Erdemli'den sonraki sahil şeridinde en iyi av yaptığınız yerler hakkında önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Rastgele..:thumb:
dost olduğumuza göre şöyle yazayım Rapala ve Yozuri 11cm yada 13cm sardalya (gündüz avların için), beyaz (gece için ) benim tercihim rapala max rap 13cm ve yozuri tobimaru sardalya 11cm , minumum almanı tavsiye edeceğim sahteler. Paşa türbesi silifke tarafına git gündüzden ama önce yukardan şöyle bir incele burun olan ve balığı yakaladığında alabileceğin noktadan atışlarına başla kesinlikle bir şeyler alırsın. Gece devam ederken kesinlikle suya ışık tutma. Yarım dolunay da mutlaka deniz ana birşey verir. Sırt ağrısına dayanabilirsen sabahla gün ışıyana kadar. Gün doğduktan sonra balık alma ihtimalin çok kuvvetli fakat gündüz balon yapar 2-3 kiloluk sahteyi götürme ihtimali var. Ayaştan itibaren o kıyı şeridi mutlaka av verecek. Belki ilk gittiğinde tutamazsın ama zamanla yer keşfi yapmış uygun olanı bulacaksın. Akkum sahiline bakan karşılıklı koyların kayalarının üstünden aynı şekilde avlanabilirsin. Tırtar zaten duymuşsundur, marinanın dış kısmı fenerin doğu tarafında at çekte ve yemli de avlanırsın ama oranın müşterisi çok olur. Sana bir püf nokta daha yazayım Yemli de Kamışın surf olacak misina ve makinen iyi olacak en az 100 gr kurşunla en ileri atış yapacaksın Kısa atarsan kesinlikle takılır Paşa türbesi ve akkum için. buraya ava gelenler genelde surf sistem olmadığından ileri atamazlar ve balık alamazlar takılır sonra hüsran olur. Yemli de en az bir surf kamış 3,90 yada boyun uzunsa 4,20 de olabilir. Misina 0,35 beden köstekler önemli flukarbon 0,30 olacak yem canlı kurt tercihimdir yanında sardalya olsun 1/0 iğne ile fleto yaparak büyük balıklara atarsın.Yazacak çok şey var ama şimdilik bukadar. Rastgele.
Teşekkür Üstadım verdiğin bilgiler ışığında hareket edeceğime emin olabilirsin. Ben belkide amatöründe amatörüyüm bu konularda en önemli şey olan teknik bilgiyi bi türlü öğrenemiyorum. Ama bunun deneyimler sonucunda gelişeceğinin de farkındayım. Çok teşekür ederim üstad. Arada sorularımla seni rahatsız edersem kusura bakma. Sağlıcakla kal. Rasgele... :thumb:
şu en üstte yazdığın yazı görünmüyor tam biraz değişik yazmışsın, hülasa, Erdemlide resifler atılmıştı son durum nedir, fayda etmeye aşladımı? haberiniz var mı?
Üstad olmak için zaman var ama genede teşekkür ederim. Üstadlara ayıp olmasın. Bizim nacizane iki balık, usta adayı balıkcı bizimki. elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım.
Trol Kardeş Trollerin o atılan resifleri de silip süpürdüğü söyleniyor. Tekneciler bayağı şikayetçiydi durumdan.
arkadaşlar bugün bir arkadaşla beraber akşam tırtar limanına gideceğiz. özellikle limanın neresinde iyi balık yapıyor, ayrıntılı olarak tarif ederseniz sevinirim...sabahlamayı düşünüyoruz....şimdeden teşekkürler....
walla troller birşey bırakmıyor tırtar limanında tekenmizle açılıyoruz bize bile rahat vermiyorlar ama genede 20 30 metreden sonra porsiyona yakın balıklar çıkmaya başladı özellikle 2 haftadır kişi başı 1,5 kg altıan düşmüyor tutulan balıklar bende 2 haftadır 2,5 kg altına düşmedim özelliklede ipek misana kullanmaya başladıgımdan beri balıgın kaçtane yemimi yiyip katıgını bile hissedebiliyorum o derece tavsiye ederim kesinlikle bu pazarda gidecem rapor veririm gene
artık gidebilirsin limanda içinde ve dışında balk yapmaya başladı biz tekneyle 3 kişi 11,5 kg fazla balık aldık yem yaptıgımız için eksik çıktı kilo limanda kurt kullan mırmır var alıyorlar karakulak da yapıyor diyorlar rastgelsin