En Uğursuz Günüm

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında BALIKÇI_ÇAĞDAŞ tarafından paylaşıldı.

1. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

7 Temmuz 2012

İnternetten nefes tutma taktiklerini falan araştırdım, gittim dalmaya. Kefallere sıkıyorum falan tekli uç var yok yanından geçiyor hep. Gittim dinlendim 3'lü ucu taktım uçları sivrileştirdim yine girdim. Kocaman bir sarpa. Durur muyum? Sessiz sakin yaklaştım. Sonra hemen daldım kaçtı 5-6 tane daha sarpa var onların yanına gitti birine çarpıp kaçtı. Çarptığınında arksı dönüktü ona sıktım zıpkını. Yırttı kendini kurtuldu. Biraz dipte durdu. Anında zıpkını kurdum tabi sonra daldım kaçtı kıyıya. Dalgada var tabi benim şanssızlığım. Dalganın kaldırdığı kumlar arasında gözden kayboldu. Çok büyüktü onu askılığa takmak isterdim. Hala kafamda bir sarpa vurmak var.

Ardından yine dinlendim falan girdim denize agaşon yapıyorum 20 saniye falan zor duruyorum yorgunum da. Kefal sürüsü gördüm hemen yanlarına gittim kaçtılar. Ben nefes nefese çıktım satıha.

Dinlendim biraz sonra dipte bir oyuk gördüm. Zıpkını sapladım (tekli uç var) bir şey yok. Çıkarken bir balık gördüm çok büyük 1 metre rahat vardır. Sıkmadım yemedi :) Berkeyi çağırdım çekemezsem falan yardım etsin diye. İzliyor ama ben hala sıkamıyorum yemiyor. O gidicek falan izle dedim. Bir cesaretle sıktım. Sonra kanatlarını falan açtı vatozmuş. Onu bir kıyıya alsam ne güzel olurdu ama olmadı. Aşırı asılıyor ve sokucak diye korkuyorum. Son hız son güç kıyıya doğru çekiyorum. O da tam aksi yöne tabi. Berke de g*t korkusu basmış gitmiş kıyıya. Bir daha da onu yanıma almam. Neyse kafam dışarda çekiyorum bir yandanda bir şey olursa ipi nasıl çözerim şişi ipi alsın gitsin diye düşünüyorum. Sonra birden boşaldı zıpkın. Üstüme geliyor sandım. Bi baktım kurtulmuş. Kurtulmasa eyidi ama o korku bana yeter. Bir daha tövbe ettim vatoza sıkmam. Kıyıya giderken şişi kovaladı biraz korktum tabi hızlı hızlı gittim kıyıya.

Şiş arkadan sürüklenirken kocaman bir sarpa daha kovaladım ve kurmaya çalıştım. Şişi yerleştirmeye kalmadan sürünün yanına gidip gözden kayboldular. Yok böyle bir şans ya. Artık küçük pisilere de sıkmıyorum ne yapalım. Sağlık olsun :(

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

ya kedeşim mutlaka bir gün hakkettiğini alıcaksın ama su altında hareket eden her canlıyı vurmaya çalışma lütfen senden çok rica ediyorum sağlıcakla kal

3. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    baya macera olmuş su altında o balıkları gormek bıle ayrı bi zevk tutmasanda.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sabriye katiliyorum. Bu heyecanini gençligine veriyorum. Zipkinla vurdun vatozu kiyiya çikarttin diyelim.. Sonra?
    Zipkindan hiç anlamam fakat baliklarin pesine düserek yapilmadigini zannediyorum

5. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    Çağdaş genç arkadaşım.
    Ben senden küçüktüm dalışa başladığımda. Deli gibi dalardım. Tüfeğim yoktu. kebap şişiyle başladım ben :) İlk tüfeğimi aldığımda beraber yattım onunla. Boğaz'da lüfer sürülerini tarumar ettim. Ekim sonlarında iki kazak giyerek daldım (neopren elbise alacak para yoktu)
    Şimdi sana ne desek boş onu da biliyorum. Yapma desek kendini tutamazsın delikanlılık bu kolay değil :) Yine de söylemek bizim senin gibi genç dalgıçlara olan borcumuz. Şimdi ben bu borcu ödüyorum. İster kabul et ister gül geç.
    Şunları unutma

Su altında misafirsin...
    1 dakika daha istesen kalamazsın...
    Dip seni hep daha derine çeker...
    Balık hırsla avlanırsa tatsız olur...
    Denize kafa tutma yenilirsin...
    Denize sevgili olunur, nikah kıyılmaz...(ticari düşünme)
    sualtı bıçağını ayak bileğine değil sol pazının içine sapı aşağı gelecek şekilde tak
    Tüfeğinin emniyetini kapalı tut ama iyi yağla (balığı görüp açtığında ses etmesin)

Allah yardımcın olsun

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Çağdaş sizin oralarda vatozu ne şekilde pişirip yiyorsunuz. :) Bayaa bir hırs yapmışsın, forumda yazdıklarına dikkat ediyorum ama daha önce koyduğun ahtapotlar, bugün vatozlara SIKMALAR falan :D Geçen yazdığındada burda bir çok abi hatta amca diyebileceğin ustalar uyarılarda bulunmuşlar sen tam gaz devam ediyorsun. :) Ben elimden geldiğince güzel yazmaya çalıştım umarım anlamışsındır. Avcılık bir hobidir ve etrafındaki insanlara, doğaya en önemlisi önce denize ve içindeki hayvanlara saygılı olmalısın ki bunun adı spor olsun. :) Bu arada vatoz senin tahmin ettiğinden çok daha güçlü bir hayvan, heyecanına yenilip zarar görmeni istemem, sen belki vatozu çekemeyebilirsin ama büyük bir vatoz seni çok uzaklara götürebilir. ;) Bu arada diğer yorumlara ve konulara da bakarsan hiç kimse av esnasında ağzımızdan çıkan günlük konuşmalarımızı buraya yansıtmıyoruz umarım anlamışsındır. ;) İstediğin ve yenebilir o kocaman balığı bekliyoruz... :)

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ya Çağdaş kardeşim her raporun birbirinden fiyasko.Bu balıklardan öc alma gibi durum nedir?Her konunda seni kibarca uyarmaya çalışan abilerinin sözlerini hiç dinlemeden devam ediyorsun.Ayrıca bu argo şekilde rapolarda sana hiç yakışmamış.Yazılarına biraz daha özen göster lütfen.Daha güzel ve büyük boylarda yenecek balıklar yakalaman dileğiyle...

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok hırslısın çağdaş. Diyelimki vatozu aldın kıyıya sonra.... Sadece sabırlı ol doğru balığa atış yap.

9. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Ne deseniz haklısınzı özür dilerim kurtuldu zaten bir ferahladım. Deneye deneye öğreniyorum hoş görün.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kurtlar Sofrasi gencligi!!! :eek: :eek: :( ... o diziler zehirliyor gencleri boyle malesef.

Sevgili kardesim, baliga "zipkin atmak" daha guzel bir ifade olmaz mi? "Kafasina sikmayalim", guzelce atisimizi yapalim, illa ki balik avlayacagiz diye birsey yok, sualtinin buyulu dunyasinin tadina varalim. Zipkin olmasa da olur. ;)

Emniyetli dalislar dilerim...

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    çağdaş abilerin yazmış yazılması gerekenleri sen büyüklerin sözünü dinle hiç bir zaman zararlı çıkmazsın bir nusibet bin nasihate bedeldir derler biz senin başına nusibet gelmemesi için seni uyarıyoruz yoksa bizene der geçeriz kısmetin tecrübenle açılacak unutma tecrübede zamanla ALLAHA emanet ol güzel ve bol avlar

12. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çağdaş, abilerin sana altın değerinde bilgi ve nasihatler vermiş, inşaallah birşeyler almışsındır okuyunca.

13. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz

Aferin Çağdaş ... Bu yanıtın senin iyi bir dalgıç olacağını gösteriyor. Bu denizlerin senin gibi bilinçli genç bekçilere ihtiyacı var. Aklına soru geldiğinde bize sor. Seve seve yardım ederiz. Gördüğüm kadarıyla içi sana doğru yolu gösterme isteğiyle dolu bir sürü abiye sahipsin :)

Not: Sanırım bir tatil yöresindeki kumluklarda avlanıyorsun. Durum buysa çevrede bilinçsiz sürat botu kullananlar olacaktır. Altta balina da görsen 360 derece su üstünü kontrol etmeden dalma.

Hadi bakalım görelim seni