gerçekten güzel bir mırmır bizimde 2010 yılında bir sultaniçe maceramız olmuştu ama malesef balıksız geçmişti temmuz başları
talip bey Enezde nerede avlanıyorsunuz acaba ? birde enezli misiniz ? bende ara sıra liman içi ve villalar tarafında çamlığa yakın kumsaldan avlanırım.
Enezin baligi da cok bereklidir. Ne zaman gitsek nasil bir sans varsa bizde acikta illa yunuslar basiyordu cok sinir yapiyorduk ama guzel balikcilik yaptik orada. Kaptan tekneyi satti bizimde enez defteri kapandi.
yaa enez e balığa gitmemiştim tatil nedeni ile bulunmuştum çok elverişsiz şartlarda ve takımlarım yokken oylesıne bir deneme yapyım demiştim,birkaç saat bekledikten sonra böyle iri bir mırmır denk geldi.ben normalde ist.boğazında avlanıyorum.oraları bilmiyorum açıkçası.
Tebrikler yazın 1 hafta boyunca eneste olacağım. Yaz döneminde de tekne ile mırmır ve iri kefal aldıklarını görmüştüm. Hatta kefaller ve ufak mırmırlar kumsalda 2 metre derinlikte bile bolca dolaşıyorlar.
enezde liman girişi iyi levrek lüfer yapar bundan 2 ay önce enezde çarpma ile günde en az 2 adet 2 kilo üstünde levrek alındığını gördüm arada lüferde çarpmaya takılıyordu.