Ercan abi ve Yücel'le gece avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba,

Dün Ercan abinin daveti ile çok keyifli bir ava katıldım. Gruptan arkadaşımız Yücel'in de katılımıyla gece avı yaptıkları mekanda buluştuk. Ben daha önce Boğaz dışında avlanmamış biri olarak, şamandıralı takımlarla yapılan bu av türünün acemisiydim. Neyse ki arkadaşlar sağolsun, bana tüm detayları anlatarak avlanabilmemi sağladılar. Takım olarak 6 no. çember iğneli, kıstırma kurşunlu, şamandıralı takımlar, yem olarak da sahilden temin ettiğimiz canlı kaya kurtlarını kullandık.

Güneş batarken 3 şamadıra yan yana dizilmişti. Önce Yücel bir karagöz aldı. Ardından ben bir eşkina, sonra Ercan abi de bir eşkina... Tabi hemen heyecanlanmayın:) Bunların tümü de yavru sayılacak boylardı. Gece boyunca da böyle devam etti. Eşkina ve karagöz karışık olarak 20 civarında balık aldık. Hepsini de suya iade ettik. Sanırım sadece bir eşkinayı yaşatmayı başaramadık. Eşkinalar ortalama 100 gr. civarındayken karagözler de el kadardı ve benim İstanbul'da daha önce hiç görmediğim, yakası ve kuyruğu siyah olan Diplodus vulgaris türüydü. Sargoz olarak bildiğimiz baltabaşlar ise hiç gözükmediler.

Neticede, gecenin en büyük avını ben yaptım. Hem dostlarla bir araya gelmenin tadını çıkartırken, hem de sularımızda böyle değerli balıkların yavru da olsa halen var olmasına sevindim. Ayrıca yeni bir av şekli ve mekanını da öğrenmiş oldum. Ne yazık ki yan tarafımızda avlanan bir grup insan, yakaladıkları yavru eşkinayı bir sarıkanat yakalamış gibi sevinçle kovaya attılar. Yem satan arkadaş, bölgede zıpkıncıların el kadar eşkinaları vurduğunu söyledi. Karada bilinçsiz oltacılar, suyun içinde vicdansız zıpkıncılar, zaten kıyının 10 metre açığına hava kararmaya başlayınca boydan boya ağ döşeniyor. Bu şartlarda hayatta kalmayı başaran eşkinaları suya iade etmeden boyunlarına birer de madalya asmamız gerekirdi sanırım.

Ercan abi ve Yücel'e dün gece için çok teşekkürlerimi sunarım.

Bazı resimler:

Günün ilk balığı:

Güneş batarken gelen günün ilk eşkinası, benim de hayatımda yakaladığım ile eşkina oldu ve hemen suya geri iade edildi.

Uploaded with ImageShack.us
    Resimde büyük gözüktüğüne bakmayın, o daha bir bebek:)

Bu da Ercan abi'nin trofesi:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Temmuz 2010
  2. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tebrikler güzel av..

3. LapinCash

LapinCash

Sanırım bu av daha önce yayınlanmıştı.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Merhaba Aret, seninle tanışmış olmaktan ben de gerçekten büyük mutluluk duydum.

Aretin de anlattığı gibi çok sayıda karagöz ve eşkina aldık. Niyetimiz suya iade etmek olsada benim yakaladığım 4 eşkinadan 3 ü maalesef telef oldu. Kullandığım fudo iğneler karagözleri tam damak kenarından hasar vermeden almasına rağmen eşkinaların çoğunlukla ölümcül yara almasına neden oluyor. Bu yüzden bi dahaki sefere alt iğneyi 3-4 numara kullanacağım.

Bu avımızda balığın bariz şekilde ince misina seçtiğini görmüş olduk. Saat 12 olduğunda balık ufak büyük demeden yeme atlıyordu ama bizde yem kalmamıştı. Kamışı iki defa elimden çekecek büyüklükte balığa denk gelsemde, her iki seferinde de iğne balığın ağzından gerisingeri takılmadan çıkınca hüsrana uğradım.

Karagöz avı gerçekten çok keyifli, şamandıraya bakarken kesinlikle karagöz olduğunu anlıyorsunuz. Sert vuruşlar şamandırayı batırıp batırıp çıkarıyor ve arkasından yakalanınca şamandıra mermi gibi dibe gidiyor.

Sonuç olarak Ercan sayesinde ben de uzun süredir esamisini görmediğim karagöz avına alışmış bulunuyorum. Arasıra bize katılan siteden görüştüğümüz arkadaşlar da avlarımızın bonusu oluyor.

Umarım gelecek avlarımızda Aret tekrar bize katılma fırsatı bulur.

Not:diğer fotolar benim telefonda, akşam eve gidince eklerim .

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hayır Emre o bir benzeriydi

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu av dün akaşam yaptığımız av Emrecim.

7. LapinCash

LapinCash

Tamam anladım maşallah.

8. simendifer

simendifer Sennur

Tıııııııııı, yine el kadar bebeleri bulmuşlar. :p Ben diyorum bu Ercan'ın avlağına gitmeyin diye kimse dinlemiyor. Geçenlerde de bizi zorla götürdü, yine hüsran yine hüsran. :p:p

9. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    avınız ve dostluğunuz daim olsun emeğinize sağlık

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrik ederim abiler. Harika dakikalar yaşamışsınız, daha güzel avlara imza atmanız dileğiyle.

11. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    balıklar çok yakışıklı ama daha bebekler:p , böyle güzel balıkların hala marmarada olması çok güzel, keşke herkez sizin gibi bilinçli olsa.

12. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Balık işte... Bir bilseler bu sulara hiç girmezler ;)

Şaka bir yana, sanırım havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi yüzünden eşkina hala göç etmiyor...

13. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    umarım bu karagözler tüm kuzey sahillerimize yayılma fırsatı bulur...bildiğim kadarıyla çok anaç bi balık türü,kıyı ağcılarından fırsat kalırda yayılırsa eskiden anlatılan efsane karagöz avlarını yakalama şansını buluruz belki,hani şu tepsi kadar olan tenekelere sığmayan 0,40ı çat diye koparan,çelik iğneleri kıran cinsten:)inşallah...

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Yücel
    Güzel bir arkadaşlık,av partnerliği örneği yaşamışsınız,devamını diler ekibi kutlarım.
    Burada ayrıca güzel bir noktada,genelde Ege ve Akdenize has çift bantlı karagözün Marmaradada görülmesi.
    Circle iğneleri araştırdığımda,genelde yakala bırak yöntemi için geliştirilmiş bir iğne çeşidi olduğunu gördümdü.Hakikatende bu iğneler hassas,tasmalaya dahi lüzum kalmadan balığı yakalayan iğneler olduğu iddiası genelde havada kalan iddialar.Buradaki avlarımdada senin başına gelen benimde başıma gelmiştir.
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Burak
    Marmarayı lez(salya)basması kanımca profesyonel balıkcıların av temposunu düşürmüştür.Lez arada buralara kadarda inmekte,o günlerde ağcılar avlanmamaktadır.
    Hoşa gitmeyen bu durumun faydalarıda var elbet.Sonuçta Baltabaş(Sargoz)karagözün sayısında artma olmuştur.Sanırım önümüzdeki günlerde yarım kg üstlerinide daha sık yakalayacaksınız.Diğer çift bantlı karagöz ise zaten fazla büyümez.En fazla yarım kg'a erişir.
    İnşallah efsane irilikteki Sargozlar av vereceklerdir.
    Sevgiyle kal

16. 3182

3182

Aynı sorunla bende karşılaştım fakat gamakatsu çember iğne kullanarak bu sorunu çözdüm. Çember iğne kullanırsanız ufak balıkların iğneyi yutmadan yanaklarından yakalandığını göreceksiniz. Bu sayede küçük eşkinalar telef olmaktan kurtulur.

Ayrıca bu balıkların olduğu yerde levrek te olabilir. Yakaladığınız karagözler tam levreğe yem olacak büyüklükte. Sırtından tek büyük iğne bağlayarak kurşundan 1,5 metre köstek yaparak levreğe bir kenarda atsaydınız bir ihtimal levrek te alabilirdiniz.

Daha bereketli avlar yapmanız dileğiyle. Rastgelsin.

17. modena

modena

şu balıksız günlerde bu kadar çok şirin yaramazın oltanızı ziyaret etmesi bile büyük bir zevktir...saatlerce balık aramaktansa balık tutmak...o çılgın bağımlılığı yaratan titreşimi hissetmek...ya birde bu vesile ile kurulan dostluklara ne demeli...en güzeli de bu işte...

hepinizi tekrar tebrik ederim...çok güzel saatler...çok cici balıklar...ve güzel olan başka şeyde bahsettiğiniz gibi artık balık o tarafa doğru geliyor...merak etmeyin yakındır orada ıskarmozlar sinaritler...işte küresel ısınmanın nimetleri...

18. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    umut verici konuştunuz,teşekkürler vedat usta sizde sevgiyle kalın kitabınızı bekliyoruz

19. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Anaammm, anammm, Burakım , denizcim, ağzından bal damlıyor....İnşallah...

20. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Vedat abicim, istanbullu balıkçıların yarısı hayatlarında karagöz görmemiştir eminim. Satılanları kastetmiyorum tabi, oltanın ucundakileri kastediyorum. İstanbulda sargoz gibi balıkları (hele hele yarım kilo) görmek gerçekten hoş olurdu. Bundan 10 yıl evvel çanakkaledeki avlağımın durumu ile şimdikini karşılaştırınca hiç ümitlenemiyorum. Ticari avcılığı sekteye uğratan lez, kıyı balıklarının büyümesine ve çeşitlenmesine yardımcı oluyorsa demekki ticari avcılık yapanlar bu tür balıklara da dadanıyorlar. En büyük kanıtı bu olsa gerek.