Geçen hafta yaptığımız yoklamada eşekina sezonunun başladığına kanaat getirmiştik her nekadar iki eşkina alsakta eşkinalar ortalama kiloluktu.Her zaman olduğu gibi cumartesi (18/04/2009)günü ekip olarak hazırlıklarımıza başladık.Ekibimiz dört kişiden oluşuyor.Ben,kardeşim Mehmet yine öğretmen arkadaşımız ismail ve tanju. Yemlerimizi (boru kurdu)aldık takımlar hazırlandı (takımlarımız 0.40 misina klasik iki iğneli şamandralı takım)eksik kotrolü tekrar yapıldı. Saat 19 da Yalovanın şirin beldesi Esenköye hareket ettik.Yol ortalama birsaat onbeş dakika sürüyor. Yol, bilmeyenler için oldukça tehlikeli.Usta şöförümüz Kardeşim Mehmet bizim hacı kartalı ustalıkla kullanıyor.Ekibin ona güveni sonsuz.Saat 20.30 da ekip hava kararmadan av sahamızda yerini almış ve hazırlıklarını tamamlamış av başlamıştı.Rüzgar yok, hava oldukça sakin deniz çarşaf gibi.ilk eşkinayı saat 21 gibi aldık yarım kilonun üstünde.Ben ikitane tanju üçtane adaşım ismail ise birtane aldı,kardeşim ise bizim ustamız olmasına rağmen gece boyu iki gelincikle yetinmek zorunda kaldı.Esenköy Limanında eşkina tutuyoruz.Oltasını alan gelmiş denizin üstüne sayıyoruz 70-80 tane ışık var.Çok kalabalık gürltü oldukça fazla.Balıkta kesildi canımız oldukça sıkkın.Bizler kafalarımızı dinlemek için sakin ortamda olmak istiyoruz. Her işin bir adabı vardır. Zaten o gürültüde balık gelmeside mümkün değil.Biliyoruz ki bu şamatacı gurup saat 24 ten sonra havlu atıp gidicekler ve avlak yine bizim gibi işi bilen ustalara kalacak.Oltalarımız suda bekliyoruz saat 24 ten itibaren ortalık sakinleşiyor ve ikinci parti eşkinalarımız ziyaretlerine başlıyorlar.saat üçe kadar ben üç eşkina daha aldım olduça iri bir eşkinayı kaçırdım (kaçan balık daima büyüktür.) o zorlamada misinam demekki zedelenmiş peşinden gelen kiloluk eşkina yı alıcakken önümdeki boşluğa düşürdüm takım yaklaşık üç metreden koptu. zorlu bir mücadeleden sonra şansımız yaver gitti ve kayaların arasındaki havuza düşmüş olan balığımızı alabildik.Bizim tanju bu arada üç eşkina daha aldı.Adaşım (bizim küçük bilader)ise iki eşkina daha aldı.Saat 4 te balık kestiği ve yorulduğumuz için takımlar toplandı birdahaki av partimizde tekrar buluşmak üzere geri dönüş yolculuğuna başladık.Bunun yanında ufak balıkları almıyoruz.Zedelemeden iğneyi çıkartıp tekrar suya bırakıyoruz ki bir şansları daha olsun.Bu arada tuttuğum balıkları aşağıya koyuyorum.herkese selamlar. Kusura bakmayın resmleri cep telefonuyla çektik.
maşallah ismail abi güzel eşkinalar tebrikler. eşkina raporları geldikçe bizimde kanımız kaynamaya başladı burda
ben aldım o aldı eşkinayı öbürü aldı derken birden hikaye bitti heyecan verici güzel bir av olmuş küçükleri salmanız ise ayrı bir güzellik tebrikler paylaşım için teşekkürler
abicim tebrikler.eşkina yakalamak gerçekten cok zevkli üstelik birde büyükse çok zevk veriyor gerçekten.abicim acaba kaç no igne kullanıyorsunuz
Tebrik ederim İsmail bey. Yaz aylarında da bu kadar iyi yapar mı eşkina balığı Esenköy'de? Benim de 18 senedir her yaz yazlığa gittiğim bir yerdir Esenköy onun için soruyorum. Daha bir kere denedim şu balığı tutmayı onda da ekim ayında idik yalnız kimse tutamıyordu. Mevsim hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Selamlar...
Selman bey Esenköye geldiğinizde haberleşirsek bu konularda sizi bilgilendiririm.Fırsat olursa birlikte av yaparız.
Mert Bey umarım klavyenizde hata vardır.Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım."gerçekten güzel av olmuş hocam tebrik ederim.... afiyet olsun" Sizlere de çok daha güzel avlar dilerim.
Alperen Öztürk bey; "Bunlar eşkina değil Devşkina" Güzel deyim ama abartmayın o kadarda değil.Akşam bunlardan iki tane daha aldık.Bu seferkiler kilonun üstünde idi.Hava oldukça soğuk ve su dere gibi akıyordu.Fazla kalamadık.
Esenköy yolunu bilirim.Gerçekten hele bir de yağmur yağdımı yer yer batak olur zemin.Geri kalan yollar ise bir taraf orman bir taraf deniz aşağı gidiş-geliş teker şerit hem manzaralı hem gerçekten tehlikeli yoldur.Ama güzel yerdir. Açıkcası eşkinayıda forum sayesinde öğrendim 1 aydır.Ne tezgahlarda görmüşlüğüm var ne de bir lokanta da.Mırmırı yapan bir lokanta vardı mesela