Akıncım yanlış yazmışsın 4.8:1 olacaktı,yani kolun 1 tur dönmesi esnasında makina kafası 4.8 tur atıyor. Rastgelsin
ipadden yazdım noktalama yapamadım orhan abim arkadaşın dedigi makina degil mi ? bu yazdıgım orhan abi ?
Akıncım senin yazdığın banax 4.8 devirli,Caner'in yazdığı farklı bir makine Çıkrık tipi,yüksek devirli.
Ustalar ben pek fazla anlamam ama kendime yeni bir makine almak için bakarken bu makineyi bulmuştum ( OKUMA-TRIO-30S ) devir oranı 6.2:1 yazıyor okumanın en yüksek devirli makinesiymiş başka markalarda daha yüksek devirli olanı varmıdır bilmiyorum bu konuda bende bilgilenmek isterim eğer bilen tecrübe eden varsa?
Abi kendi payıma söyleyeyim Turna avında yüksek devirli makinayla sahteye kendime göre en iyi aksiyonu verdirmişimdir ve en başarılı turna avlarımı yüksek devirli makşnayla yapmışımdır
Makina var 1 turda 6,2 devirle 78 cm misina sarar. Makina var daha düşük devirli 1 turda 100 cm e yakin misina sarar ve baliga hic bosluk vermez. Bu konulari da göz önünde bulundurun seçim yaparken. Devire aldanmayalim.
http://fish.shimano.com/publish/con...index/products/reels/spinning/Sustain_FE.html comperaya tıtla istedigin model dört makinayı karşılaştır hepsini yazıyor
Makinalarda devir yükseldikce güç katsayısıda bir o kadar düşecektir. Aynı arabaların vites işlevi gibi değerlendirin.
okuma trio diye bir makine çıkmış at çek için en hızlı o diyrolar sadece diyroalr diyorlar yani alıpğda kulanmadım bakmak lazım yada kuolanana sormak lazım
Eğer kaşığı/mepsi vs. hızlı kaçırmak, ani seri hareket ettirmek istiyorsan, büyük kafalı bir makine daha iyi netice verir. Örneğin Daiwa Exceler, bir turda 83 cm sarabilir. 6.2:1 devirlidir. Ama Emblem Pro, 5.43:1 devirlidir, bir turda 120 cm sarar. Exceler'i çok fazla tavsiye etmem şahsen. Onun yerine Balistic 2500 alırsanız daha rahat edersiniz.