Öncelikle merhaba; Bugün başımdan ilginç olay geçti paylaşma gereği duydum belki ilgilenenler de dener. normal dip takımıyla izmarite atarken yandaki abi olta ağalaştı falan demeye başladı.Bizde dibe takmışsındır falan dedik.Kimsenin oltasında tek bir izmarit bile yoktu çünkü.Derken adam altı eline misinasını çekiyor,çekiyor.. Su üstünde birşey görünce dibe takmadığını anladık ben vay.. lı bi küfür ettim şaşkınlıktan orasını atlıyorum Gördüğüm hiç abartısız 2 kiloluk bir levrekti..o hayvan midyeye nasıl geldi,o misina nasıl kopmadı hala kendime soruyorum.Ama çekirge 3. sıçramadı şansta bir yere kadar.Adamın balıgın suyun 1 karış üzerine çıkarmasıyla balık kafayı savurduğü gibi denize düştü.Şahsen adam nasip dedi ama o balık benim oltaya gelse ve ben kaçırsam peşinden atlardım Sohbt muhabbet akşamı ederken gene başka birisi zargana için gezer el oltası atarken bir ağarlık var dedi ve demeye kalmadan balık bir anda iskelenin altına doğru gitti.Ve çok geçmeden 0.20 misinada koptu.Yani kısacası erdek iskelede herkez izmarite atıyor ama izmaritten başka herşey var Şimdi bende o balıktan sonra izmaritle falan uğraşmak istemiyorum,tutamasamda bir deneyim olur bence.Hayatında istarvit vs.. tutmuş biri için levrek denemek bile bence başarı Ve şimdi siz ustalara soruyorum sizce nasıl bir takım denemeliyim yem olarak ne iş görür.Canlı ispari diyorlar ama tutması uğraştırır.Başka alternatif yem ne olabilir. Şimdiden teşekkürler.
Bende 6 gün sonra erdeğe geleceğim bu balıkesir erdek sanırım ne olur balıkları bitirmeyiniz Sizce izmarit levrek vs. Dışında başka ne çıkar ?
Levrek için ragout raglou ve rapala gibi sahteleri öneririm.Fakat tekne imkanınız varsa yemli olarak (sardalya) takım düşünebilirsiniz.Sitede araştırma yaparsanız levrek takımları ile ilgili istemeyeceğiniz kadar bilgiye ulaşırsınız.Kıyıdan bırakma takımı yaparsanız ispari çabuk öleceği için kefali tavsiye ederim.
Kaşık,sabah ve akşam suyunda tenha mekanlarda iş görür bence geri kalan saatlerde kefal ile bırakma tavsiye ederim ayrıca sağlam bir klasik dip yemli takım ve sülünez yem ile de balık alınabilir.Bir kaç sene önce avcıanıl nickli kardeşimiz de oradan sağlam bir levrek vurmuştu,hemde karadan.Ağırlığı şu an aklmda değil amam ciddi bir ağırlıktaydı.Zıpkın için yanlış tarz amam işe yaramıştı.
Sülünezle yemlenmiş klasik 3 köstek takım, gece de kefal veya ispariyle yemlenmiş canlı bırakma. Henüz sahte, kaşık ve raglou için birazcık erken gibi.
hıımmm aynı olay aynı yerde balıkçı pehlivan nicli bülent abinin yedeğine (ikizine)denk gelmişti ve kıyıdaki sandalcıların yardımıyla balığı aldılar ve 5kilonun üzeriydi
O levrekleri almanın tek yolu : 0,10 ve 0,20 arası sağlam bir misina alıyoruz(Mümkünse fluorocarbon). ucuna 1 no beyaz uzun pala(ben Mustad kullanıyordum) düz iğneyi bağlıyoruz. mümkünse fırdöndüde dahil ağırlık kullanmıyoruz. yem olarak canlı teke veya mamunu takıyoruz(Ben iki adet takardım aynı iğneye). Atabildiğimiz kadar uzağa sallıyoruz. Burada bir püf noktası: takımın uzağa gitmesini istiyorsak, ufak bir taşı yemin 50 cm kadar gerisine misinaya tek düğümle bağlıyoruz. Suya değdiğinde taş kendinden düşüyor. sonra arada yoklayarak bekliyoruz. Gerisi size kalmış . Bu araada canlı teke ve mamun bulamazsanız sübyenin uzun bacağını kesip iğneden sallanacak şekilde de kullanabilirsiniz. Eğer levrek varsa garanti. Rasgelsin.
zaten kopan 2. takım aynen dediğiniz gibiydi..fordöndüyle atıyorlardı sadecee vve misina 0.20 . Ancak o balıgı görürseniz 0.20 yle o balıgı almanın balıga hakaret oldugunu göreceksiniz.Bahsettiğiniz misinayı bulmak hak getire ben buradaki dükkanda hazır dip takımı bile bulamadım bitmiş 2 gündür o bile gelmiyor.
Abi sülünezle denediğimiz kadar hiç birşeyle denemedik.Sadece İzmarit alabildik koca günde oda 4 5 tane..