Merhaba Arkadaşlar, Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. İnşallah bir kaç güne kısa bir tatile çıkacağım. Muhtemelen Erdek, Ocaklı veya Narlı civarında olacağım. Forumda aradım ama güncel bir bilgi bulamadım. Bu aralar hangi balık çıkıyor, kıyıdan hangi balıkları alabilirim. Takım ve yem önerileriniz varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Merhaba sayın abim . yıllardır ordan avlandık narlıdan şuan size soyleyim : sabah 5 de uyanıp burundan caparıyı kesip top altına koyup atcek yaparak cok güzel 40 cm cıvarı zargana avlayabilirsiniz burnun sağ tarafından cok sağlam mırmır yapar kumluktur dibi. 3lü dip takımına tavuk takardık biz tavuk goğusu . ama gitmeden temın edebilirsenız sülünez boru kurdu cok iyi calısıyor ispari de yapıyor aynı yer gece eşkina da denenebbilir ordakı kayalıklardan teke yakalanıp eskina denenebilir aynı yerden izmaritte alma ihtimaliniz suan %80 cıvarı caparı ıle bile alıyordum izmarıtı cok bereketlidir sandalınız falan varsa balıksız donmezsiniz daha cok 3lü dip takımı ve zargana icin aparatlar tavsiye ederim bereketli avlar güzel tatiller inşallah abi
Selam Kadircan, Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler... Zargana için çapariyi nasıl yapacağız biraz açarmısın? Bildiğimiz istavrit çaparisini mi kesiyoruz? Kaç iğne kalacak? Sonra bu kesileni Zargana yopunun arkasına bağlıyoruz sanırım. Birde kurşun gerekli demi?? Esas Zarganadan öte İstanbul da bulamadığım yada az bulunan balıklar hedefim: Çupra, Karagöz, Levrek durumunu biliyormusun? Levrek okudum ama eski tarihli, şimdi var mıdır? varsa avlanma şekli yemli mi sahteyle mi? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa sevinirim Toru topu 3-4 gün kalacağım, iyice zevkini çıkarayım diyorum... reeling
geçtiğimiz haftasonu erdekteydim tatil için. narlı ve ocaklıyı turladık bir kereliğine. sahil boyu yel değirmenlerine kadar 1 kişi bile görmedim balık tutmaya calısan. Ama erdek merkezde beton sahilde zargana tutanlar vardı . takımlarına yakından bakmadım. ama tek tük zargana gördüm. bir kırmızı top takıyorlar. peşinde 1 kulac kadar bedeng gördüm. ucunu görmedim. bende takım götürsemmi götürmesemmi diye düşündüm. çoğunluk kumluk olduğunu duymuştum.kum yerlerde plajdır insanlar yüzer diyerek takımı dibe takarım millete batar düşüncesiyle takım götürmekten vazgeçtim. Giderken moralim bozuktu ama gittiğimde milleti boş kovaları görünce moralim düzeldi
abi narlıdaki buruna cık soltarafına don ordan beyaz iplikli capraz iğne li 4 lü capari kullan topun altına ama biraz uzun hazırlayabilirsin. altına iğne gerekmez. şuan eskı den su tarihlerde zargana izmarit mırmır vardı abi cok nadırde ispari gelir.