun düşün.Balık tutmasanda olur.Önce nasıl avlanacağın konusunda fikir sahibi olmalısın.Sonrasında yeni şeyleri kendinde keşfedeceksin.Rasgele.