Eski Akyalar-yeni Kefal Ler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında maddonmez tarafından paylaşıldı.

1. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    dam steel power 4,20 / linea effe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    15-10-2010 tarihine ait bir rapor
    sistem tek kanca canlı zargana salma

ilk olarak akyaların durumunu anlatayım.sürekli gittiğim başka yere gitsem de gene dönüp dolaşıp aynı yere geldiğim sürekli avlandığımız bi yer var taş iskeleye bir gün önceden hazırladığım zargana salmalarını hazırladım hepsini açtık ilk iş olarak zargana yakalamaya koyulduk.o günde akyalar zarganaları kenara sıkıştırmış koyda çok güzel akya süreleri yakalanmayı bekliyordu.ben zarganayı yakalıyıp hemen olataya taktıkdan sonra biraz yol verip tekrar zargana yakalamaya geçiyordum sudaki salınan zarganalarıda gezmeye gelen bi balıkçı abimize teslim ettim bi durum olursa haber verecekti.tam üçüncü zarganayıda saldıkdan sonra abi seslendi geldi die ama ben varıncaya kadar balık zarganayı kuşmuş ve zarganayı öldürmüş tekrar yakalayıp saldık o gün 3 tane zarganayı akylar yutmadan öldürdüler.bi tanesini zımbalamayı başardık havada 5-6 takla attırdık kenera 3 metre kala misinayı kopardı kaçtı.ben onlarla uğşaşırken mehmet abimiz zarganayı yakalayıp saldı ama muhammed bu öldü die seslendi abi hiç vakit kaymatme yenisini yakala sal diye cümlemi bitirir bitirmez çekme hareketi ile canlı oldugunu sanan akyayı yarı ölmüş bi zargana ile yakalamayı balardık.3 kilo geldi. o gün kü akya aynı sistemle bir gün öncede bir tane de ben adım 3 kiloluk bir akya.bizim haricimizde sabahda bir arkadaşımız 3 tane 2,5 ile 3 kilo civarında kayalar almış ordan duyduklarımız.

bu o gün alınan bir akya

buda bir kaç gün önce benim aldığım akya

gelelim kefallerin raporuna

kefalleri yakalamaya gene aynı yere gittim 26-10-2010 günü gelip geçerken ordakilere soruyorum ne var ne yok die raporları alıyoruz önceden hazırlığımı yaptım gene topları,4 lü saçağı ve kıbrıs takımımı hazırladım gene aynı yere vardığımda takımı açtık hava tam istediğim gibiydi açıga çekiyordu topu ama gel gelelim yağmur bi geliyor biz oltaları bırakıp kenarlara saklanıyoruz tam geçiyor geri geldiğimizde tekrar başlıyor gel git bu şekilde 4-5 kere git gel yaptık sonra şemşiye aldık geldik ama bu kezde şemşiyeyi aç kapa aç kapa bi hal olduk bi şemsiyenin altına 3 kişi sıgındık yagmur geçti kefaller piyasaya çıktı.başladık bize gelecekleri zamana ilk gelen kefali kaçırdık.ama sonrasında 4 tane geldi kendilerini affettirdiler.ama bir tanede 1,5 kilonun ustunde silikon roglu ile bir levrek kaçırdım tam kenardan için gitti ama nasipten öte köy yok.

kefallerin hepsi 950 ila 1250 arası değişmektedir.
    1 tane topan kefal 3 tane mavri kefal geldi.

bu avlandığımız alan

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler güzel vlar yapmışsınız gerçekten. avlarınız daim olsun..

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Oldukca güzel bir rapor olmuş ellerine sağlık akyada olduk ça güzel ve çekmeside çok zevkli bir balıktır ellerine sağlık, tebrikler

4. modena

modena

ellerinize sağlık...balıklar çok güzel...saat kaç civarı aldınız acaba akyaları...

5. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    sabah 10-12 civarları bir arkadaş 3 tane almış bizim aldıklarımızda 14-16 arası

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Güzel bir rapor olmuş. Mavri kefalleri görmeyeli çok uzun zaman oluyor.

Zargana salmaları tekniğinizi anlatabilirmisiniz. Balıkları öldürmeden nasıl atıyorsunuz? Kamışla atmak oldukça zor olmalı.

7. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Evet,zargana kancaya neresinden takilir,nasil atilir ayrintiya ihtiyac var,guzel avlar ,tebrikler.

8. 29519

29519

Güzel av olmuş avlarınız daim olsun. Ukalalık yapmak istemem ama şunu belirtmek isterim tuttuklarınız akya balığı değil bazı yörelerde çıplak bazı yörelerde çatal kuyruk veya ay kuyruk diyede adlandırılan bir balık.
    Akya veya kuzu balığının latince ismi Seriola dumerili iken çıplak veya çatal kuyruk olarak adlandırılan balığın latincesi ise Lichia amia dır. İkisi farklı türdür. Tekrar avlarınızın daim olması dileği ile rastgele.

9. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. bereketli avlar çıkarmışsınız. daha iyi avlar dilerim...

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah sabah sabah gözlerim parladı :) çok güzel bir av günü yaşamışsınız :) sarganayı ha deyince nasıl bir sistem ile yakalıyorsunuz orasını birazcık açarmısınız :)

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Muhammet kardes tebrikler.Cok guzel av gecirmissin.Oralar cok guzelmis.Bu arada kefalleri aldigin yer sideprensi Kadir abinin avlagada cok benziyor :)
    Bende kefal avlamayi severim.
    Rastgele...

12. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5

sağolasın abi iyi dileklerin için.abi zarganaları çift iğne ile salıyoruz ben yozuri bir numara iğne kullanıyorum ön tarafa arka tarafada 3 numara herhangi bir iğne iki iğne arası 7 ila 10 cm arası olması gerekiyor.iğne seçimi kişiye kalmış bişey burda diger arkadaşlar kopma olasılığı çok olduğu için daha ucuz iğne kullanıyorlar.kuçuk olan iğne yani 3 numara olan kuyrugunun 2 cm üstünden derisinin altından takılıyor ilk 1 numara iğne ise sırt bölgesinden (neresine gelirse sırta en yakın ölge olarak) kuyruğun biraz üstüne takma amacımız zargana su ustu gittiğinde hafif misinayı çektiğim zaman çok güzel su yapıyor gitmek için buda bağılın dikkatini çekiyor. zarganayı takarken dikkat edilecek tek nokt yakaladıkdan 1 dk içinde iğneleri takmış olmak gerekiyor ve derisinin altından takmak lazım.

zarganaları taktıkdan sonra kamışla uzaga fırlatmıyoruz aslında hiç kamış kullanmıyoruz bu sistemde 300 metre 25 numara bi misina kullanıyoruz.misinalarıda inşaat malzemesi satanlardan boru alıyoruz ona sarıyoruz onun içinede kopük koyuyoruz balık gelirse balığın açması daha kolay olsun ve her hangi bir agırlık hissetmesin die (kalama vs agırlıgında bazen balık hissedip yutmadan bırakıyor.)

abi zarganaları fırlatmıyoruz kenardan tekrar suya bırkaıyoruz yediği iğnenin acısı mıdır su ile buluşma sevinci midir nedir suya girer girmez eger durdurmazsan 100 metre ve daha fazla ileriye gidiyor.

Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  13. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    teşekkürler abi. ukalalık ne demek ben bu iki türü ayırt edemedim gitti burda benden eski olanlarda akya deyince bendee de öyle kaldı.

14. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5

sağ olasın abi zarganaları yakalamak için tavuk yada sardalya kullanıyoruz ben biraz çok hafif tuzluyorum hemen alıp kaçmasınlar die ve topuda mumkun olduğunca küçük kullanıyorum bu kıbrıs oltalarına sarılıp ve verilen bi sunger var onu kullanıyorum uzaga atmak içinde 25 gr kurşun takıyorum 7 veya 8 numara iğne kullanıyorum top ile iğne arasını 2 metre tutuyorum ve benim için en önemli nokta yemi takma şekli ben yemi dikiş atar gibi takıyorum ama iğnenin ucu balığın ilk agzına alacağı yerde yani yemin sonunda olacak. yemi iğnenin pala kısmından misinaya kadar yurutuyorum böylelikle zargana tavugu yemeye kalktımı ilk önce iğneyi ağzına alıyor.

Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  15. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5

teşekkür ederim ya ben orayı çok seviyorum istediğim avı yapabiliyorum levrek , çupra , çıplak, zargana,kefal turna ama bazen hiç vermez bazende seriye bağlatır adamı.

16. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    eyvallah kardeşim.
    bugun gene aynı yere bi bakayım dedim burlarda avlanan herkez birbirini tanır nerlerdesin sen dün çok güzel kefaller vardı gene dediler 5-6 kişi en az 2 şer parça bazı arkadaşlar 3 er 4 er almışlar.parçalarda 750 gr dan yüksek miş.ama ben olta atamadım.hava lodos a çevirdi olta atmanın manası kalmadı.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Emin olduğum bir şey var: Lichia Amia ismi Akya'nın latincesidir. Seriola Dumerilii ise Sarıkuyruk balığının.

Resimden net seçememekle birlikte konudaki balığın da düzel bir Akya olduğunu söylesem, sevgili Uluç bana da ters bakar mı acep?:p :)

18. modena

modena

muhammed bilgi için sağol...

19. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Tebrikler çok güzel av olmuş. Balıklar gayet iri. Afiyet olsun:)

Bu arada latincesini bilmem ama bu balıklar Akya değil gördüğüm kadarıyla. Uluç'un da yazdığı gibi çatalkuyruk'a benziyorlar. Selamlar....

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Hocam düzeltme yapayım izninle.

Öncelikle raporu yazan arkadaşın tuttuğu balık Akya. Bunu hiç birşey bilmesek bile sadece kuyruk ve yüzgeçlerinin siyaha baktığı renginden anlayabiliriz.

Lichia amia.............akya

Seriola dumerili.............sarıkuyruk

Lichia Vadigo................çıplak