Arkadaşlar Mersin,erdemli-kızkalesi arası adında limon geçen bölge açıklarında,botla çıkarsam bu mevsim de ne yakalanabilir?Bölge tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Umut Bey, Limonlu'da Eğitimciler sitesinde malesef 4 yıldır gidemediğim bir yazlığımız var.Ben orada hiç açılmadım sadece kıyılardan takıldım ama orada özellikle öğleden sonra akşama kadar bizim komşular botla açılıyorlardı.Zaten görürsün açıkta yan yana balık tutan tekne ve botları.Komsular mercan,Çıplak,Kopez,karagöz ve bazen de sarıkanat ve çupra larla dönüyorlardı.Rastgele..
Murat bey teşekkür ederim. Peki avcı balık çıkıyormu oralarda... torik-yazılı orkinos-turna-sinarit vb.?
Eylül ayında balık sürülerinin peşinde gezen çok avcı balık gördüm,kıyıdan izleyebiliyorduk,hatta bazen yunuslarda bu karnavala katılıyorlardı.Bu mevsimde durum nedir bilemem
Bu Mevsimde Sabaha Karşi Baraküda(turna) Oluyor (muş), Ceylan çikiyor(muş) Diye Duydum, Eniştemin Avlaği Da O Civarlar, Bilgiler Ondan Geliyor, Ama Dişe Dokunur Bişeyler Yok Bu Ara Sanirim, Eylülden Sonra Avci Için Ben De Getireceğim Tekneyi O Bölgeye, Sağlicakla...
Sahte önerim yok ama o bölgede derin suya mercan için gidiliyor en çok! Mersin açıklarında neredeyse heryerde mercan alınabiliyor Sahil kısmında bu aralar balık yok! Bugün Töbank tesislerindeydim Limonludan biraz ileride! sahilden biraz deneme yaptım ama çok ufak vuruşlar vardı. Benim dikkatimi çeken o bölgede balon yoktu olsaydı atlardı kesin