enez büyükköyü sahili raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında exe0 tarafından paylaşıldı.

1. exe0

exe0 mustafa

Öncelikle herkese selamlar ;4yıldan buyana kısır gecen avsezonumuz buyıl kış mevsiminin sert geçmesi,denizin üstünün komple camurumsu bir bakteriyle kaplanması dolayısiyle gırgırların gıremeyıp buna av yasagınında eklenmesiyle şölene dönüştü daha önce saroz körfezinde uzun yıllardır görmediğimiz balıkları ve devamlı olarak tuttuğumuz balıkları bolca yakalama zevkine eriştik.busene nisan ayından buyana çaparide kolyos uskumru eşek istavriti tabir etğimiz büyük istavrit hatta hatta çapariye saldıran 8-9metrelerde iskarmoz,sinaritle beraber ufak palamut yavruları tuttuk hazıran ayının ortaları yada sonlarına doğru balık bırden kesti ve o ufak palamut yavruları çingene palamutu dediğimiz boyuta ulaştı aradan 20 günlük bir süre geçti geçmedi palamutlar 450-500grlık boyutlara geldi sabahları doyasıya avlandık bazen 40 adet bazen 20 adet cıkarıp hiç eli boş gelmedik,havaaların aşırı ısınmasıyla balık bırden kayboldu uzun yıllardır saroz korfezinin buyukevren köyü sahili diye tabir ettiğimiz bu yerde boyle balık tutmadığımız için balığın yok oluşu bizi üzdü kimilerine göre suyun ısınması balığı derın sulara yonelttı kımıerıne göre ise balık yumurtadan cıkıp buyuduğu yerdeki misyonunu tanmamlayıp saroz körfezini terketti tabii her iki koşulkdada balığın gıtmesi bizi fazlasıyle üzdü doganın uzun yıllar boyunca ınsan oğlundan göremediği korumayı görememesi ve kendi önlemini alması sonucunda ortaya bu zengin tablo çıktı aman şuna inanın müthiş bir tablo sabahın 5inde oltalkarınıza takılan 8-10 hatta 15 palamut teneye alabılme şavaşını verdiği zevk dunyada bir cok şeye değişilmez işte o avlarda bırınde sabah 9da av dönüşü cekılen görüntüler saygılarımla MUSTAFA YEĞİN (kimbilir belki gnün birinde geri gelirler ) http://img508.imageshack.us/i/dsc01074g.jpg/http://img46.imageshack.us/i/dsc01069v.jpg/http://img46.imageshack.us/i/dsc01069v.jpg/

Son düzenleme: 20 Ağustos 2010
  2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler Mustafa Bey, palamut avının zevki hakikaten doyumsuzdur. Yalnız raporunuzu okurken biraz yoruldum, hiç noktalama işareti kullanmamışsınız. :)

3. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Gelen haberler çok güzel. Umarım bu tablo bozulmaz.

4. eyil77

eyil77

Dediğiniz gibi doğa kendi dengesini buluyor. Trolcüler gırgırcılar lezden dolayı ağ atamıyorlar, atsalar bile geri toplayamıyorlar. Lezin balıklara bir zararı olduğunuda inanmıyorum. Eğer zararlı bir organizma olsaydı balıklarda toplu ölümlere sebeb olurdu oda olmadı. Balıklar lez sayasinde nefes aldılar. 10-15 sene önce gördümüz bolluk yok artık karadeniz tamammen yok oldu. Kamyomlarla gelen hamsi palamut kasalarla gelmeye başladı. Ben lez (salya) tabir edilen oluşumun faydalı bir şey olduğunu düşünüyorum. Ticari balıkçılıkta artık kendine çeki düzen vermeli.

5. exe0

exe0 mustafa

sanırım tanrı bu lez sayesinde olaya el koydu inşallah bu kışta aynısı olur.

6. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Mustafa bey; Enez hakikaten bir cennet, umarım balığınız sürekli olur. Oraları çok seviyorum ben, özellikle de yılan balığını :)

7. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Mustafa Bey,tebrikler,çok güzel bir av yapmıssınız.Kısmetse bende bayramda Enez'de olacağım.Şansımızı deneyeceğiz.Mümkünse palamutları nasıl bir takım ile tutunuz ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz?Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    aynen bende katılıyorum. İnsan oğlunun aç gözlülüğü, para hırsı doğayı mahvediyor.İnşallah tüm denizlerimizde doğal yaşamı koruyan ve ticari balıkçıların ve trolcuların avlanmasını tamamen engelleyen durumlar ortaya çıkar. Bu lez olur başaka bir şey olur.Bir kaç sezon avlanamasınlar yeter.