mrb arkadaşlar ben bu yaz enez'e tatile gidiyorum. tabi balık sevdalısı olarak oltalarımıda yanımda götürücem =) ilk defa gideceğim için ne var ne yok avlanma yöntemlerini bilmiyorum (buna bide benim maximum acemiliğimde eklenince =) ) bana tecrübelerinizle yardımcı olursanıız çok mutlu olurumm =) HEPİNİZE RAST GELEEE =)
BU ARADA avlak yerim kumsal olacak ona göre yardımlarınızı bekliyorum abilerim =) neler tutabilirim çok merak ediyorum
Kumsalda fazla bişe bulamayabilirsin.çupra tutulabiliyor biraz sabırlı olursan.ama mendirek fenerinin altına inersen karagöz levrek mercan mırmır tutma şansın olur.mendirek girişinde sülünez satanlar var.taze ve canlı olanlardan al dene..bol şans...
Geçen hafta bende yayla bölgesindeydim.Genelde yöre avcıları şamandıralı olarak avlanıyorlar ve yem olarakta kıyıdan kumu süzerek buldukları kurtları kullanıyorlar.Ben 1 saat kadar aradım ama nedense tek kurta dahi rastlamadım.Bende sulunez kullandım fakat tazesini bulmak zor.Sonuç olarak sabah 6:30-08:00 arası sulunez ile dip oltası kullanarak iki tane mercan yakaladım.Bir tanesini büyüde gel diyerek suya iade ettim.Rastladığım bütün zıpkınla avlananlar bu sene balık olmadığını söylediler.
hadi yaa inş ben gittiğimde birşeyler olur =) abi öle hevesliyim ki daha 2 hafta sonra gidicem ama her gün malzeme bakıyo ve alıyorum =) teşekkür ederim aydınlattığın içn