En son avım kova dolusu kırmızlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

İstediği kadar Aliço kayıkcı kavgası desin.Forumumuzun bazı üyeleri ona hakda versin,ama elimden asla bırakmayacağım bayrak,olabildiğince siz üyelere doğruyu göstermek çabamdır.

Amatör balıkcılık olgusunu iki türlü ele almak mümkün.

1)Sakin ,fazla çaba göstermekten ırak,yeni oltacılık teknik ve ekipmanından uzak,iki tane balık tutsada razı,olsada olur,olmasada olur mantığının hakim olduğu,denizde olmanın,sohbet eşliğinde iki olta sallamanın yeterli sayıldığı bir güzel uğraşı.

2)Maalesef birde benim gibi uğraşanlar,bilgiye,tecrübeye aç.Olabildiğince fazla balığın oltalarına gelmesini isteyenler,daha çalışkan,daha uygun takımlarla donanımlı olanlar,dolayısıyla tek yada birkaç balıkla değilde,illaki limitleri aşmamaya özen gösterselerde,ama zorlayanlar,alternatif av ve balık avlarınıda öğrenmek,en azından sularımızın nadide balıkları peşinede düşmek niyet ve gayesinde olanlar.

İkiside kabulümdür,takdir ve teşvik ederim.

Artık bu olguda bilmediğim,denemediğim,üstesinden gelmediğim av ve yöntemleri pek kalmamıştır.

Bunları arzu edenlere aktarmak yönünde ne kadar istekli ve gayret içinde olduğumu sanırım takdir edersiniz.

Çok güncel iki örnek vereyim.

Quereroz nicli Fatih kardeşimi elbette tanırsınız.

Buralara iki kere gelmiştir.

İlkinde gayet randımanlı deniz avı yaptık ve rapor halindede resimleriyle sizlere
    sunulmuştur.Bu kere Fatih tatlısu avına soyunmuş,herkese yaptığım tavsiyeleri ve kerteriz bilgilerini detayıyla benden almış ve bleğinin hakkıylada,bence yeni Türkiye rekoruna aday bir Tatlısu Turna balığınıda yakalayıp,resimleyip üstelik salmıştırda.Videokayıtları bu durumu tevsik eder durumdadır.Sanırım yakında raporlayacaktır.(Acaba para söz konusu olmuşmudur sorar öğrenirsiniz)

Dün Çanakkaledeydik yanımda eski Kooparatif başkanımız Kemal abi ve ADB imtahınına girecek kaptanım ve can yoldaşım Shero Fishero vardı.

Shero imtahanı başarıyla vermiş ve kaptan olmuştur.

Başkaları gibi parayla ve hatır imkanlarını devreye sokmamıştır.

Dönüşte Turna avlaklarımdan birisine uğradık.

Shero ve Kemal abi üst,üste güzel ikişer turnayı kandırmayı başarmışlardır.Kemal abinin aldığı keyfi sizlere anlatmam zor olacaktır.

Aynı Kemal abi mercan avlarındada nihayet geçtiği makaralı olta kullanımının fayda ve verimini alır olmuş,bir zamanlar aynı yollardan geçen Mercan Kenan lakaplı kardeşimin seviyesine nerdeyse erer olmuştur.

Peki ya diğerleri,kimi aylarca dolanarak biriki sırtı balığı palamut yada torik alabilmiş,mercan avında ise tek yada 5 balığa rapor açar olmuşlardır.

Bak Aliço kayıkcı kavgası iki kişi arasında kürekler elde olur.Ama benim gibi küreği elde olanla o küreği eline almaya cesareti olmayanlar arasında değil.

Kaldıki ben o küreği 1967 senesinden beri Marmara ve Boğaz sularında kerelerce elime almışımdır.

Bu kadar yeter bir,iki resimde güncel avlarımdan yollıyayım.

Sevgi ve saygımla kalınız

NOT;Bu sunumlarım günlerce devam edecektir.

2. horcan78

horcan78 horcan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider,Okuma V System
    Favori Makine:
    Penn Affinity,Okuma Blue Hawk,
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Tebrikler Üstad,

Harika paylaşımlarını ilgiyle izlemeye devam ediyorum.
    Anadolu yakası kerteriz raporun rehber oldu balıkçılığımıza zamanında çıktı alarak gezmişliğim vardır :)

İyi varsın Büyük Usta

3. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler Vedat Amca,
    Yine mükemmel bir av yapmışsınız. Deneyim ve tecrübelerinizi her zaman takip etmeye çalışacağım, yeter ki siz paylaşımda bulunun.

Daha iyi avlar nasip olması dileğiyle, rast gele...

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Ben de kesinlikle 2.tür amatör avcılardanım. Hergün defalarca foruma girip acaba yeni birşeyler öğrenebilir miyim diye heyecan ve hevesimi hiç kaybetmiyorum. Ortalama 2 haftada bir balığa gidebiliyorum ama yine de aklımın köşesini sürekli bu işle mesgul etmek beni rahatlatıyor. Lütfen paylaşımlarına devam et Vedat amca. Her heyecanlı anlatılmış raporda bir nebze balığa gitmiş kadar oluyorum.

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    ellerinden öperim Vedat baba her daim rastgele..

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler, sağlık ve sıhhatle kalmanızı ve daha nice avlara imza atmanızı dilerim.
    Rastgele.

7. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    ìzindeyiz usta tebrikler devami rastgele

8. pirireis17

pirireis17 KADİR

hocam o mercanların bazılarının boyu sizce uygun mu....yani yasal sınır değil de sizce etik olarak av için yeterli boydalar mı?

9. yhy

yhy Yahya

Oltaya vuruşu ve yakalaması en keyif veren balıklar, tebrikler üstadım.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Horcan

Anadolu yakasının haricinde,Boğazın Trakya bölgesindeki avlaklarında her kerterizini sizlere anlattım.Faydalı olduğunu sanıyorum.

Bu konuda bencillerden birkaç tenkitte almışlığım vardır.Neymiş neden heryeri anlatmışmışım.

Ben bu zihniyete karşıyım,soracak öğreneceksin ama sen hiç birşey anlatmayacak ve paylaşmayacaksın.Yok böyle birşey bu sadece bencilliktir.

Ayrıca ilgi ve yorumlarına teşekkür ederim.

Sevgiler

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa

Paylaşım yaptığım platformlarda nerdeyse bıkkınlık verecek kadar yemlidip balığı avlarımı yapıp paylaşmaktayım.

Yani mutad,sıradan,nerdeyse günlük yaşantımın göstergeleri olan bu avlarımı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

İlgi ve yorumlarına ise teşekkür ediyorum,sağolasın.

Sevgiler

12. babyface3581

babyface3581 AHMET

tebrikler usta..

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir.

Geçenlerde açıklarda avlanırken Pirireis araştırma gemisi göğsümüzü kabartaraktan,milli hislere bizi boğaraktan hemen yanımızdan geçti el salladık onlarda salladı ve düdüğünü uzun,uzun öttürdü.Resmini çektim sana ithafen yeni bir konu dahilinde yollarım.

Gelelim mercanlara;

Çanakkalelisin bilmen lazım,

Bilindiği gibi özellikle Kuzey Egede Mandagözle karıştırılsada (o asla vurgun yemez 200-300 metrelerde yaşasada)bir Patlakgözmercan cinsi vardır.

Bu aralar has,litrin mercanlar dağınık durumdalar,kayalık dipler yerine onlarda patlakgöz mevkiilerine dağılmışlardır.

Dolayısıyla onların peşinden bende 100 metreler civarlarında Yunan sınırına yakın avlanmaktayım son günlerde.

Bu bölgenin tabanı geniş bir sahaya yayılmış kimi zaman kum ve çamur halindedir.

Enteresandır son günlerde böylesine diplerde asla bulunmayan Karagöz ve hatta İskataroz dahi almaktayız.

Resimdede bazılarında belli olduğu gibi,patlakgöz mercanlar,sıkca oltalarımıza musallat olan haniler gibi derhal vurgun yemekte kimisinin hava kesesi dışarıya uğramakta,kimisinin gözleri ise balon gibi şişmektedir.

Hanilerin hava keselerini patlatırsanız saldığınızda dalabilirken,bu durumda dışarı aldığımız patlakgöz familyasında ne yaparsanız yapın bunu sağlayamazsınız.

Livarım geniş ve büyüktür.

Böylesine küçük olanları saldırmam derhal ihtimamla iğneden çıkarır livarıma koyarım.

Zira her zaman tepemde hatta teknemin üstünde balık bekleyen martılar derhal suya dalar ve onları illaki yakalar vede yutar.

Hanileri bazen martılara versemde patlakgözlere kıyamam.

Av sonuçlanıp limana döndğümüzde livarımdaki nispeten küçük patlakgözleri elime alır vurgun yemesi geçmiş hareketli hale gelmiş olanları behemahal salarım ve hayata döndürürürüm.Bu bana ayrı bir keyf verir.

Bilmem olayı tam anlatabildimmi.

Böylesine bir salışı resmedip sizlere yollıyacağım.

Sevgiler