Haftasonu erdekte olucağım ve olta takımlarımıda alıcağm fakat erdekte daha önce hiçbir denemem olmamıştı yem olarak tavuk göğsü ve ciğer kullanıcam ve midyede toplayablirim neler tutabliirim kıyıdan klasik takımla ve birde kefal hakkında sorum olucak erdekte kıbrısla kefal avı yapablirmiyim kefal varmıdır
Enes abi merhaba ben yarın akşam 5 gibi yola çıkacam sabah 10 gibi varırım. Bende gideceğim her şeyimi hazırladım artık kısmet. Sen nerede avlanacaksın belki beraber avlanırız ben erdeğin narlı köyünne ineceğim ordaki balıkçı bir yaşlı usta dükkanda bana demişti ki tavuk göğsü kullan diye ben midye çıkartmıştım harika rehabet var balıklar etrafında pervane oluyorlar. Tabi ben o zaman böyle detaylı bir balıkçı değildim. Bir el oltası 2 iğneli dip takımı buydu. Orada mırmır ve mezgit çıktığını duymuştum sizce bunlar için nasıl bir takın basıl bir yem kullanmak gerek. Birde istavrit çaparisi aldım 2 tane yeşil renkliler lacivert iğneli sizce mezgit veya bu çeşit balıklar gelirmi . Şimdiden teşekkürler.
... orda mezgit varsa zaten tutarız benim çapari atmama yeterli yem kullanmaya gerek yok ama ben diğer balıkları öğrenmeye çalışıyorum orda çkıyormu karagöz ispari mırmır eşkine vs.vs
Erdekte ghiç bir şey yok kimse heveslenmesin Açıkta her tür balık alınıyor ama kıyı falan tık yok.Yalnız son 3 gündür levrek alıyorlar günde 1 tane.Bugün aldıgımızı kaya balığıyla aldık..Suya geri attığımız kaya balıklarına saldırdığını görünce bir abimiz denedi ve levreği aldı.Dünde Aynı teknikle bir levrek dahah almıştı oda 1.5 kg.. Yani özetle erdeğe geliyorum diyorsanız levreğe uygun 0.30 asso ve mustadın gerekli iğnesini yanınıza mutlaka alıp levrek deneyin.Başka hiç birşey yok.
Benim kaldığım yerin hemen dibinde haya balığı kaynıyor imzamda yazdığı kurbağa balığınıda orda tuttu kaynıyorlar işte bundan. Reis dededen alıntıdır..
Çapariyle mezgit mi tutuyorsunuz anlamadım tam olarak..Eşkina vs.. de görmedim geceleri deneyeceğiz diyenler falan var ama iskele karanlık olduğu için o da denenmedi ama belki çıkıyordur.
Narlı balıkçı iskelesinden Sardalya ile İzmarit ve kefal yakalayabilirsiniz. Ufak bir kayalık çıkıntı vardı dalgakıran'ın denize doğru döndüğünüzde sağ tarafındaki yer. Oradan da İspari yakalamışlardı. Ama dalgakıranda deneyemedik. Ozaman arabamız yoktu kamış taşıyamıyordum yanımda. Sandal bulursanız açıkta güzel balık yakalanır herhalde.
narlı köyüne komşu olan doğanlar köyünde 8 yıl peşpeşe tatil yaptım. genellikle ilk zamanlar çapari ve klasik yemli ile izmarit çok çıkıyordu.geçen sene hava değişiminden dolayı rahatsızlandım ve tekneyle çıkmayı gözüm yemedi. bende şansımı kayalıklardan deneyeyim dedim. yem olarak madya kullandım ve ilk balığım 1 kiloluk çipuraydı,peşinden 2 adet yine porsiyonluk sayılabilecek mırmır aldım. gece balığa çıkanı görmedim yanımda arkadaş olmadığı için bende çıkamamıştım.
Ocaklar açıkta avlandık tekneyle, yemsiz çapari attı herkes. tutulan balığın %80'i mezgit, kalanı istavrit ispari sardalya oldu. 1 şanslı kişi de 2 uskumru aldı ki bayağı iriydiler. Teknede yaklaşık 25 kişi vardı müthiş heyecan ve çığlıklar içinde uskumrular geldi. Günü gününe tutmuyor. 1gün var ertesi gün olmuyor balık.
Narlıda annem söyledi bir bölge vardı köyün içinde çarşı gibi bir yer var uzaktan bakmış bir bölgede herkez balık tutuyormuş.