Eski bir kamışa yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında aeakkus tarafından paylaşıldı.

1. aeakkus

aeakkus Alipaçino

:confused:Elimde eski bir kamış var.Birkaç kez kullanılmış ve tavan arasına atılmış bir kamış.Bu kamışın spin kamış olduğunu düşündüm.yani at çek te kullanılan kamışlardan.Sizce öylemidir.Daha çok yeni olduğum için sizlere danışmak istedim.Birde şöyle bir sorun var.Bu kamışın atarını bilmiyorum.Üzerinde de yazmıyor.Bunu nasıl kullanmalıyım.Slikon balıklarla test etsem herhangi bir sorun olurmu?Test etmem içinde bir makineye ihtiyacım var.Bunun için yeni başlayan biri olarak at çek makinası önerilerinizi bekliyorum.30-40 ytl makul olur benim için.Tabi bunlarla beraber misina tavsiyeside verirseniz iyi olacak.Kamış yaklaşık olarak 185 cm boyunda.iki parçalı.sanki üzerinde polyester bir kaplama var gibi duruyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Kamışın resimleri aşağıdakilerdir.Saygılar sevgiler...
    [​IMG][​IMG] [​IMG][​IMG]

2. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    ali kardeşim.bu konuyla ilgili hayli bilgi var forumda.biraz karıştır fazlasıyla bulursun.yardımcı olmak isterim ama henüz o kadar tecrübe biriktiremedim.rastgele

3. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    Mbuna benzer bır kamıs da benım elıme gecmıstı. bu kamıs buyuk ıhtımalle genellikle tatlısu avlarında kullanılan at-cek kamıslardan.

4. Efsane42

Efsane42 Sabri

kardeş o kamış rus malı çok sağlam ama kullanışsız bir kamış önerim yemleme için kullanman.

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bu sanırım kurşunsuz ipek iplerle yapılan sıyırtmamı uçurtmamı tam emin olmadığım alabalık avı için kullanılıyor sanırım.Makinasıda makara şeklinde yine rus yapımı olan orjinal bir makina.Bulman neredeyse imkansız.Ben 15 sene evvel birisini kaybetmiştim:eek::(Derelerde işe yarayabilir.Kısa mesafeli atışlar için.küçük ama randımanı yüksek bir makina al.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bence mükemmel bir kamış bot üstünden turnaya iyi gider 35 lik motor ve 0.15 dynema ip sararsın rapala ile kullanırsın

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Bu kamış pek at-çek kamışına benzemiyor... Ucu oldukça kalın geldi bana... Atarı yüksek olmalı... Bence bu kamışı kullanılabilecek en iyi yer tekne...

8. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Bu kamışa göre 50 ytl civarı makine tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu kamışı at çek de değilde teknede kullanıcam.Ona göre tavsiyede bulunursanız sevinirim.Herkese rastgele...

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kamışın üzerinde herhangi bir değer (rakam) yokmu:confused:

10. aeakkus

aeakkus Alipaçino

kamışın üzerinde herhangi bir şey yazmıyor.Ne markası belli ne atarı belli.Sadece uzunluğu 185 cm.4 halkalı.

11. Çok emin olmamakla birlikte bu kamış 2 parçalı eski bir trolling kamışa benziyor.içi dolgu olan bir kamış olmalı..2 markanın eski kamışına benzettim ancak emin değilim.. .Üzerinde yazan bilgileri buraya aktarırsanız daha net yorum yapabilirizz

Son düzenleme: 11 Ekim 2008
  12. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Kullanmadım ancak bu makine idael gibi görünüyor... Hafif , 20 lik boy , 7+1 rulman... vs... Ancak teknede kullanacaksanız misina kapasitesi sorun olabilir... 0.30 luk 110m civarı sarabilirsiniz... Aslında sorun olmaz...

Aslında devir oranıyla tam at-çek makinesi....

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1226120

Son düzenleme: 11 Ekim 2008
  13. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Sevgili Şafak tavsiyen için teşekkür ederim.Bunu değerlendireceğim.Erdal abi daha öncede söylemiştim,kamışın üzerinde herhangi bir yazı ya da ibare yok.Hiçbirşey yazmıyor.Ben önceleri at çek için düşünmüştüm bu kamışı.Ancak bunun spin kamış olmadığını söylediler.Bende teknede kullanmayı düşünüyorum.Kamışın boyu 185cm olduğu için teknede rahatlıklakullanırım diye düşündüm.Herkese saygılar sevgiler...

14. bu kamıştan iki tane almıştım rus pazarından. fiber dolgu kamıştı. ve tek kelıme ıle berbattır. bırını kırdım balıkta iken diğerinide yeğene verdim. resimlerinede dikkatlice baktım sizinkide aynı kamıştan.uğraşmaya değmez bence..

atçek için uygun değil oldukça sert. porselen yok onunyerine metal halkalar var buda misinayı zamanla kesıyor..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Ekim 2008
  15. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Herkese yorumları için teşekkür ederim.Kamış olduğu gibi kaldı.Ne makine alıcam ne kamışı kullanıcam.Saygılar sevgiler...