Erma 2400 Siesta 3608 kamış ve önerileriniz.

Konu, 'Kamışlar' kısmında Syner tarafından paylaşıldı.

1. Syner

Syner Ali

Favori Kamış:
    Lineaeffe Power Drive 3.90
    Favori Makine:
    Quantum Smart Surf
    Merhaba arkadaşlar,
    Asıl konuya geçmeden önce sizlerle tanışmak ve bir süredir takip ettiğim forumda daha paylaşım dolu vakitler geçirmek için konuya biraz farklı yönden başlamak istedim,

Adım Ali, çocuk yaşlarda abimin balık maceralarında hevesimle kıyıdan ve tekneden pendik, kartal(atalar), çengel köy, mevkilerinde maceralarımız oldu, sonrasında askerlik, evlilik, çocuk hayat koşuşturmacası derken bu etkinliğim ve balık tutma maceralarından çok uzak kaldım, fakat son zamanlarda bir kaç amatör arkadaşımla birlikte içimdeki balık tutma tutkusunun gün yüzüne çıktı ve şimdi kendimi tutamadan vaktim olsa hergün balık tutmak için kendimi sahile atmak istiyorum.

Bir arkadaşım vasıtasıyla elime (Teleskopik Erma 2400 Siesta 3608 kamış 3.60 boyunda - 50-100gr atarlı) ve (Guardian 5.2.1 8+1 makina) geçti bu sistem ile birlikte istanbul, pendik, tuzla, kartal ve boğazda denemeler yaptım, en son 27.10.2013 pazar günü sabah saat 04 - 11'e kadar kamış beni çok yorduğu gibi atarı da düşük geldi, ayrıca oltaya balık takıldımı takılmadımı onu dahi anlamakta zorluk çekiyorum, ancak 2,3 balıkta biraz hissettiriyor kendini oda yakına çekince.

2,3 gündür devamlı av market sitelerini forumları kolaçan edip duruyorum çok marka var ve çok fazla çeşit var, hangisi bana göre karar veremedim, fiber mi karbon mu olsun bilemedim ikisininde arasındaki farkı biraz biliyorum fakat siz değerleri üstadlarımdan yardım almanın farz olduğu kanısına vardım,
    Yukarıdada belirttiğim gibi gerek boğazda gerekse kıyı sahillerinde kartal, tuzla gibi yerlerde avlanmaya çalışıyorum ortalama 75-120gr ağırlığın ve 3.60 uzunluğun ideal olduğu görüşüne vardım.
    Fiyat aralığım 75-100 TL arasında
    Değerli üstadlarım lütfen bu konuda bana yardımcı olarak kamış önerilerinde bulunabilirmisiniz.
    Teşekkürler.

Bugün yine araştırma yaparken aşağıda ki kamışlara rastladım.

http://www.balikdunyasi.com/asp/product/20030/Lineaeffe-POWER-DRIVE-360CM

http://www.avistanbul.com.tr/asp/product/5550/2309-ALBA-HUNTER-KAMIS-360CM

Son düzenleme: 29 Ekim 2013
  2. Syner

Syner Ali

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Quantum Smart Surf
    Tekrar merhaba arkadaşlar,
    Tahmin ediyorum ki forumda benimde açtığım konu benzeri başlıklar çoğunluğu bir hayli yükseldiği için sizlerin aynı konulara cevap vermekten yorulduğunuzu düşünerek konuma tavsiye olarak görüş bildirmekten kaçınıldığı konusuna vardım, ancak bir selam olur ümidim sürüyor.

Bugün tekrar sahilde balığa gitme şansım oldu :) (Teleskopik Erma 2400 Siesta 3608 kamış 3.60 boyunda - 50-100gr atarlı) ve (Guardian 5.2.1 8+1 makina) ile levrek veya çinekop ümidi ile akşam hava kararınca yemli beklemeye başladım ve kullandığım kamış ve makina sebebiyetiyle pek sağlıklı geçmedi balık yemin yarısını yediği halde ne kamışta çıt çıkmadı :( , gece eve geldiğimden beridir kamış ve makinalara göz atmaya devam ettim ve forumda da son güncel konularına göz attım ve ortalama kafamda ürünleri kararkıldım lakin yinede sizlere danışmadan ürün alıp sonrasında pişman olmaktan korkuyorum açıkcası, lütfen aşağıda belirttiğim ürünlerin kombinasyonlarında bana yardımcı olurmusunuz.

Makina olarak düşündüğüm
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi makine
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-02.05.003

Kamış olarak bir kaç çeşit belirteceğim hangisi idealdir çıkamadım işin içinden.

1-Lineaeffe Power Drive 390cm Kamış
    http://www.avmarketi.com/asp/product/136798/Lineaeffe-Power-Drive-390cm-Kamis

2-Lineaeffe turnafresh kamış 3.90
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5016/Lineaeffe-turnafresh-kamis-3-90

3-Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m

Misina olarak:
    Fluorocarbon 0.30mm misina

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme: 30 Ekim 2013
  3. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    ryobi ecusıma güzel bi makina seçimi yemli şeçimi için ideal bi makina. kamışa gelince linaeffe sprit uygun olacaktır çok hassas iyi bir kamıştır ben kullanıyorum şuana kadar sorunum olmadı ama şuanda av bayilerinde biraz bulmak güç olur diye düşünüyorum diğer kamışları kullanmadığım için yorum yapamıycam sprit bir araştırın bence. yemlide vuruşların hassaslığını hissetmek istiyorsanız örgü ip kullanmanızı tavsiye ederim bu zevki hiç bir mono misina vermiyo çünkü.

4. Syner

Syner Ali

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Quantum Smart Surf
    Merhaba İsmail,
    Yorumların için teşekkürler, "Lineaeffe spirit surf 3.90m" kamışının Lineaeffe' in 2012 katoloğunda %100 karbon olmasına rağmen esnek olmadığını belirten bir bir ibare mevcut, 125+gr atışlarda herhangi bir sorun yaşadınmı yada yaşıyormusun ?

5. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Fazla abanmamak kaydıyla kaldırır ben 115 gr geçmedim açıkçası 125 şi atan arkadaşlar oldu ali bulabilirsen bu kamıştan memnun kalabilirsin kardeşim ama italatçısı bu maldan getirtmiyo yanlış hatırlamıyorsam av bayilerinde stoklarda bulabilirmisin bilemem.linaeeffe kamışlarında tutulan bi seridir bu kamış bide aynı ayarda http://www.avmarketi.com/asp/product/5004/Lineaeffe-freestyle-kamis-4-20 var.

6. Syner

Syner Ali

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Quantum Smart Surf
    Çok teşekkür ederim İsmail öneri ve tavsiyelerin için, tanıştığıma da memnun oldum ayrıca.
    Ancak belirmiş olduğun ürünleri incelediğimde yüksek atar ve tasma durumlarında ki eğilme şekilleri için pek ideal olmadığı kanısına vardım, aslında kendi düşüncemden çok firma katalog veya açıklamaları beni şüphe içerisinde bıraktı, bu yüzden "3-Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m" ürününü eledim, 125+gramaj 'a sahip kurşunlar kullanmayı da gereksinim duyacağım avlaklarım olacağı kanısındayım.

Muhakkak ki her ürünün bir ömrü vardır ancak kendi bütçem de en ideal ürünü almak için araştırmalarıma devam edeceğim.
    Şimdi diyebilirsiniz ki madem kataloglarda yazıyor direk oraya bak ideali bul, vb... evet buda bir çözüm yolu olabilir ancak çok fazla marka var ve her markanın aynı türe bağlı birçok varyasyon ürünü mevcut ve bu sportif olmayan biri için içerisinden çıkmakta bağzen zorluyor insanı helede benim gibi, örneğin bir gıda ürünü alırken başında 5 dk boyunca durup onumu alsam bunu mu alsam bunun fiyatı yüksek kaliteli ürüne "benziyor" ancak daha önce tatmadım ya beğenmezsem, diğerinin fiyatı düşük bunun ortalama tadını biliyorum ama tanımadığım bir marka gibi :)
    Paranoyaklık olabilir belki bu :D

Bu sebeplerden dolayı sizlerin tecrübeleri önem taşımakta tüm yardım isteyen amatör arkadaşlar için.

Birde şu konu mevcut, ben yabancı bir firmada arge ve teknik destek bölümünde yeni çıkan veya uzun süre önce çıkmış ancak güncellemeleri olan ürünleri gerek son kullanıcıdan önce gerekse son kullanıcıya satıldığında devreye alma çalışması ve eğitimlerini veriyorum, yeni bir teknolojik ürünün hatta şöyle de diyebilirim en küçük bir yeni teknolojik ürünün arge çalışması, üretimi, testleri, lansmanı, piyasaya sürülmesi vs... 4,5 seneyi buluyor, ancak kamış veya makina veya da misina gibi ürünlerin imatlarını ve direk satışlarını yapan firmalara bakıyorum her sene 10'larca yeni bir ürün piyasaya sürülmüş, bu çok zor bir şey aynı ürünün varyasyonlarını veya editions ürünleri aktarsalar ve bunu belirtseler OK, ancak bakıyorum ürün Yeni olarak ibare belirtiliyor, bu forumda sportif üstadlarımız da vardır bilmediğim yanlışlıklarda olabilir affedin ama bana garip geldi.

İşte bu ve buna benzer sebeplerden dolayı piyada ki ürün bolluğu bir hayli fazla durumda buda kullanıcıların kafaları çok karışıyor, iyi bir maddiyata sahip olan insan harcadığı bir kaç yüz lira önemli olmayarak sırf denemek için bir çok ürünü alabilir ancak bu tür bir balık tutma etkinliğe bağlı olan fakat kısıtlı bir bütçesi olan insan için zor hatta taksitle bile bu ürünleri alan bir çok insan vardır.

Konuyu kısa keserek siz forum arkadaşlarımın kombinasyon yorumlarını beklemekteyim teşekkürler :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhabalar, umarım içinize sinen malzemeler alırsınız.

Spirit surfu kullanıyorum. Hafif ancak hassas bir kamış değil. 2 istavriti veya 1 sarıkanatı sanmıyorum ki hissedesiniz. İp misina kullanırsanız belki.
    Zaten uzun süredir stoklarda da yoktu. Kötü kamış değil ama sana pek uymayacak sanırım. Zaten kendin de elemişsin. :)

Makina olarak ryobinin düşündüğün modeli, genel olarak övgü alan başarılı bir model. Fiyat performans olarak bence iyi bir seçim olacaktır.

Kendim kullanmasam da uzun süredir kamış konusunda olan fikir teatilerinde bence İstanbul için fiyat performans olarak 2 kamış ön plana çıktı.

İkisi de birbirine yakın özellikte ve ağırlıkta. İkisi ile ilgili de hassas olduğuna dair birçok yorum hatırlıyorum.

Kamışlar :

Lineaeffe Surf Mill 4,20 (330 gr) :190 tl civarı
    Lineaeffe Spider Surf 4,20 (345 gr) : 190 tl civarı

Kamış olarak bu kadar bütçe ayırmamışsın ama bence bir kere al tam al. Yoksa daha fazla harcama yapıyorsun. Aldığın malzeme sana yetmiyor. İstanbulda olsam bu kamışlardan birini seçerdim büyük ihtimal.

Gene de önerilerim, genelde forumda yapılan yorumların sonuçlarındandır.
    Kendim kullanmış değilim ama birçok kullanıcı yanılıyor olamaz bence. :)

Şimdiden ne alırsan hayırlı olsun. :)