Erdem'in Sevinci

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Bir hafta iple çektiğimiz hafta sonu nihayet gelmişti. Erdem’le birlikte Sabah 8:00 gibi kalkıp kahvaltıyı yaptıktan sonra yola koyulduk. BU hafta niyetim tavuk bağırsağı almaktı. Birkaç tavuk çiftliğine uğradık ama maalesef yem yapımında kullandıklarını beyan ederek bizi geri çevirdiler. Yine tavuk göğsüne kaldık. Avlağa varıp ilk zargana toplarını denize saldık. Ikına sıkıla yanıma sokulup baba be şeytan olası atmak istiyorum dedi. Ikına sıkıla çünkü o olta yapmaya başladı mı ne iğne kalır çantada ne iplik. Zoraki de olsa yap dedim daha olta suyla buluşur buluşmaz aha aha diye misinaya sarıldı ve zarganayı çekti. Bir tane daha yapabilirmiyim dedi hevesi kırılmasın istedim yap dedim. Bizimki zargana topunu bıraktı bir o şeytana koşuyor bir bu şeytana…
    Az sonra baba levrek geliyor levrek sesini duyunca döndüm balığı sudan çıkarmak üzere. Bu alabalık dedim. Gökkuşağı alabalığı idi. Erdem bir o oltaya bir bu oltaya koşup duruken 7 Zargana bir de Alabalık tutmuştu. Bulunduğumuz yerde en çok balık tutan kişi idi. Ben mi ? Sıfır çekmedim ama bir de değil. Erdem balıkları livara koymuştu. Birilerine göstermek için olsa gerek yanımızdan birkaç kişi geçerken Baba ben balıklarıma bakmak istiyorum dedi. Sudan balıkları çıkarınca Oradan geçenler hemen yön değiştirip Erdemin yanına geldiler. Bu ne balığı soranlara gerine gerine gökkuşağı alabalığı diyordu.
    Avlakta bu kadar çok sayıda tek balık tutan Erdem olduğu için akşama kadar ziyaretçisi eksik olmadı. O’ da her gelene üşenmeden denizden Livarı çıkarıp gösteriyor ve bir daha livarı denize koyuyordu. Saat 3:00 gibi Mustafa abi aradı nerdesiniz diye. Sizin orda diyince atladı geldi. Semaverde bir çay demleyip içtik bir kaçta fotoğraf aldık. Mustafa abi pehlivan abimizi de çağırdı epydir görüşemiyorduk. O nunlada hasbihal fırsatı bulduk. Eve dönerken Erdem önümüzdeki haftanın planını bile yapmıştı.

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  2. Okan_uA

Okan_uA .

İlk resimde daha dedim bizim buralarına benziyor :) İkinci resimde de bi baktım o da ne usta :D yarısından bile tanıdım :D

Bir de bakıyorum bakıyorum o balık levrektir diye yok alabalık gibi duruyor o da çok ilginç ne arıyor tuzlu suda ve Bandırmada. :rolleyes: Erzurumdan gelirken falan alabalık mı aşıladınız arada :D

Burnumuzun dibinde olduğu halde gitmiyorum oraya yaklaşık 1 senedir. Ama bunlardan sonra finaller bittiği gibi damlayabilirim orlara.:)

Avınız daim olsun,tebrikler.

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Maasallah,maasallah! Ufakligi iyi yetistiriyorsun Murat agabey :)
    Rastgele insallah :)

4. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Maşallah çok güzel bi av olmuş Tebrik ediyorum Erdem´i.Gökkuşağı alabalık dediğiniz balık bana Somon Balığı gibi geldi acaba ben mi yanlış düşünüyorum Daha güzel avlar diliyorum Rastgele

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat abi Erdem'e kocaman bir maşallah, denizden daha kimbilir neler alacak..

Onun hevesini kırmayan sana da teşekkür, iyi yetişecek inşallah yanınızda..

Tebrikler..

6. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Önce Erzurum'u görünce tatlı suda zargana var mıdır ki diye kafam karıştı sonra da alabalık diyerek bakınca bu sefer bandırmada nasıl olabilir diye...:)
    Ne yazık ki alabalık değildir tutulan somondur. marmaradaki çiftlikler geçen ay patlayınca demek ki tüm marmara genelini yayıldı bu balık. bakalım kalıcı olabilecek mi...

7. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    al benden de o kadar..o gidip gelmeyi bende yaşadım yav diyorum zargana ve alabalık ne alaka yoksa hem tatlı hem tuzlu su canlısı barındıran bir yer mi var bilmediğimiz:) neyseki idrak etmeyi başardık..

delikanlıya tebrikler..inşallah hayat boyu böyle şanslı olur..

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler,adaşıma selamlar :)

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Murat bey tebrikler, Erdem ' i özel olarak kutlarım. İnşallah benim oğlum da büyüdüğünde beni balık konusunda yalnız bırakmaz, Erdem kadar hevesli olur:) . Gökkuşağı alasını da bir dahaki sefere sahte yemle denettirin de Erdem bir de bu zevki tatsın, levrekten daha savaşçı bir balık olduğunun şahidiyim; ( http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37707 ) sevgiyle kalınız.

10. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Babaya da oğula da ayrı ayrı tebrikler.Daha güzellerine rasgele.

11. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    avınız ve şansınız bol olsun benim tatlı yiyenim ve murat abi yine erzurumu taşımızsınız oraya yaradan sizi alabalıksız bırakmıyor işte o kadar temiz kalbiniz var sizleri özlemedim desem yalan olur bir kuş olur uçar gelirim yanınıza inşallah tekra bol şans

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok daha güzellerine layıksınız ve inanıyorum ki onlarda oltalarınıza gelecek inşallah.;)

Burada da aynı işler orada da; Erdem tutardı en güzel, en baba balıkları senle ben seyrederdik gururla. Çok iğne, takım telef etmiş olsa da, hemen her av gününde bizleri zıvanadan çıkaracak nice türlü işler yapsa da kesinlikle bir balık alırdı. Hiç eli boş döndü mü? Ben hatırlamıyorum, dönmedi. O bizlerin uğurlu meleği olmuştu her avımızda yıllarca. Erdem varsa, gam yok...:)

Yıllarca aynı avlaklarda olta salladıktan, aynı havayı soluyup aynı gökyüzüne baktıktan sonra böyle uzaktan uzağa olmuyor ama, hayırlısı diyelim. Yaşamak varken aynı gönülde, yazacak bir şey bulamaz oluyor insan...

Öperim o güzel gözlerinizden, Allah'a emanet olun. Candan tebrik ederim canlarım benim.;) :)

13. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Erzurumdan gelip bandirmadadenizde alabalik tutmak??bu kadarda Balli olunmaz be yaw:D

14. modena

modena

somonu görünce içim gitti...zarganaları görünce de aklım...nasıl yani derken patlayan havuzlar aklıma geldi...:)

avınız için tebrikler...insanoğluna tek bulaşması gereken hastalık bu olmalı...:)

15. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Murat abi harikasınız ya gerçekten...Somonu görünce benim de aklım çıktı yerinden.
    Turgay abiye katılıyorum bu iş patlayan çiftlik havuzlarıyla ilişkili bence de.

Sezonu kapattık derken harika raporlar geliyor elinize sağlık:)

16. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Baba oğul ikinizi de tebrik ederim, afiyetle yersiniz inşallah...

Bu arada tavuk bağırsağı konusunda biraz aydınlatabilir misiniz? Hangi balık için ve ne şekilde kullanılır? Ayrıca bilgisi olanlar da katkı sağlarsa sevinirim. Arayıp bulmaya zahmet etsek değer mi değmez mi?

Saygılar, sevgiler...

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "ama bu bizim japonya içine giremeyeceğimiz anlamına gelmiyor."

İçin somonlara gitti, aklın zarganalara gitti, patlayan havuzlar da aklına geldi.

Aklındaki patlayan havuzlar, zarganalarda. İçin de somonda.

:eek: :D :eek: :D

18. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Teşekkürler Okan Kısmet olursa o finaller bittiğinde damlarsan beni de haberdar et

Sağ olasın ufaklık pire gibi maşallah

Teşekkürler size de kısmet olması dileği ile. Daha önce Erzurum da da bunların aynısını tutuyorduk ve gökkuşağı diyorduk.

Adamın yani çocuğun kısmeti bol maşallah her şey alabilir Teşekkürler

Bu balığın çiftlikten kaçtığından haberim vardı ama bu kadar çabuk gezintiye çıkacağını düşünemmiştim.

Teşekkürler yok yok bildiğiniz Marmara denizi

Teşekkürler selamalr

Valla Nuri (Balli) ayrılınca tek arkadaşım Erdem oldu .Sahte yemle değilde döner kaçıkla Erzurum da çokça almışlığı vardır mücadelesine şahittir.

Teşekkürler inşallah sizede…

Vay Selimoviç sen yaşıyor musun .Sağolasın bizde seni özledik arada bir kulaklarını çınlatıyoruz.Bekleriz

Yine aynı takım çantasının başında oturup didiniyor. Takım çantasına bir elimi atıyorum ne iğne kalmış ne iplik. Bu hafta sonu da bayağı didikleyip durdu çantayı ve ben hala takımları ne alemde diye kontrol etmiş değilim.Yinede tonlarca balık tutsaksa sensiz tadı olmuyor.Senin işin İnek emmez dana almaz hesabı bana göre değil diyip işi savsaklıyorsun.

Hem de ne balli toş seker katılmış cinsinden

Teşekkürler

Teşekkürler .Biz eksi 20 lerde sezonu kapatmıyorduk ki

Teşekkürler Tavuk bağırsağı hangi balığa nerde ne kadar atılır bilmiyorum sadece daha kokulu bir şey olduğunu duyduğum için deneyeceğim Hangi balık gelirse..

Son düzenleme: 11 Ocak 2011
  19. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abi naptınız siz:confused: :D :D

Valla Bülent abiyle telefonda konuşurken söyledi inanamadım.Bu nasıl rapor?Somon bandırma da? :D:D Abi ellerinize sağlık gerçekten çok sevindim.Şu sınav döneminde memleketimden gelen güzel haberlerle motive oluyorum.Devamını dört gözle bekliyorum

20. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bundan sonra erdem marmaradan aynalı sazan tuttum derse şaşırmayacam:p

murat ve erdemin yanlarına gittiğimde erdem sevinçten uçuyordu hemen livarı gösterdi baaakkk mustafa amca hepsini ben tuttum :) o anki sevinci ve mutluluğu herşeye değerdi bence :)