Temmuz'un ilk yarısında yıllık iznimi geçirdiğim Yalova, Esenköy’de akşam serinliğinde botumla defalarca balığa çıkma imkanım oldu. Bir önceki raporumda bahsettiğim dev mezgitlere ilaveten takip eden günlerde bolca İstavrit ve Sardalya yakladım. Tüm Marmara’yı kuşatan kıraça salgını orada da vardı, hepsi istisnasız suya geri iade edildi. Bir diğer salgın da çekirge salgınıydı, heryerde karşımıza çıktılar. Tatil bitti, Istanbul’a döndük, aklım sardalya’da kaldı. Reisin dediği gibi bu mevsimde bütün balıklar yumurta döktüğü için yağsız, dolayısıyla lezzetsiz. Ama sardalya hariç, şimdi en yağlı zamanı.:hungry:
tebrikler gerçekten güzel balıklar, çekirgeleri yakalayın besleyin çoğaltın asya ülkelerine satın bol bol yiyorlarmış geçenlerde eneze gitmiştim orda da uğur böceği istilası vardı üstümüze yağmur gibi yağıyordu sahilde, doğrumudur bilmem ama sivrisinek yumurtalarını yesin diye belediye yapıyormuş
merhaba güzel resimler için teşekkürler balığın pek olmadığı bu yaz ayında enazından tavalık yapmışssınız bende Rizeye gittim ama tabiri yerinde ise Sinek avlayıp geri döndüm güzel günler çabuk geçiyor sonrada akıllar sardalyada kalabiliyor bir daha ya kısmet rastgelsin.
Uğur böceği çok değerli ve faydalı bir böcek. Organik tarımda zararlılarla mücadele için zirai ilaç yerine kullanılıyor, zararlı böcek ve diğer organizmaları yiyerek ekinleri tarlaları koruyor. Kıymetini bilmeli. Enez Belediyesi uğur böceği üretmiş(ya da temin etmiş) ve sahaya salmışsa çok güzel bir iş yapmış, tebrikler.
Tebrikler, güzel balıklar yakalamışsınız. Uğur böceği, küçük larvaların ve zararlıların aslanıdır. Yaprak bitlerinin yegane düşmanı diye biliyorum. Belediye böyle bir çalışma yaptıysa kendilerini kutluyorum.