Erikli-Mecidiye tarafında kıyı avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ahaka tarafından paylaşıldı.

1. ahaka

ahaka Arif

Sevgili arkadaşlar ve ustalar,
    Kısmetse cuma ve cumartesi günü erikli ya da mecidiye'ye(edirne) kıyıdan balık avı için gitmeyi planlıyoruz.O tarafları bilenlerden yardım rica ediyorum.
    1-Gitmeye değer mi?
    2-Ne gibi takımlar bulundurmalıyız?
    3-Hangi türler çıkabilir.
    4-O taraflarda önerebileceğiniz avlak olabilirmi?(Avlak bilgisi sormak istemezdim ama şehir dışına gittiğimiz ve sadece 1 günlüğüne olduğu için sordum kusura bakmayın)

Biz kıyıdan rapala,kaşık ve silikon denemeyi düşünüyoruz uygunmudur.
    Bize,bilgisi olup yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler ve avlarınız rast gelsin. :thumb:

2. sanje

sanje Burhan

Merhaba Arif,

Bu yaz ve ondna önceki iki yaz orada tatil yaptım ve her gün balığa çıktım Bu yaz çok güzel çipura aldım oradan. Sana orada avlak olarak İşçimen Otelinin önündeki iskeleden atmanı tavsiye ederim. Ayrıca yem içinde denizin yanında bulunan tuz gölünde çıkarılan mamunları satan bir abi var orada. Kayalıklara giderken küçük bir barakası vardı yazın şimdi varmıdır bilmiyorum ama her zaman buradayım diyordu.

Şİmdiden bol şanşlar..

NOT : Tam şu anda orası otelin önü levrek yapıyor.. Yanında bol miktarda sahte bulundur. Akşam saatleride güzel mırmır yapmakta.. Benim dediğim bu yerler Erikli sahilde.

3. istavrit

istavrit Boğaç

Balık için gidecekseniz şu sıralar değmez zira balık yok.
    Yok ben kafayı sıfırlıycam derseniz hiç durmayın derim ;)

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Eriklide giriste bir azmak var ordan samandirali sistem ile canli teke kullanarak levrek alindigini duymustum:) denemeye deger cok güzel yerler oralar:) at cek deniyebilirsiniz:) simdiden rastgele

5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bu mevsimde klasik dip oltası kullanıcaksın en mantıklısı odur. Sülünes olabilir, haşlanmış karides, veya ordaki balıkçılardan kalamar fln bulabilirsen güzel iş yapar diye düşünüyorum. Şu mevsimde oralarda çok fazla avlanmadığım için kesin bişey diyemiycem ama ibrice limanında fln bolca izmarit tutma şansın var gibi geliyor. Şimdiden rasgtgele raporunu bekliyoruz..

6. prozack

prozack serhat

.

bende 2 senedir işçimende tatil yapıyorum.restorandakı balıklarda cok güzel :) iskele derken tahta bi iskele var.orasımı abi

7. ahaka

ahaka Arif

Burhan bey selam,bilgiler için çok teşekkürler.İşçimen oteli biliyorum bende bu yaz kısa bir süre oradaydım.Ben kayalıklardan avlanıp ispari almıştım.Not kısmında tam şu an demişsiniz siz de oradamısınız eğer oradaysanız görüşürüz belki.

8. ahaka

ahaka Arif

Valla niyetimiz levrek ama bakalım kısmetse.Olmazsa da artık dediğiniz gibi sıfırlanır deniz havası alır geliriz.:)

9. ahaka

ahaka Arif

Canlı teke bulursak balık ta buluruz gibime geliyor.Bence de süper yerler,helede yazın tadına doyulmuyor.:)

10. ahaka

ahaka Arif

Valla bildiğimiz teknikleri deneyeceğiz artık yemli dip oltasıda yaparız.Balık alabilirsek raporuda zevkle yazarım artık.:D

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ufak bi dip not veriyim; eger tekeyi canli bulursan samandirali sistemi uygula zira 3 dip takimda kuyruktan taktigin tekeler savurmanla kuyruktan kopacak ve olta denize bos girip bos cikacaktir:)

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    gelecekte lüleburgaza taşınmayı düşünüyorum erikli-burgaz arası kaç saat bilen var mı:)

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Erikle burgaz arasi yaklasik 2 saat malkara uzerinden gidersen:)

14. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    uzakmış tekirdaga geliriz artık:)
    çagrı balıklar eşkina mı?

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yok levrek:) bitane ufak eskina var kurtaramadigim:(

16. ahaka

ahaka Arif

Çağrı bilgiler için teşekkürler.

17. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Arif kardeşim ben çanakkale Ayvacık Assos tarafında Sivrice de bulunuyorum bizim buralarda kıyıdan ilk başta çıpra çok güzel av vermekte,
    sardalya, sülünez ve mamun yanında getir, murmır ve sargozda arada sırada da olsa var, yemli veya at çek ile de levrek alanlar olduğunu söyleyebilirim, ama gene havaların kıyıdan avlara müsait olması lazım, son durum bundan ibaret eğer bu taraflara gelirsen seni bekleriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

18. ahaka

ahaka Arif

Orhan abiciğim değerli bilgilerin ve cevabın için çok teşekkür ederim.Demekki hedef avımız yemli ile çipura,kaşık silikon ve rapala ile levrek olmalı yazılanlar doğrultusunda.Tüm cevaplayan dostlara teşekkürler.Kısıtlı zaman olduğu için bu sefer Sivrice'ye kadar gelemesekte inşallah ilkbaharda sizin o taraflara gelmeyi çok istiyorum.Bir gün tanışmak ümidiyle kendine iyi bak abiciğim.

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Simdi at cek levrek sezonu icin verimli ama ben yinede yemli levrek iinde zorlayin derim uzun köstek 2 li dip oltasi ve tekenin kuyruktan canli takilmasi ile verimli bir av gerceklestirebilicenizi düsünüyorum.

20. ahaka

ahaka Arif

Su an erikliden donüyoruz bol bol deniz havası aldık.Sabah saat 6
    Gibi başladığımız avımızda kasık,rapala (Bilumum marka ve çeşit)yemli dip olta,Samandırali sistem yemli,Silikon çeşitleri denedik ama maalesef sonuc hüsran.Kismette yokmuş saglık olsun.