Erdek Çakılköy İşkine avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında wolfalone tarafından paylaşıldı.

1. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Selam arkadaşlar bu hafta sonu kısmetse Bursa dan birkaç arkadaş Erdağe bağlı Çakılköy e gitmeyi düşünüyoruz.Şu sıralar balık durumu nedir?O bölgede İşkine için hangi yemler kullanılıyor Hangi takımla en iyi avı yaparız.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden tüm arkadaşlara ve abilerime çok teşekkürler.Haberlerinizi bekliyorum

2. Merhabalar Serdar.Çakılı ve tüm Kapıdağı çok iyi bilen ve geçen haftasonunu Cakılda geçiren biri olarak kısaca anlatayım..Şu sıra eşkineler oldukça küçük sayıca 15-20 tane yakalansada en büyükleri 300-400 gr civarında çok nadiren 700-800gr arası eşkine çıkıyor..En verimli yerler kısa mendireğin hafif liman içine bakan yer ve 15-16 metre uzağa atmak..Bunun dışında uzun mendirekte kıvrıma yakın yerde limanın yapım tarihini belirten bir mermer tabela var..tam bu tabelanın arkası ve sağında kalan 20-25 metrelik alan en verimli yerdir..
    Buradan çıkan eşkineler kısmen daha iri fakat sayıca az..Saat olarak 21:30-01:00 arası en çok vuruşun alındığı zaman..

Eğer Çakıla giderseniz Ersin'in kahveyi sorun ve selamımı söyleyin..Sıcak birir çay iyi gider;)

Bunun dışında benim tavsiye edeeceğim yer Şahinburgaz limanı..Burada limanın başlangıcındaki yer oldukça verimlidir..Doğal kayalara 20-30 metrelik alan eşkinelerin en çok uğradığı yerdir..Güzergah aynı..sadece Dalyanı geçtikten sonra virajda bir bekleme durağı var..Bu duraktan sola döneceksiniz ve 10-12km sonra Şahinburgazdasınız;)

Yem olarak şu sıra teke pek verimli değil..Boru kurdu en verimli yem..Bandırmada 3 yerde boru kurdu satılmakta fakat bu kurtlar genelde vasat durumdalar..İmkanınız var ise kurdu temin edip gidin..

Şİmdiden rasgelsin:)

3. Serdar biz seninle geçen yıl Çakılda karşılaştıkmı??:rolleyes:

4. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim erdal abi bilgilerin için Evet biz seninle geçen sene orada karşılaşmıştık Hatta hatırlarsan senin çok düzgün bir el fenerini ve kepçeni rica etmiştik O zaman hazırlıksız ilk defa gitmiştim Şimdi tam teşekküllü gideceğiz kısmetse Senin avlak bölgeleri için verdiğin tavsiyelerine harfiyen yucam Sende orada olursan tekrar görüşürüz Kısmetse biz cuma gecesinden orada olacağız tekrar çok teşekkür ederim değerli bilgilerin için

5. Evet Gözüm seni biyerden ısırmıştı:p :D

Geçen yılki maglite fenerim ve T6 aliminyumdan yapılmış kepçem bagajdan oltalarımla berabe çalındı..Üzüldüğüm tek şey ise 13000MA lik şarjlı D size pillerim..Birdaha asla Bulamayacağım Dünyada 4000 adet üretilmiş çok özel pillerdi..:(

Fenerin aynısını aldım,Kepçeyi T9 dan yeniden yaptırdım..;)

6. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erdal abi birde öğrnmek istediğim kaç numara iğne kullanıyorsun eşkine için ?Köstek uzunluğu ne kadar olacak? Bunlarında bilgilerini verebilirsen çok iyi olacak Ben tatlı su balıkçılığı yaptığım için deniz de kullanacağım takımlar hakkında fazla bir bilgi sahibi değilim o yüzden soruyorum

7. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok üzüldüm abi yaa geçektende harika bir fenerdi yanlış hatırlamıyorsam sen kaplatmışsın birde onu su geçirmesin diye

8. Eğer KUrt kullanacaksan İğne 3 numara Mahmuzlu..Yani uzun pala ve sapında kertikler olan iğne..Teke kullanacaksan Mustad 496 2,3 numara..

Köstekleri ben tekede 30-35cm,Kurtta ise 20-25cm yapıyorum..0,35 misina;)

9. Sağlık olsun..;) ..Üzerinde koruma shild'i vardı.

10. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    sevgili serdar

eşkina takımları genelde standart olur.
    AMA
    bazı durumlar varki atacağın yer ve kullanacağın takımlar. önemli eşkinacı biri olaraksana tavsiyelerim.
    şamandırasız takım kullanacaksan kurşun ve alt köstek arası en az 45 cm olsun kösteklerin kısa15cm lik yeter 1 numara kısa beden pala iğne kullan(iğne marka olmasada olur )nedeni .eşkina genelde yemi kapar kayalık altına girer ve takım bırakırsın.:)
    şamandıralı atacaksan köstekelr uzun olsun 25 cm lik yeter kursun ve alt köstek uzun bırakamana gerek yok
    yem olarak boru kurudu kullan narlı izmit bandırmada avladığım eşkinalar boru kurduna hayır demiyor.
    ispatı fotoğrafta

11. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yardımlarınız için çok teşekkürler abilerim İnşaallah güzel resimler ve raporla dönerim avdan Ustalardan bu kadar bilgiyi alınca balığı almamak gibi bir durum olamaz her halde:D

12. Şimdiden şansın bol olsun;)

Kurt ile uzun pala iğne kullanman Küçükleri canlı olarak geri salmanı sağlar..Kısa pala iğneleri tamamen yuttuğundan küçükler bile kesinlikle ölüyor..250-350 gr arası çok var fakat dediğim gibi bunlar geri salınmalı..1999 senesinde çakıldan çıkan en küçük eşkine 2kg ve üzeri olurdu..Küçüklerin aşırı avlanması sonucu şimdilerde bu boyları bulmak çok zor:(

13. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bu eşkine İzmir e en yakın nereden çıkar bilen arkadaş varmı acaba?

14. Hakanım boşver sen gel buralara buluruz çıkan yeri..;) :)

15. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Abi gelirim valla bak..;) :)

16. Gel tabi..:) Başımın üstünde yerin var;)

17. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Eşkine için boru kurdumu kırmzı kurtmu daha iyidir?

18. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    balığın yemlenme alışkanlıkalrını göre değişiyor
    borukurdu
    kumkurdu yada midye kurdu denilir
    yada teke
    benim favorim borukurdu hayır diyen balık görmedim:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Temmuz 2009
  19. bandırmalı10

bandırmalı10 emre şahin

sizi kınıyorum hele bursalılar tutuğunuz balıkları özenle secsenin el kadar balıkları almasanız ne olur bilinçli olalım her zaman avlanalım hele fotoraftaki öndeki hariç diyer balıklar güzelmiydi sen geleçek nesli tüketerek balığı kuruttuktan sonra işkine yiyebilecen mi beyler bu lafım herkeze ben 700 gramdan aşaya balık fileme sokmuyorum derin yara almadığı sürece siz balıkcı bile değilsiniz be balıkcıyım tutuyom diye hiç hefeslenmeyin siz kovacısınız

20. simendifer

simendifer Sennur

Emre, hele bir dur bakalım Bismillah... Kimsin, nesin, necisin, tanışma bölümünden kendine bir konu aç hele de önce bir tanıyalım seni. Ondan sonra veryansın edersin yine. Bir destur al istersen, bir soluklan...