En dayanıklı bağ hangisidir acaba sahte balıklarda?? bnm bildiğim var bi tane ama sağlam değil bağlıyorum bağladıktan sonra çektiğimde kopma yapıyor. . bildiğiniz sağlam düğüm önerilerini bekliyorum. .
Misinayı iki kat yapıp sahtenin deliğinden geçir, bir düğüm at ama sıkma, sonra sahteyi misinanın başında oluşan halkadan geçir. Çekip sağlamlaştır. Fazla ucu kes. Benim genelde kullandığım bu ve daha açıldığını görmedim.
Üstte: Muharrem hocamın bahsettiği Palomar düğümü, hakikaten en sağlam düğümlerdendir. Sahtelere de uygulanabilir tabi. Alttaki de rapala düğümü.
Bu arada ufak bir hatırlatma yapayım,eğer benim gibi sık sahte değiştiriyorsan ve sürekli düğümü kesip yeniden bağlamak istemiyorsan,aşağıda linki verdiğim rapala klipslerinden kullanabilirsin.Eğer tercih edersen 8 veya 6 no su ideal olur... http://www.balikmarketim.com/?urun-12475-OKUMA-RAPALA-HALKASI-6.html
İsmail'in "çekeri çok olsun" beklentilerine 9 kg. çekeriyle %50 hitap etse de (20 kg. çekerli misina arıyor kardeşim, büyükbeyaz yakalayacak ya ) bu da yerinde bir hatırlatma.
nuri abi dalga geçme belli mi olur rekor bi balık gelir bizim oltayı bulur (Taaaabi taaabi ) ben bile inanmadım kendim sölediğim halde
İsmail kardesim,sen bildiginden sasma, ava giderken de en buyuk, en buyuk balıgı sen tutacakmıssın gibi saglam git. Deniz bu, nerede ne zaman neyin gelecegi belli olmaz. Oltanı denize saldıgın zaman, '' karagozden, cipuradan baskası gelemez '' diye yasaklamamı getirebiliyorsun balıklara. Derim ki her zaman tedbir. Bak basımdan gecen bir olayı aktarayım size. İskelenin ucuna kadar 150 m.ilerlemis, iki dip oltasını 80 m. ileriye atmıs bekliyordum. Bir arkadas daha geldi,hazırlandı, taktı yemleri ve benim caprazıma attı ve egrelti olarak iskeleye bıraktı. İkinci oltasını hazırlıyordu, dedim ki ona '' oltanı attın ama saglam sekilde daya ( iskelede yatlar icin elektrik ve su panoları kutuları var, orayı dayanak olarak kullanırız.) Bakarsın 10-15 kiloluk bir akya, lahos gelir '' dedim. Arkadasım da bana '' Nerede o gunler, dedigin balık gelsinde zıplatsın benim oltamı '' diyerek cevap verdi; ikinci duzenegini hazırlamaya devam ediyordu ki, aradan 10 saniye gecmedi,bir patırtı,gurultu koptu. O da ne, arkadasın takımı kamısıyla beraber 10 m. havada. Balık 20 m dipte, kamıs makinasıyla beraber su yuzunde hızla uzaklastı ve gitti. Gidis o gıdıs. Zaman zaman karsılastıgımızda da, abi nolur hatırlatma o gunu der. Kulagında kupe olsun isterim. Tevfik
Olur mu olur abi ondan sağlamını arıyorum ya ztn. . sonucta hani rapalalar ucuz olsa sorun deil. . Giden rapalaya mı yanarsııııın. . kaçan balığa mı. .
Vallahi Tevfik abim doğru söylüyor , ansızın öyle bir baskın yapıyorlarki bırakın takımı koparmayı , motordaki misinayı bile patlattılar.
Klipslerde artan çeker değerleri ile 4-2-1 no larıda mevcut ama büyük olduğu ve görünürlüğü arttıracağı için çok tavsiye etmiyorum.Hedef avın levrek ise maksimum 6 no 9 kg çeker değeri ile idealdir kaldıki 10-12 no larını bile kullanan arkadaşlar var...
Topu topu 3 adet rapalam var zaten ama insan yine de tutamadikça değiştiriyor. . . Atıyorum atıyorum bişey tutamayınca değiştiriyorum
Rapala kullanımında, Adana'da yaşıyan usta balıkçı büyüğüm Ercan Kaya abimin öğrettiği ve bana da mantıklı gelen bir yöntemi sizlerle paylaşmak isterim. Kendisi tüm sahte balıklarını, önlerine bağlanmış 60-80 cm. misina ile birlikte taşıyıp kullandığını, hiçbir zaman sahteye doğrudan kilitli klips veya rapala kilipsi takmadığını belirtmiştir. 60-80 cm. misinayı sahtenin ucunda halka yoksa rapala bağı ile, halka varsa idam düğümü ile bağlayıp, misinanın boşta kalan ucunda bir halka yapıp, klipsi bu misina halkasına takarak kullanmakta ve de sahtenin doğal aksiyonuna hiçbir etken olmamaktadır. Ayrıca bu işlemde FC misina kullanıldığında, sahtenin sadece kendisi avlanacak balığın görüşüne daha doğal hale gelmektedir. Herkese bol avlar dilerim.