Endura 40 Motorunu Denizde Kullanirsam Sorun Olur Mu?

Konu, 'Genel Konular' kısmında candost1972 tarafından paylaşıldı.

1. candost1972

candost1972 Hüseyin

Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    7 KİLO TURNA
    Merhaba Balık Dostları;
    Benim minn Kota Endura 40 Bir motorum var. Bu motor tatlı su için uygundur diye biliyorum. fakat şunu öğrenmek istiyorum. ben bu motoru deniz suyunda kullanırsam bir sorun olur mu? Veya kullandıktan sonra Tatlı su ile yıkarsam bu sorunu çözermiyim ?
    saygılarımla

2. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Minn Kota Endura model eletirikli motorlar tatlı su kullanımına uygun üretilmişlerdir..Diğer tuzlu suya dayanaklı olan modellerde bulunan şaft ve üst gövdesindeki zinc dichromate kaplaması ve polyester boya yoktur...Fakat ana malzemesi kombozit olduğu için kolay kolay korozyona uğramaz uğramaması içinde her deniz suyunda kullanımdan sonra dediğiniz gibi temiz suyla yıkayıp kurularsanız motor ömrünü uzatmış olursunuz...Ayrıca 40 lb lik bir elektirikli motorla denizde fazla açılmamanızı ve yedek olarak bir akü bulundurmanızı tavsiye ederim...

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kullanırsanız kesinlikle arıza yapar. Ne kadar sonra yapar derseniz bir sezon boyu yapmazda sezon bitince motoru kaldırınca bir sonraki sezon büyük ihrimalle çalışmaz. Çünkü içine azıcık bir damla bide tuzlu su girse ki illaki girer işi biter. Ancak tatlı su girseiçindeki metale çok fazla birşey yapmıyor. Tuzlu su nasıl giriyor derseniz motorun arkasındaki keçeler tuzlu suda illaki eriyor. Ancak tatlı suda fazla etkilenmiyor. Ha illaki denizde kullanmak isterseniz o zaman çok pahalı özel imal edilmiş ağır sanayi için kullanılan ve tuzlu suya aşırı dayanıklı gresler var ama dediğim gibi bu gresleri her yerde bulamazsınız ve bir kutusu 200 ytl falan. Ondan alıp bütün bağlantı yerlerine özellikle pervanenin arkasındaki milin motora girdiği yere bolca sürerseniz etkili bir koruma sağlarsanız. Bu gresi ben teknede kullanıyorum . Sürdüğüm yerde bütün bir sezon yapışıp kalıyor.

Ayrıca bu tip motorların torkları çok düşük. zaten bir tekneyi asla ittiremez zodiak botları da ittiremez. Ancak iki kişilik küçük botlar var. Sadece onları ittirir. Gölde akıntı dalga az olduğu için bir tekneyle bile gezebilirken denizde aniden çıkıveren bir rüzgarda tehlikeli olabilir. Elinizdeki motor bir benzinki motora kıyasla 1 beygirlik bir torka sahip.

Bu anlattıklarımın hepsi tecrübe ile sabit:)

4. candost1972

candost1972 Hüseyin

Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    7 KİLO TURNA

çok teşekkür ederim ama kafam karıştı.
    2 mesaj net ve açık gelmiş. fakat farklı şeyler söylemişsiniz. ne yapacağımı şaşırdım

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ben tecrübelerimi anlattım. Bodrumumda tamir bekler bir vaziyette yatıyor motor. Eğer üreticinin deniz için garanti verdiği bir ürün ise ( ki bunları ayrıca üretip şartnamesine yazıyorlar ) elinizdeki ve garanti süresine daha varsa deneyin. Belki sizinkine birşey olmaz. Kimbilir. Ancak 1 beygirlik torku dikkate alın.

6. BAYTAR

BAYTAR Ruhan DÖNMEZ

Deniz için tasarlanmış makinelerin malzemesi farklı. Örneğin 304 kalite paslanmaz çelik tatlı su için yeterlidir ama, deniz suyu sözkonusu olunca 316 kalite kullanılır enaz. Elbette fiyatları da farklı! Aynı durum Al alaşımları için de geçerli, kauçuk izolasyon malzemeleri için de!

Bu yüzden, tatlısu için tasarlanmış makineler, daha ekonomik olmak üzere, yeteri kadar dayanıklı malzemeden üretilir. Deniz için tasarlanmış olanlar da, malum, daha kaliteli malzemeden üretilir ve daha pahalıdır.

7. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    İzmir Özderede Sheakspare 44 lbs elektirkli motorumu 3.50 teknemde yaklaşık 3 aydır dayım kullanıyor dayıma tavsiyem bu yöndeydi...Şu ana kadar her hangi bir sıkıntı oluşmadı...Fakat denizci kaptanın tecrübesininide göz önünde bulundurmak gerekir bahsettiği keçeleri deniz suyu eritebilir kullanma sıklığı zanndersem bu süreci hızlandıracaktır...Tork konusunda hem fikirim...Dalgalı denizde kesinlikle zorlayacaktır bu drumda yüksek viteste kullanma isteği bataryanın çok çabuk bitmesine yol açacaktır..Üretici firmanın açıklaması nettir aslında Endura tatlı su kullanımına uygun üretilmiştir...