Erzurumda bilinen avlaklar?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında cetin tarafından paylaşıldı.

1. cetin

cetin

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Avcı
    Merhaba arkadaşlar,

2 Arkadaş, Bir süre Erzurumda bulunmamız gerektiği için, malum ki denizden baya bir uzak kaldık. Ne yapsak derken, bir kaç adet barajda alabalık, sazan ve aynalı sazan avlandığına dair duyum aldık.

Bölge hakkında pek bilgimiz olmadığı için konu açma ihtiyacı duydum.
    Erzurum civarında, çok uzak olmamak şartı ile alabalık, sazan ve aynalı sazan nerelerde avlanmakta? Bununla birlikte özellikle iğne olarak ne kullanılmakta? (Kuzgun barajında durum nedir bilen varsa ve iğne-misina hakkında yardımcı olursa sevinirim)

0.40 misina ile nasıl bir takım hazırlasam uygun olur, yada 0.40 uygunmudur? Kaç kilo balık çıkabildiği hakkında bilgimiz olmadığı için ne çok kalın ne çok ince olmaması nedeniyle 0.40 diyorum...

Yazacağınız yorum ve fikirlere göre özellikle iğne ve misina siparişi vereceğim.
    Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme: 17 Ekim 2007
  2. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    Merhaba ben o bolgede hiç avlanmadım ama sazan avı hemen hemen aynıdır.Avlanacagın goletin alt yapısı cok onemli camurmu kumlumu taslımı agaclıkmı falan gibi ben sana temiz bir alt yuzey oldugunu var sayarak anlatmak istiyorum.
    1 iskandil tipi uç: 20 cm lik misinalara 1 numara veya daha buyuk kanca 2/0 gibi kanca bagla bunun gibi 3 adet yap sonra 1 m lik bir beden misinaya esit aralıklarla guzelce dugumle en alta ise 50-75 gr bir kursun bagla yem olarak bolge halkına sorarsan daha iyi sonuc alırsın benim onerim kuru ve haslanmıs mısır denemen

2- Samandıralı olta : samandıralı oltayı bilirsin işte o ama bunda samandıra gezer olsun kanca onerim yine aynı 1 no owner eya 1/0 gibi

daha bir cok olta stili yapabilirsin.

sana rastgele raporunu bekliyoruz