Enez de ki Bütün Balıkları Besledim :)) Yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında babasininoglu tarafından paylaşıldı.

1. babasininoglu

babasininoglu ahmet

öncelikle herkese rastgele.. yaşım 27 ve bugüne kadar ailemde ve etrafımda kimsede balık sevdası yoktu.. bigün can sıkıntısına bir olta aldım ve kulaktan duyma bilgilerle ucuna tavuk ciğeri takarak edirne meriç nehrine salladım gitti.. sansa 2 tane balık tuttum.. hatta balıkları oltadan kurtarmaya çalışırken sanki bir aslanla cebelleşiyordum.. balık beni yiyecek sanıyordum.. :) o günden sonra bir balık sevdasıdır ki anlatamam.. şuan enez edirne de ikamet ediyorum.. saroz a yaklaşık 10 gündür kıyıdan olta sallıyorum ama bu balıklar doymadı gitti.. yav arkadaş şansa bari kuyruğundan bi yerinden biriniz şu oltaya takılın da söz geri bırakacam.. derseniz ki bana balıkçılıkla ilgili ne biliyorsun.. hiç birşey.. eee kardeşim birine sor ozman derseniz.. daha burada kimseyi tanımıyorum.. hee bide şu var.. saatlerce yalan yanlış olta sallıyorum bütün yemleri yediriyorum arada oltaya balık vuruyor ve çok zevk alıyorum.. balık tutmaya çalışmak bana büyük zevk veriyor.. bu yüzden sizden yardım bekliyorum.. bana birileri bu işi anlatsın lütfen.. reeling

2. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    tavuk ciğerinin içinden yürek çıkıyor.yürek iğneye sağlam takılırsa çok zor çıkıyor ve balık kapamıyor yürek takmanızı tavsiye ederim :)bir de iğnenin ucu çok hafif gözüksün,çok gözükürse kıllanabiliyor balıklar

3. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Ahmet merhaba

bende geçenlerde enez tarafında vakıf köyünün sahilinde bir haftasonu geçirdim, oltam yanımdaydı yem olarak tavuk göğsü vardı bende balıkları besledim geldim, beslemekle kalmadım, oltayı attığım yere gidip balıklar nasıl yemleri çalıyorlar onlara baktım

sana bir kaç tavsiyem olacak, öncelikle avlandığın saat çok önemli, mesela sabah güneş doğarken gidip ava başlamalısın, miller deniz geldikçe büyük balıklar kaçıyor geriye hep ufakları kalıyor onlarda yemi tırtıklayıp gidiyorlar

yemde çok önemli yemi iğneye öyle takmalısın ki iğne gözükmesin yem iğneden çıkmasın,

yem olarak tavuk göğsü tavsiye ederim ama öyle kasaptan aldığın gibi değil :) tavuk göğsünü alıp yatay olarak kesmen lazım, kestiğin tavuk göğsünü iyice tuzlayıp 1 gün bekletmen ertesi gün ise şekerde 1 gün bekletmen lazım, daha sonra bunları ince ince solucan gibi kesip iğneye takılacak kadar ufak iğne gözükmeyecek kadarda büyük kesmen lazım yani orantiyi deneyerek bulursun

bir tavsiyemde marketten konserve ton balığı al, yağını bir kaba sızdır balığı ye :) sızdırdığın yağı, balığa çıkmadan 1-2 saat önce hazırladığın tavuk göğsünün üzerine dök şyşce kokusu sinsin daha iyi iş yapar

dediğim gibi yemini tırtıklayanlar ufak balıklar büyükleri sabah erkenden kıyıda oluyor, eğer sülünez denilen yemden bulabilirsen daha etkilidir ama atarken iğneden çıkma ihtimali yüksektir

aklına takılan birşey olursa çekinme yardımcı oluruz :)

4. babasininoglu

babasininoglu ahmet

melih ve seçkin abi bilgiler için teşekkürler.. kısmetse bu hafta sonu bunları deneyeceğim.. bi de bunları yaparken misina iğne kurşun ebatları nasıl olmalı.. sıralama ve mesafeleri nasıl yapmalıyım..

5. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Enez meydanındaki takımcıda sülünez satılıyor ordan 2 paket al 3 lü dip takımla sabah erken saatlerde ( 5 gibi ) çalışmaya başla :) 8 den sonra gidersen ufak sarpa ve ispariler gelir daha erken gidersen balık hem iri hemde çeşitli. Güneşin doğmasına yakın enez limana gidip kayalıklardan atarsan sansın dahada yükselir

6. Ahmet_gr

Ahmet_gr Ahmet

Ahmet, Enezde ismail abi var arada sirada konusuruz baliktan relefonla filan.. boru kurdu bulabilirsen o oyle diyor.. Birde kis sezonu icin hava lodos oldugunda kiyiya bir yem cikiyor. Burada çuçun deniyor ismail abi enezde Deniz Solucani diyorlar demisti.. O deniz solucanini hic parcalamadan bir ipin uzerine 10-15 igne baglayip Deniz solucanini oldugu gibi sarip atiyor. 5-6 kg trofe ler yakaliyor..

Yemde su:

Biz bu yemi yunanistan da cok kullaniyoruz, bu yemi halka gibi kesiyoruz sonra birde halkayi kesip igneye dikis diker gibi sariyoruz. Bu yeme mirmir, sargoz, cipura, eskina, isparoz, yilan baligi, levrek takilir. Levrek icin buyuk parca kullanirsan daha guzel olur :)

Gece avlarinda cok bereketlidir..

7. babasininoglu

babasininoglu ahmet

hasan abi dün sülünes ile limandan 3-4 tane karagöz aldım.. ilk yakaladıklarımı suya geri bırakacağım demiştim ve hepsini bıraktım.. ben bu işi yavaş yavaş kapacam..

8. babasininoglu

babasininoglu ahmet

enezdeki ismai abi bu foruma üyemi