Arkadaşlar at çek yapıyorum ve en uzağa atmak için nasıl bi sistem kullanmam gerekıyor motor misina kamış vs nelere dikkat etmem nasıl bi sistem kullanmam gerekiyor kamış boyu 2.60ı geçmeden
1 - Kullanacağın kamışın atarı ve atacağın sahtelerin ağırlık oranları dengeli olmalı. Yani birbirleriyle uyumlu olmalı (10 gr lık bir sahteyi 40-120 atarlı bir kamışla da atarsın 7-28 atarlı bir kamışla da ama sence hangisinin erimi daha fazla olur? gibi ) Ayrıca kamışın yüzüklerinin kaliteli olması da önemli bir etken (Fuji gibi) 2 - Ne kadar ince misina, o kadar uzak atış (İnce ama sağlam. Şahsen ben monoda en az 25, braid de 0.06 kullanıyorum) 3 - Kullandığın makinanın misina salınımı (Kafa yapısı) Misina klavuzunun; eğer kullancaksan braid e uygun olması, zamanla kesme yapmaması vb.. Benden bu kadar Tasiyesi olan arkadaşlar elbet olacaktır. Rastgelsin.
Yanına biraz çamur al. Hafif kumlu bir şeyden. Sahtenin kuyruk iğnesini çamurla doldur, böyle top gibi bir şey olsun. Ağırlık artınca, sahte el mahkum daha uzağa gider. Suya düşünce de, bir iki çırpıştırırsın, çamur dökülür gider. En uzağa atmanın yolu bu. Ama biraz daha uzağa atmak istiyorsan, olabildiğince hızlı aksiyonlu bir kamış bulman lazım. Yüke binince uçtan en fazla 20-25 cm kısım esnemeli. Birde bu işler için olan baitcaster türü, kalitelisinden bir çıkrık makine. Misina olarakta, ip kullanman elzem elbette.
Hadi biraz daha geliştireyim; İstanbul'daki arkadaşlar gibi, bir surf takımı al ve kurşunlu at-çek yap. Detayları nette bulursun. En uzağa da ancak böyle gönderirsin
Iyi aksamlar,, Isterseniz önce ,,, hangi agirliklarda ve hangi tip sahtelerle calismak istediginize bir karar verin ! Sonra , bu tip sahtelerin en iyi sekilde uzaga atildigi kamis ve makine konusunda cevaplar gelsin ! ....... Cikrik tabir edilenler yani bu tip isler icin " Low Profile Baitcasting Reels " denilen ve bobinleri dönerek misina birakan makineler ve bu tip makinelerin kullanildigi kamislar ,,, baslangicta misina/örgü, mesafe ve istenilen yere atabilme hakimiyeti konularindaki ciddî zorluklari nedeniyle , uzun calismalar neticesi kazanilan tecrübelere ihtiyac duyarlar ! Yanliz , alistiginiz ve her hususta kontrölü ele aldiginiz zamanda, spinning tekniginden daha fazla haz duyarsiniz .