Erzincan Fırat Nehri

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ekinox tarafından paylaşıldı.

1. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    Arkadaşlar Aklima Gelmişken Paylaşmak Istedim.babam Karayollarinda çaliştiği Yillarda Kemah-iliçta şantiyede Kaliyodu 10gün Orada Sonra 4gün Izin Yapiyodu.standart Avlanma Tekniklerini Denemelerine Rağmen Balik Yakalayamamişlar Ilk Zamanlar.birgün Iş Dönüşü Acemoğlu Köprüsünden Geçerken Aşağidan Bir Adamin Sirtinda Bişeyler Taşidiğini Görüp Merak Etmiş Ve Beklemişler.adam Yukari çiktiğinda Omuzlarinda Birer Tane Kefal Baliği Yere Birakmiş.tahmini Olarak 10 Kg Civari Kefaller.yem Olarak Ne Kullandiklari Sorulduğunda Ise Kirmizi Kanatli çekirge Demiş.tabi Akla Hemen çekirge çekirgedir Kirmizisida Bir Maviside Demişler Ama Denediklerinde Gerçekten Kirmizi Kanatli çekirgeye Geldiğini Görmüşler.babam Ogünden Sonra çok Güzel Baliklarla Eve Dönerdi Hatta Ben Ozamanlar Küçüktüm Gördüğümde Irkilmiştim Bir Baliğin Bukadar Büyük Olacağini Düşünmemiştim Hiç.şimdi Antalyada Yaşiyorum O Büyüklükte Baliklari Sadece Yaban Tv Ve Cumartesi Pazarinda Görüyorum.olurya Firatta Avlanmak Isteyen Arkadaşlar Olursa Akillarinda Bulunmasi Için Paylaştim.herkese Rastgele

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    10 kilogramlık kefaller(?) görülmeye değer. :)

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nuri abi bunlar Fırat'ın meşhur şabut,caner ya da hint sazanı denilen balığı olmasın?

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili NUri
    Tam 3 sene Batı Fıratın(Fıratın ERzincan dolayları)nerdeyse her bölgesini o zamanlar bilebildiğim yöntemlerle avladım.Elbette bir Tatlısu Kefali o zamanlar dahi 10 kg'lara erişemezdi.Esasen bu balık azami 3,4 kg falan olabilir.
    Kemah boğazının coğu yeri sanırım halende ellenmemiştir.Buralarda dev balıklar vardır.Ancak bunlar kefal olmayıp,büyük bir ihtimalle Şabot yada Kemaliye yakınlarında Baraja girmeden şişen ırmağa barajtan gelen sair sazan ve türleri gibi balıklardır.
    Ancak bana 30 sene evvel sorulsaydı Batı Fırat bende derdimki orada 5,10 kg'lık tatlısu kefalleri var derdim.
    Sevgi
    yle kal

5. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    sadece kefal değil kollarada kebandan yumurtlamaya giren caner balıklarıda var.erkekleri küçük dişileri çok büyük oluyolar.dediğim gibi avlanam imkanınız olursa kefallerin ne kadar büyük olduğunu sizde görürsünüz

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Özgür, maalesef köprünün altından çoook sular akmış. Saygıdeğer büyüğümüz Vedat ağabeyimizin ifadelerinden anladığım kadarıyla eski güzel günler, heyhat! mazi olmuş.:eek:

7. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    evet malesef artık heryer mazi oldu.ben aslen sivaslıyım ama antalyada yaşıyorum.keşke biraraya gelip sizleri sivasa balık yakalamaya götürme imkanım olsa gelmek istemezsiniz.yakaladığınız en küçük balık 5kg aşağı olmaz.ama malesef antalyada her yaban tv izlememde içim gidiyo.çünki burada malesef büyük balıktan geçtim ama 1kg dahi balık yakalamak neredeyse imkansız gibi görünüyo